Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

přenosná trojnožka

Chlapy používá z vás někdo trojnožku na seřízení fokusu, místo držáku u ponku? Jestli ano, mohl by mi z vás někdo poskytnout technické data, jak to má udělaný. Dík

netace
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: přenosná trojnožka

Jasne ze pouzivam, neni to trojnozka ale masivni stolice od formatovaci pily po dedovy. udelal jsem na kazdy roh stelovaci zabky ze zavitove tyce M20 pro vyrovnani kolmosti. Na kazde strane stolu mam kolmou trubky. Jednu 60mm, druhou 42mm. Deska je pertinax. Idealni pro praci.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Díky Saxone
za poskytnutí informací, ale to asi nebude to pravé ořechové, já myslel něco na způsob http://www.naturephoto.cz/img/clanky//originals/20269.jpg

netace

@netace

To asi nebude moc stabilní. Lepší si koupit pár trubek a udělat si koncert pro svářečku a rozbrušku.... :lookaround:

gaston
Registrace: 1/2006

Pokud ta trojnozka nebude mi alestpon 80kg, tak to bude stejne na nic. Potrebujes poradne pevnou a stabilni konstrukci a ne nejakej forovej kepl. Muj nazor.

On Air!

Saxon

Jde o velikost a typ paraboly na jakou to má být. Dělám spíš větší kousky a na ty to asi nebude...

Nescafe
Registrace: 5/2006

Stabilita

není ve váze, ale třeba v možné rozteči nožiček - čím víc, tím stabilnější....

gaston

gaston

az ti do nastavovani venku foukne vitr, pak budes hledat parabolu, naradi i trojnozku po zahrade cely den.Je to hlavne o vaze, pokud nemas trojnozku kotvenou. To vi dobre kazdy praktik.

On Air!

Saxon

Dá se pouzit treba tohle - slozene to moc mista nezabere, rozlozeni do 10 min, zatizeni dle moznosti, treba basou:-)
http://www.t-cz.com/img.asp?stiid=1050

Bloud
Registrace: 2/2006

To vypadá zajímavě, jde mi o to přednastavit na parabole fokus - třeba u zákazníka, který bydlí třeba ve 3 patře a parabolu má rovnoběžně třeba z balkonovým zábradlím, jak všichni skušení vědí, není to žádná sranda dělat takto fokus. Pak už připravenou parabolu připevnit k gonzoli a doladit - to už je to nejmenší. Jde mi taky o to aby to šlo rychle rozebrat a také složit.

netace

Udělal jsem si trojnožku z takového materiálu: 3 ks T kus 40mm o délce 40 cm na konci téčka přivařená matka na šroub pro seřízení kolmosti. 1 ks 5/4 mufna nebo nátrubek a k tomu jsem přivařil ty 3 ks téček, 1 ks pozink trubka 5/4 na jednom konci závit.Stačí zašroubovat trubku do trojnožky a máš stožár,nebo trubku vyšroubuješ a máš to rozloženy.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

RE.přenosná trojnožka

použil jsem spodek z bývalé kolečkové židle odstranil kolečka a do středu našrouboval 5/4 trubku

ajan98
Registrace: 4/2009

Díky chlapy :)

netace

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra