Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vzájemná vzdálenost družic + sklon paraboly.

Koupil jsem si přijímač Showbox 700, parabolu Emme Esse 100x95 cm a motor Optibox DM 3800. A nějak mi nesedí pár věcí. Dle internetových stránek: www.satlex.net má mít parabola na mé pozici úhel 27,8°, motor Laitude: 49°. Na motoru tuto hodnotu mám, stožár je kolmý na 100% (dle vodováhy Horizont, jsem puntičkář), a pokud nastavím na parabole úhel 28°, tak se se signálem můžu jít klouzat. Nejlepší signál mám u sklonu 29 až 31° - dle jednotlivých družic. Další věc, co mi nesedí je vzdálenost družic. Mám 19,2°E na střed. Thora (1W) mám 21° (místo 20-ti dle netu) vpravo a družice "vlevo" mám též posunuty. Počítáno na stupnici motoru, nezkoušen USALS. Proč??? Dle příručky k motoru jsou předprogramované pozice družic: Thor: 1°W - stejné dle netu, Astra 1 - 21E - dle netu 19,2°E, Astra 2: 31°E - dle netu 28,2°E. Jak tomu mám rozumět? Mají snad Číňani, či kdo ty motory vyrábí, jiné stupnice úhlů?

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vzájemná vzdálenost družic + sklon parabol...

Ještě otázka na tebe.....kde bydlíš....že tam cpeš 19,2 ?? V Jablunkově 18,3 a Aš 12 tak si vyber něco mezi.............pokud jsem to správně pochopil.....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

Ty brďo.Družice jsou od zeměkoule cca 36 500km vysoko napiš ja píše Kamil kde máš místo bydliště.Potom se dá nastavit nulový bod

Ji.sat
Registrace: 1/2006

Jihlava má Eutelsat 16 stupnů 0 bod pro motor.Střední SLovensko má 19stupnů Astru.Třeba Já to tak mám a chodí to.Havlíčkův Brod. R^

koax
Registrace: 2/2008

Bydlím u Hranic (střední Morava). Souřadnice: 49°32´N, 17°50´E. Dle sekce ABC: "nasměrujeme horizontální rovinu na družici nacházející se na našem nulovém bodě (např. 13°E Hotbird, 16°E Eutelsat W2, 19°E Astra1, ...). Pokud se na našem nulovém bodě žádná družice nenachází, musíme použít tu nejbližší možnou s tím, že pokud je od naší pozice vzdálená více než dva stupně, je vhodné pro větší přesnost tento rozdíl nastavit manuálním pohonem na motoru." Na pozici 17,5°E se žádná družice nenachází a "šestnáctka" je prý moc slabá. Tak jsem to natočil na 19,2°E. A je to méně než 2°!

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion

RE: Vzájemná vzdálenost družic + sklon parabol..

Uz konecne nikto neberte do uvahy stare popisy nastavenia paraboly s motorom a nesnazte sa smerovat parabolu na nulovy bod!Tie stare popisy nastavenia su este z dôb,ked nebolo usals.Nastav parametre usals v stb namontuj parabolu na motor,daj natocit napr na astru 19,2e a potom s celym systemom otacaj az naladis(potom samozrejme presne jemne doladit).A tie stupnice na motoroch a parabolach ber ako orientacne.Potom musis doladit podla kvality signalu(ked nemas merak).

Kasr
Registrace: 8/2008

Zapomeň na přežité věci a zkus použít hlavu. Nulový bod je jih. Tak nastav parametry usals a dolaď na kterékoliv družici. Pokud máš držák i parabolu na noze motou ok, ani nemusíš koukat na pitomé stupnice.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

nastavení motoru "Usuals"
1/dle návodu zjistíme a spočítáme elevaci ,nastavíme elevaci motoru a paraboly
2/povelem z STB nastavíme motor na "nulový bod
3/namontujeme parabolu a motor na kolmý stožár
4/nastavíme motor a parabolu na jih /v zákrytu/
5/zadáme pozice stanoviště do STB /zeměpis.šířka a délka/
6/dáme povel motoru jít na družici nejblíže k jihu
7/pokud naběhne signál jemně nastavíme otáčením stožáru maximum
8/pokud nenaběhne signál volené družice otáčením stožáru až ji najdeme,
ale to už signalisuje,že jsme zadali něco špatně:zem.délku nebo šířku,elevaci
motoru nebo paraboly a nebo je parabola v "kélu"

vladnaico
Registrace: 5/2008

Od jisté doby jsem zjistil, že nejdelší dobu při montáži motoru mi zabírá sežrat ty chlebíčky. :-/

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Tomik535

:-D :-D :-D

Martin79
Registrace: 7/2008

jak k dílu , tak jídlu

vladnaico
Registrace: 5/2008

Někdo jí aby měl sílu pracovat, jiní pracují aby se najedli.
;-)

Martin79
Registrace: 7/2008

keď som hladný nevládznem, keď som najedený, tak sa mi chce spať

knawi
Registrace: 3/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra