, sekce: Příjem DVB-T |
|
Kojál - kuriozitaJelikož mi doma tento vysílač nikdy nešel - TV vůbec, VKV se šumem, spíše ze srandy jsem na jednom ze svých STB vyzkoušel K29. Jaké bylo mé překvapení, když jsem naladil mux1 z Kojálu na dlouhou colorku nasměrovanou úplně jiným směrem (do Ostravy, cca 120° rozdíl ve směru). Kvalita signálu srovnatelná s muxem4, stabilní, cca 2-3dB nad hranicí šumového prahu.Kuriozita je to proto, že místo příjmu je na pomezí Frenštátu p.R. a Trojanovic (105km od vysílače) a směr, kterým Kojál je, je blokován Velkým Javorníkem (918m), jehož vrchol je necelých 5km ode mě, převýšení cca 500m. Signál se tedy velmi pravděpodobně odráží od Kozlovicko-Palkovických hůrek (cca 600m) asi 20km přede mnou ve směru na Ostravu a vrací se mým směrem zpět. Takže jak vidno - cesty signálu jsou nevyzpytatelné. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
|
|
re: ivik64balop@centrum.skhmm, to u nás o rakušanoch ani stopy (iba počas inverzie, vtedy som chytil rádio dokonca až z nemeckého bayernu), skôr maďari idú. No napíš mi na mail čo všetko ide v Sučanoch, budem sa tešiť. Nezabudni skúsiť Brno-Hády. |
palo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 330 |
|
|
Kojal-kuriozitaMar001- no jo, já mám jen normální radio bez zvláštní anteny, takže tu frekvenci 99,9 (OE3) nechytnu, respektive se mi bude bít s frekvencí hitapolla na 99,8Monoblok A1+A3, Skylink, Mtv unlimited, TNK. Život je boj a je jen na člověku, jak se s ním popere.
|
libor129
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 479 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|