![]() |
|
GT-Sat OCT 8 výstupůAhoj, nemáte někdo zkušenost s chvilkovými výpadky signálu u tohoto konvertoru? Už jsem o tom něco slyšel, ale nevěřil jsem, že nejde o chybu montáže. Dnes jsem jej poprvé použil a také se mi to ukázalo... |
dago
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
Smyčky a vyzařováníNeměl jsem nikdy Octo, Quady mám 3.1.Chvilkové výpadky signálu na všech vývodech najednou u jedné družice a frekvence - mohou souviset s dočasnými změnami signálu v místě paraboly - sekudární vyzařování ze střech aut, které se dostanou do nevhodné pozice vůči parabole. Za jistých podmínek se vyzářená energie z povrchu střechy "zvýší" oproti jiné poloze auta a vektorově sečte na parabole s přímým signálem (buď jako podpora přímého signálu nebo jeho rapidní snížení). Tento úkaz je však vždy a jen na malém rozsahu frekvencí, nikdy se netýká výpadku celé družice najednou. Úkaz se projevuje na vzdálenost i stovek metrů a za každého počasí. 2. Chvilkové výpadky mohou samozřejmě souviset s primitivními důvody kvality kabelů a vad montáže. 3. U konvertorů, které krmí více přijímačů, se projevuje jiný jev - "pohyblivá nula". Z některých přijímačů a televizorů pronikají malé miniproudy (přes odrušovací kondenzátorky a podobně), které se uzavírají přes kostru konvertoru. Navíc přijímače jsou na různých fázích napěťové soustavy 380V. Výsledkem je, že některé vývody konvertoru mohou být "zmateny" nežádoucím napětím natolik, že například nepřepnou polarizaci. Po zapnutí a vypnutí některého "kvalitního" přijímače pak dochází ke změně příjmu na jiném vývodu. Proto je třeba měřit "kvalitu nuly" a její napětí vůči zemi od všech přijímačů. V případě Octo se jedná pouze o 8 přijímačů... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
děkujizas jsem se něco přiučil |
dago
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
![]() |