![]() |
|
Parabola a bočni vzpěryZdravímNeví někdo jestli se ještě někde dá koupit parabola která má boční držáčky/vzpěry atd..které směřují ke středu ráhna k LNB.A tím ráhnu dávají větší stabilitu hlavně při větrech. Dříve se takové paraboly dodávaly celkem běžně dnes jsem žádnou nikde po netu nenašel... neví někdo ;) |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěryKonečně jsi dostal rozum, chválabohu...Kdybych si dovolil něco takového na střechu namontovat já u nás - viz.: https://www.parabola.cz/galerie/ctenari-pat/ ...do týdne bych to lovil dole někde v záhonu. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěrynebo tady http://shop.olmi.cz/zbozi/1241-parabola-op150s-gibertini |
Jira
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
@patBýt Tebou, dám to na zem (základ, tlustá trubka) a parabolu posadím na nohu motoru co nejvýše to jde, čím níže to je, tím více to ve větrech kmitá.Nebo ještě lépe - 2 antény = jedna single na motoru, druhá fixně s feedy. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěryTakové opravdu zmizely, asi se šetří výrobní náklady, ale zručný člověk tento problém vyřeší sám. Stále existuje DODO. Stačí kousek plechu, šroubky, matice a kousek napínacího drátu na plot. Vše je v pozinku. |
grupen
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 469 |
![]() |
|
RE:Parabola a bočni vzpěryMluvíš mi z duše potom minulém větru jsem na to taky myslel,měl jsem kdysi offsetku laminátovou s PM 120x135 a ta jede do dneška u kamaráda.Chystám se koupit offsetku v Polsku ,středovku nechci kvuli sněhu,dělájí 80-270cm.http://www.laminas.com.pl/ Mám na 110 Famaval 5 konventoru ale jak byl ten vítr tak se to rozmitalo až hruza. Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěryveru, aj ja uvažujem nad sťahovaním dole na zem, mám 100 cm Gibertini a 5 x lnb na držiaku Vantage a nerád by som to hladal niekde u susedov, pred 2 dňami vietor ako sviňa, celú noc som držal stráž... :razz: :razz: :razz:3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 159 |
![]() |
|
re:Stačí-li ti 85cm,tak vem Fubu a nic neřeš.Dá se sehnat do 1500kč .Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
@D2MAC allno trochu jsi my odhalil je vidět že to máš pod kontrolou ale ne tak uplně ;)Ano potřebuju to oddělit od sebe ale nikoliv kvuli větru (takhle to stojí bez problému 1,5 roku)ale dal jsem tam ted quady a twiny.A jak se zapomenu a otočím tak ženský který mám v baráku hned řvou a křičí... Takže ted řeším a budu za každou radu rád.. Každopádně chci udělat motor zvlášt a multifokus. Ted nevím jestli ten mulitfokus co mám postavenej(chodí bez problému i kraje)mám sundat a dát na pevno a na motor koupit novou parabolu. Nebo dát Multibeama (tam se dokonce bojím abych na tom nebyl ze signálem hůř než ted to co mám udělaný.. Nebo udělat multifokus ale zase ze 100cm paraboly(proto jsem se ptal na vzpěry).. Nejjednoduší řešení a nejelvnější vidím multibeam ale nemám s tím zkušenosti a potřebuju aby hráli kraje 1W a 28,2..to musí makat. Na tý mý šílenosti to chodí bez problému v jakém koliv počasí.. ufff sem se rozkecal |
pat
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěryprikláňam sa tvojej vete : "Ted nevím jestli ten mulitfokus co mám postavenej(chodí bez problému i kraje)mám sundat a dát na pevno a na motor koupit novou parabolu." to bude asi naj riešenie, ja mám niečo podobné ale na jar to idem riešiť napevno cez Toroid 90 a na zem.:lookaround: 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
@patS multibeamem nebo toroidem bohužel nemám praktické zkušenosti - takovou věc bych neupotřebil, jsem zarytý motorista. Přečti si hromadu článků od Saxona, co tu nedávno psal, řešil tam samozřejmě i příjem z krajních pozic.Myslím si ale, že s kombinací současná anténa na motoru + multibeam na zbytek bys po pečlivém nastavení mohl slavit úspěch. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěry@D2MAC jasně každopádně to bude jak jsi navrhl motor a pevný šilhání.Už jen dořeším jestli multibeam a nebo postavenou šilhačku.Přeju at se motor točí a málu u vás fouká zdar @Tami já na zem nemusím dávat naštěstí nic 15-20 metru před barákem mám z jihu les ten to foukání trochu chytá a navíc díky jeho výšce(lesu) už by na zemi mohl být s příjmem problém.Střecha přístupná místa dost.Toroid jsme zavrhnul je to kompromis Východu nebo západu a mostrum na montáž. takže jen se rozhodnout stávající multifokus sundat a dát na pevno a na motor novou parabolu.Nebo multibaem a přendat jen LNB..ja se jen trochu bojím jak sem psal abych si nepohoršil se signálem na krajích na multib, čekám na saxona až se tu objeví a rozhodne :))) at se daří |
pat
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěryPozor ne duralku, ve větrech se vylomcuje v úchytech v hl.vertikál. nosníku. Já doporučuji FE. - pevnost. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěry@CES: to ti nerozumím. Jak se může v pevně sešroubovaném spoji "vycloumat"? Navíc stopětadvacítka i z du je dost těžká (včetně upínací armatury), natož ocelová. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
To knawiDural paraboby jsou u řmenu vertikálně v plast. nebo kov. vertikál. bodech - nýtech, uchcení vlast. korpusu - "lavoru" -parabola tlakem větru vylomcovány-deformovány-vybouleny. Je potom problém i pro dost zkušené nastavit, multifocus na 3 -4 LNB. R^ Mám odzkoušeno. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěrychlapi vetry zosilňujú, ja nechcem nič privolávať, mňa toroidka fascinuje, idem do toho, už o tom melem dlho ale u mňa aspoň že je to na zemi, ja mám rovnú strechu môžem tam mať aj štartovanie rakiet stredného doletu ale k.u.r.v.a ked začne fučať už mi dva krát vytrhlo z komína parabolu a šroby a hmloždiny ako sviňa, ja idem na zem, motor nemusím, chcem prepínať hned.@Pat- nech sa darí videl som tvoje foto X krát, pekné a aj praktické, nech sa ti podarí čo chceš, veľa zdaru, čakám tiež na "saxíka" a jeho rady a nápady. :lookaround: 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěryTato má vzpěry - http://infinito.inshop.cz/inshop/paraboly-visiosat/big_picture.asp?img=parab_VisiosatBigBisat.jpg |
migr
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 384 |
![]() |
|
RE: Parabola a bočni vzpěrynavíc ta parabola je HD :razz: |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
![]() |