Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Propojení spolní PC - plazma

Mám dotaz pro pc maniaky, novou grafickou kartu s hdmi, dvi a vga výstupy, ale nemohu spustit souběžně monitor i plazmu jako primární. Pry to jde nějak naklonovat, ale nevím jak, nejsem pc maniak. Dík za rady
Můj starý noťas siemens s tím nemá problém, přes Fn F4 si pustím kterýkoliv monitor nebo oba souběžně.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Propojení spolní PC - plazma

Ještě doplním, no novém notebooku s hdmi výstupem to funguje i se zvukem. Dá se toho dosáhnout přes hdmi výstup grafické karty i u stolního pc? Díky

Tomik535

nevím co máš za grafiku a systém, v každém pc se to nastavuje jinak, jinak já mám pc (ATI, WIN7)-- plasma SAMSUNG - propojeno s HDMI

netace
Registrace: 12/2008

Zeptal jsem se na chatu s pc a něco mi poradili, tak to jdu zkusit

Tomik535

plazma super,ale pozor na stabilní obrázky z PC to nemá moc ráda,nesmíš u toho usnout,jinak to ráno uvidíš i bez zapnutého PC,naklonovat to jde,ale někdy je problém ,aby šel zvuk u obojího

pierrepetr
Registrace: 5/2006

s WIN 7 už problém se zvukem není, je tam dobře vymyšleno ovládání zvuku

netace

http://leteckaposta.cz/393535946 - nastavení klonování ve WIN7

netace

Nevím jak u Win7,ale u starších Win jsem musel tahat souběžně s HDMI kabelem ještě jeden pro zvuk,digitální koaxiální výstup zvuku z PC a funguje bez problémů.Klonování se nastavuje u Nvidie v ovládacím panelu Nvidia-klik pravým na plochu a měl by být v nabídce.U Ati nevím.

Harnadek
Registrace: 6/2009

To klonování obrazu je jednoduché, přes ovládací panel Nvidia, zvuk mám zatím souběžně analogově, na to jsem ještě neměl čas přijít, ale prý by to mělo fičet.
Akorát, že klonování občas vypadne a je nutno ho znovu zapnout. To se mi u mého starého noťasu nikdy nestává. Třeba dnes několikrát obraz z monitoru vypadl a zůstal jen na plasmě. Jenže tu od PC nevidím (je to taženo 20m kabelem hdmi), takže musím restartovat. To mě zatím štve.

Tomik535

Mě to jede bez problémů,žádné vypadávání,mám Nvidia 8800GT.S tím zvukem: z grafické karty jde jen obraz,zvuk ne.Většinou je to popsáno v každém manuálu k TV.Kdyby dělali grafiku,kde jde i zvuk (možná už dělají,nevím) bylo by to supr.

Harnadek

Jak jsem již už psal ve WIN7, žádný problém se zvukem není, mám propojeno s grafiky do tv. Potom musí to být zapnutý v biosu a mít správný driver na zvuk. Já používám
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#High%20Definition%20Audio%20Codecs

netace

tak supr,Win7 ještě nemám,ale i na ně jednou dojde,tak budu moct zrušit jeden kabel :8)

Harnadek

Je to Nvidia 9400. Na ten zvuk jsem ještě neměl čas, proto ho zatím táhnu bokem. Spíš mě štve ten občasný výpadek při klonu na monitoru. Je to dost starý počítač, používáme to jen na hokej z netu.

Tomik535

Možná by neškodilo nainstalovat nejnovější driver pro grafiku,mohlo by to třeba pomoct.

Harnadek

Driver jsem instaloval z přiloženého CD, zkusil jsem aktualizovat přes správce zařízení, ale že prý lepší nenašel.. :)))
Spíš to bude tím starým křápem.

Tomik535

Jo to bude asi nejspíš nejpravděpodobnější.Grafické karty na PC blbnou i když už je třeba slabší zdroj,který kdysi byl OK,ale bez rezervy.Po čase cca 5-6let jsem u kámošů musel vyměnit staré zdroje za nové,s větší watáží....

Harnadek

Hlavně je dobré pokud ten zdroj bude umět "Energy 80-Plus" který i při vysoké watáži využije pouze jen tolik energie co spotřebují komponenty, tím pádem se i ušetří za energii ;) .

Ovladače s CDček vůbec neinstalovat a stahovat vždycky ty nejnovější. U WIN7 je výhoda, že pokud je pc připojeno k internetu sám si stahuje z databáze nejnovější drivery které potřebuje až na některé vyjímky na které si musíš dohledat drivery sám. Na grafiku, zvuk a SSHD2 stahuji drivery přímo od výrobce ;) Pokud je to ATI tak www.ati.com, pokud je to nvidia tak www.nvidia.com atd.

Pro ochutnávku, jak to vypadá se zvukem ve WIN7
http://leteckaposta.cz/151240502

netace

@netace

Pěkné...Asi přišel čas na upgrade z XP na W7...Mám čekat na 1 servispack? nebo je po všech směrech stabilní? Z mých minulých zkušeností se vždy oplatilo počkat na první servispack.

Harnadek

Já jsem testoval už anglické první verze a teď mám full dvd verzi 32 i 64 bit CZ. Zatím jsem nespozoroval nějaké závažnější chyby v tomto systému. Ostatní známý kteří se mnou testovali a testují tento systém také o ničem zásadnějším nemluvily.

netace

OK.Díky.

Harnadek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra