![]() |
|
Včelná 29 kanálLCD Philips nenaladí programy z tohoto vysílače i po zvýšení výkonu. Anténka YAGI 8 prvků. Příjem obou paketůrakouských, bez zesílovače. Při kontrole síly signálu se pod dialogovým oknem zobrazuje Óčko, ale po spuštění graf síly signálu spadne z "dobrý" na "špatný" a nic se nenaladí. Podobně automat ladění i doplňující ladění. Dík za radu!! |
MMG45
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 40 |
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálA muzes zdelit misto prijmu?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálSignál máš evidentně slabý, pokrytí z Vysílače Včelná je směrováno především na město, tedy směrem na sever.Zrovna tak neuvádíš, které rakouské vysílání chytáš, zda Linec, nebo Jauerling. Tyhle rakouské signály jsou sice z větší vzdálenosti, ale používají modulaci QAM16, která neni tolik citlivá na kvalitu a úroveň příjmaného VF signálu jako QAM64, která je využívána našemi vysílateli. Až uvedeš místo příjmu a orientaci tvé antény, pak můžem pokračovat v diskusi. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálVedení TV GIMI rozesílá po všech čertech mapky pokrytí K29, které nemají s realitou spolehlivého příjmu nic společného, proto se může stát, že někteří potencionální diváci jsou s reálným výsledkem příjmu ve svém místě zklamáni...Tento server šlechtí, že podobné "protektorátní" mapky se zde neobjevují. Reálné pokrytí tu nedávno prezentoval kolega Mirasat. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálInak na K29 vysiela i Kojál (DVB-T), bolo by zaujímavé zistiť, že či počas výluky vysielača Včelná by bol signál z tohto dosť vzdialeného vysielača. |
PeterHumax
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 6 324 |
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálAno, zajímavé to bude. Nejsem si jist, že by přes Vysočinu slabilně tento UHF signál z brněnska pronikal až do naší budějovické kotliny. Dál se totiž signál ze Včelné stejně nedostane.Vyjímkou je pouze směr v ohnisku, tedy na Tábor. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Včelná 29 kanálPardon, jen jsem to napsal a odešel tak jsem si vynadal dov..ů neb jsem trochu tušil co rozpoutám. Ještě jednou velká omluva. Lokalita Č.Budějce křižovatka Skuherského a Jírovcovy. Panasonic i LG naladí. Díky za poshovění a rady.MM |
MMG45
![]() |
|
Včelná 29 kanálA vysílač je samozřejmě Lichtenberg. Na tu malou YAGI jsemna set-top box Philips 200 přijímal od začátku a na CRT Grundig i kanál 64 z Lichtenbergu. MM |
MMG45
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálVe Skuherského jsme už byl několikrát na montáži a vždy tam jel Linec K37 a K43.K29 by tam mělo jít také ale prostě platí to, co jsem uvedl v první reakci. Zkus anténu nasměrovat víc na Včelnou/pokud to už tak nemáš/. Pokud to nestačí,pak budeš muset použít jednotranzistorový nízkošumový předzesilovač, ale pozor na přebuzení od Kleti. V centru by to ale nemělo být tak hrozné, Kleť tam tak silná naštěstí neni. Předpokládám, že anténu máš namířenou na Kleť, takže trochu doleva. Zlepší se ti i Rakousko. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálCo to bylo na K64 z Lichtenbergu?? To neznám.Nepleteš si to s K41 s programem LT1? On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálIntegrované DVB-T tunery v TV bývají až na vyjímky k takovýmto pokusům naprosto nevhodné.Jak citlivostí, tak uživatelským MENU pro ruční ladění. Vyjímkou jsou například nové TV od Panasonic. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
včelná 29 kanálAnténa je na Včelnou a Lichtenberg. Kleť byla anlogově, kromě nyní primy 33 a je nyní digi v pohodě. Rakušáci přecenejdříve vysílali slabě na 64 kanále a pak po asi třech měsících spustili na 43.k. digi s mohutným výkonem, ale 64k. ještě nějakou dobu nepatrně vysílal, pak naběhl i 37. k. a 43.k.ubral na výkonu. Teď mě něco napadlo, ale nemohu to vyzkoušet, jsem jinde. Ten Philips se ladí frekvenčně tedy 538 MHz, nepomohlo by ujet na frekvenci obrazu? Dík za trápení se mnou asi bych měl ubrat! MM |
MMG45
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálU digitálu se nerozlišuje střední kmitočet obrazu a zvuku.Jestli ladíš digitál po kanálech, nebo po MHz je jedno. To je pevně daná norma. Ten Philips LCD má prostě horší tuner, to je celá věda. O tom 64 kanále jsem do ted nevěděl, doma totiž Linec v UHF vůbec nechytam, jedu výhradně Jauerling. Jinak doporučuji: Na Servus TV /K37/ jede od 3:00 AM do 7:30 AM promo smyčka z kamery v helikoptéře, která létá podél Dunaje, po Alpách a ve Vídni a okolí. Je to moc hezké, na Astře to je i v HD. Mej se. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Včelná 29 kanálSaxone díky. HD sat AZ Box mám v trucovně. Nejparádnější jeITV HD, ani jsem nekoukal tolik na fotbal jako na detaily, ale Servus TV HD je občas taky paráda. ITV HD jsem nemohl naladit na Topfieldu, ale AZ naladil hned bez potíží. Zdar!MM. Na Servus HD helikoptéru se někdy podívám. |
MMG45
![]() |
|
Včelná 29.kanálJsem na tom stejně jako MMG45, Philips kanál při ručním nastavení frekvence ukáže, ale neuloží. Normalně naladit nejde. Jiné TV Sony, DVDrec. STB Sencor bez problému. Reklamoval jsem- zatím výsledek neznám. Signál 5 ze 7 čárek, Rakousko bez problému. B |
TondaBr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
Včelná 29 kanálDíky Tondo, asi člověk nemúže mít všechno. Ale jinak jsem si na Phili i na Panas s Rakouskou Tv náramě v digi proti analogu polepšil. I ty 4 programy na kanál jsou proti cz tvznát a teď když je ORF kódovaná tak jsem nezůstal bez výborných lyžařských,ale i jiných přenosů a bez reklam během závodu!!! Čiiss! MM |
MMG45
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálMapka pokrytí Kojálu je už hotová. Přímý signál Kojálu na přijímatelné úrovni není v Č.B. přítomen. To ale neznamená, že se tam nemůže ohnout. Za inverze může být klidně problém.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
míra - peletkařInverze nyní řádí jako drak. Mám tu Trutnov, Krašov, Cukrák, ale Kojál nic. Projíždím to motorem sem a tam a nic.EmmeEsse 40 prvek a 16dB IVO. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálPoslal jsem ti mejl s těma mapkama pro kojál 29. Přijímací anténa 12 metrů nad zemí - podle výpočtu aj tak nic.30 dBuV/m už stejně není ani dálkovej příjem. Počítal jsem vysílač jako 600,3 metrů + 340 m AS, ale ten AS UHF začíná už na 318 metrech a vím já kde končí přesně ? Navíc je to jedno, pokud prográmek neumí spočítat ohyb. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
mirasatZapoměl jsem ti říci, že na Kleti už stojí nový stožár pana Faktora. PicOn Air!
|
Saxon
![]() |
|
Pro SaxonaPříjem Nové Hodějovice Včelná - signál téměř 100, ale nenaladitelný- Rakousko Linec podstatně slabší- bez problému /Kleť ok/- když jsem se technické poradně Philips jen zmíníl o tom, že by mohl být špatný ladící tuner, tak málem mě ukřižovali. Tak jsem zvědavý, co se dovím za týden, kdy končí 30 denní délka na odpověˇna reklamaci, jsem sám zvědavý. |
TondaBr
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálTak to je tedy zajímavé. Zrovna v pondělí jsem byl v Borovanské ulici v Hodějcích měřit signál u zákazníka, který chce především Rakušáky. Signál z Lince tam byl sice na hraně, ale dá se to zrealizovat a to dokonce na jednu anténu komplet všechno/ Kleť,Linec i Včelná/.Vezmu na to tu novou anténu od Fracarra Sigma 6HD. Dám Vám vědět, jak to bude fungovat. Na Prodigovi šla Včelná naskenovat bez problému, dole v obýváku má prý nějakou Bravii, takže Sony asi... Každopádně Vám nezávidim reklamaci s argumentem, že Vám nejde naskenovat Včelná a ostatní Muxy ano. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Včelná 29 kanálpro mirasata: stožár na Kleti stavěli vojáci.Čao!MM |
MMG45
![]() |
|
Pro SaxonaJe snad argumentace, že všechny ostatní přístroje na kanále 29 fungují a Philips nikoliv zavádějící. Co kdyby si někdo vzpoměl a začal vysílat vše na kanále 29-tak to bych měl LCD na ozdobu. A včil dumajte. B |
TondaBr
![]() |
|
RE: Včelná 29 kanálNo, už se do těch Hodějovic těšim. Co víc k tomu říct...Přeji hodně zdaru a pevné nervy při reklamaci. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |