Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Neposlušná parabola

Už 3 dni zápasím s nasledujúcim problémom... Kúpil som dom s už namontovanou parabolou, ktorá sa údajne dá natáčať na Astru 19,2 a Astru 23,5. Momentálne je natočená na Astru 19,2 a funguje. Neviem to však pretočiť na 23,5 E. Montované to bolo pred 2 rokmi a neviem ani ako sa to má pretáčať. Mám k dispozícii Humax 5400 alebo Dreambox 7000, ale nejde mi to ani s jedným. Dokonca ani neviem či ide o 1.natočenie s použitím 22kHz 2.natočenie cez DISEqC A/B alebo 3.cez motor DISEqC.
Možno budem musieť zavolať odborníka, ale robím tieto veci najradšej sám. Snažil som sa aj použiť návody k obom prístrojom, ale systémom pokus-omyl som nepostúpil ďalej. Viete poradiť? Ďakujem.

mobil
Registrace: 6/2004
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Neposlušná parabola

Najprv musis pozriet,co mas pri parabole.Motor,pripadne multificus,alebo nic.Ked motor,tak aky.

Kasr
Registrace: 8/2008

Myslím, že motor nie, pretože ten by umožňoval aj iné natáčanie. Má ísť iba 19,2 E a 23,5 E.

mobil

Nenapsal jsi žádné konkrétní údaje.
1.je tam monoblok nebo 2 LNB ?
2.je tam motor ?

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Konkrétne údaje by som napísal ráno - teraz som v práci a nevidím na to.

mobil

re:

Jestli tam máš motor Diseq a netočí ti,tak ho zresetuj....

over
Registrace: 7/2008

Z rána jsem tu nic nenašel. Zkus ho napojit na přímo z nějakého zdroje a zjistíš zda se vůbec motor atd. točí. Potom řeš dál.

CES
Registrace: 4/2007

viděl bych to na špatně nastavený monoblok

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Tak som sa pozrel, mám tam monoblok. Astra 19,2 šlape, Astra 23,5 nie... Asi robím niekde chybu pri prepínaní?

mobil

Robím si sám,kdysi se vydávali také knížky.Zásada:Buď si to načteš a máš to do půl hodiny,nebo pokus -omyl a zaměstnáš paraboláky na 2 dny.Když jdeš něco montovat a nevíš ani co máš,tak patříš do rodiny neumětalů.Pro tebe bude rozhodně výhodné,pustit chlup a nechat si to někomu udělat,a při tom se alespoň něco přiučíš(příště,když ti vítr hne parabolou,už uděláš sám. :razz: Rv

zzaner
Registrace: 9/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra