Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Neposlušná parabola II.

Už 3 dni zápasím s nasledujúcim problémom... Kúpil som dom s už namontovanou parabolou, ktorá sa údajne dá natáčať na Astru 19,2 a Astru 23,5. Momentálne chytám Astru 19,2 a funguje. Neviem však pretočiť na 23,5 E. Montované to bolo pred 2 rokmi a neviem ani ako sa to má pretáčať. Mám k dispozícii Humax 5400 alebo Dreambox 7000, ale nejde mi to ani s jedným. Mám tam monoblok.
Možno budem musieť zavolať odborníka, ale robím tieto veci najradšej sám. Snažil som sa aj použiť návody k obom prístrojom, ale systémom pokus-omyl som nepostúpil ďalej. Viete poradiť? Ďakujem.

mobil
Registrace: 6/2004
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Neposlušná parabola II.

Takový natáčecí monoblok, to je parádička! R^

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tipnul bych si, že u toho žádný motor nemáš. Jestli je to monoblok tak musíš správně nastavit Diseqc 1.0 v přijímači. Pokud ti jde jen 19,2E tak tato pozice je poloha A, 23,5E je poloha B. Beru to podle rodičů, ty maj monoblok.

Martin79
Registrace: 7/2008

No moment, proč zakládáš nové vlákno? Víš že se to bere jako spam?

Martin79

Ještě jsem neviděl,aby se parabola bez motoru otáčela.Na přepínání mezi 19.2 a 23.5 stupněm máš monoblock.Musíš si v menu přijímače nastavit diseqi.

milord
Registrace: 12/2005

@mobil

Co kdyby jsi alespoň udělal fotografie té tvé " Neposlušná parabola " a šoupnul to sem?! Jen se divím, že když tu jseš 5 let, takže vůbec nevíš o parabole nic :lookaround:

netace
Registrace: 12/2008

"Ještě jsem neviděl,aby se parabola bez motoru otáčela." "Takový natáčecí monoblok, to je parádička!" Hmmm, tak múdri ste dostatočne... Keby som tomu rozumel, tak sa nebudem pýtať. Snažím s orientovať a napísal som "údajne natáčať", citujúc bývalého majiteľa domu. Už sa nebudem na nič pýtať, aby som vás najmúdrejších neobťažoval.

mobil
Registrace: 6/2004

Pišeš: "robím tieto veci najradšej sam ".Keď chceš niečo robiť sam ,tak najprv musíš otom niečo vedieť!Keď nič nevieš ,tak si naštuduj aspoň základy (napr. čo je monoblok)a potom sa nebudeš pýtať prečo ti monoblok nepretáča parabolu! :ogre:

notna
Registrace: 3/2007

mobil

Toto jsou opravdu triviální věci. Navíc jsme ti poradili. Je to monoblok (nebo 2xLNB a přepínač), takže si nastav diseqc v receiveru. Nic jiného ti nikdo na dálku neporadí. Pokud si s tím tedy chceš opravdu poradit sám.

Martin79

Podle mě máš špatně nastavenou parabolu nebo monoblok na ní.Pokud chytáš Astru na 23,5 a chceš chytat 19,2 musíš mít na parabole monoblok uchycen tak,abys měl volnou hlavu konvertoru vlevo,při pohledu zpoza paraboly.Pokud to tak máš a jde ti 23,5 vyzkoušej si ze které části monobloku to přijímáš,nejlépe zakrytím jedné hlavy konvertoru(obraz zmizí),měla by to být ta část co je upnutá na parabolu.Poku je to ta druhá,musíš pootočit parabolou vlevo.Pak správně nastavit v přijímači Disecq a musí to šlapat.

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

sorry

Špatně jsem to přečetl.Chytáš 19,2 zjisti zakrytím hlavy monobloku,ze které části monobloku signál přichází.K tomu napiš jak je uchycen monoblok na parabole při pohledu za parabolou,na které straně je ta volná hlava.

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra