![]() |
|
neuvěřitelné leč pravdivé...Povím Vám příběh, který jsem vyslech zažil týden.Začíná u prodejce vozů AUDI v Českých Budějovicích. Poslední dobou si začali majitelé nového jednoho modelu AUDI stěžovat, že se jim začali samovolně vybíjet akumulátory ve voze. Po delším bádání v servisu technici zjistili, že oným černým odběratelem proudu je továrně montované autorádio Panasonic. Po spolupráci s techniky od výrobce autorádií bylo zjistěno, že problém je u přijímače RDS dat, který má neustále aktivovanou funkci Traffic/dopravní informace/, která zde nejde vypnout. Při dalším bádání bylo odhaleno, že problém nastává u těch vozů, které mají v presetu naladěnu stanici CRO 3 Vltava 96,1MHz z vysílače Kluk, která má trvale aktivouvanou signalizaci TA /dopravní hlášení/ i když v programové nabídce tyto informace vůbec neobsahuje. Pouze přes službu EON přesměrovává poslech na CRO 1 Radiožurnál. Jelikož ono autorádio je natolik variabilní, že tuto funkci neumí zakázat, tak další telefonát směrovat na CRA. Zde proběhla informace, že vysílač Kluk neni v režii CRA, ale soukromé firmy z CB. Pak konečně následoval telefonát k vysílateli v CRO, kde zatim celá kauza skončila. Takže celou kauzu nyní řeší soukromý servisman v CB. Tak snad zanedlouho budou mít audinky zase klidné spaní... Tento příběh je opravdu skutečný a napsal ho život. ;) On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonZajímavý příběh. Díky!Uvidíme, uslyšíme :) Snad :)
|
redakce
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 2 279 |
![]() |
|
RE: neuvěřitelné leč pravdivé...:))) Audiny maj slabé baterky..nebo dlouho parkují..To se to autorádio samo zapnulo, když je auto zamčené a aktivován alarm? To může mít pouze pitomé audi. Změnil bych ten slogan na: Náskok díky technice při nevybité baterce! :laughing: Jinak příběh je zajímavý. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
tomNe, autorádio bylo stále vypnuté, jednalo se o jakýsi druh Stan-by provozu s aktivním tunerem a dekoderem RDS.Jestli jel i koncový NF stupeň, to nevim. Ale ten zákon padajícího howna, ta chronologie je super. ;) Jak lze z jedné budky v lese nad Habřím, vylágrovat baterie v autech za dvě mega u x lidí... P.S. tu budku moc dobře znám, jezdím tam pravidelně dvakrát týdně za zdravým životním stylem. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: neuvěřitelné leč pravdivé...:laughing: Dokáži si představit ty nervy, než na to přišli :laughing:Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
![]() |
|
re :saxonDívám se na věc ještě jinak,bylo by zajímavé nahlédnout do smluv a cen mezi ČRo a dotyčným distributorem,neboť jsem si jist tím,že vždy bude pro ČRo nevýhodná.Neboť tato organizace je také moloch,kde se šetří vždy na "správných místech".Třeba zde na Vysočině,malý 200W bubláček od ČRa,se zásahem cca 70tisíc posluchačů stojí i s trasou 400tisíc ročně.Teď mne tak napadlo,že se kámoše zeptám,kolik stojí ten Region,nebo ČRo2 ze Strážníku,který patří Vysočině.Kluk je Faktora,ne?Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
luboMyslim, ze stale je jeho. Ted uz je i novy na Kleti, jestli to uz nevite. Vecer ti poslu zajimave info.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
re :saxonDíky,pošli.Jinak jsem názoru,že přenesení 104,3 na Kleť,mělo být vázáno vrácením všech dokrývačů.Je to nejsilnější vysílač od vás,jde mě to tady i na horizontální anténu,stejně silně,jako zbytek ze stožáru radiokomunikací...jsem si jistý,že ven jde více než je povoleno,ale koho to tady zajímá,že...?Měl jsi slyšet technika z Jauerlingu,jak se u nich hlídají výkony a modulační zdvihy...Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: neuvěřitelné leč pravdivé...Kdyby se to alespoň dalo poslouchat, vid? ;)Ale ne, mě to je tohle uplně ukradený, at si vysílaji co chcou. S těma dokrývačema je to složitý, ten systen je na rozhledně a směrem na Krumlov to logicky nejde nic moc. Jak to pojede z toho novýho stožáru se teprve ukáže. Ja si Faktora nepustim jak je rok dlouhej, ale řekl bych, že to o moc silnější než se uvádí oficiálně, nebude. V práci mám SW i HW na kontrolu zdvihu a to by ses divil, kdo to porušuje nejvíc... :)) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
audikeby to auto ukradli aspon je ho lahsie vyhladat..., alebo ukradnut???Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: neuvěřitelné leč pravdivé...Právě proto, že se nezapnul koncový stupeň, by to na normální baterku auta střední a vyšší střední třídy mělo jet asi rok ;)Nj, Audi.. :laughing: Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
SaxonJakou anténu má ten krám na střeše ? |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CESNevim a myslim že to ani neni důležité...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonJá mám 4. měsíce nového Chevroleta a mám Anténu vláknem v zadním sklu a dost je to na P-D. Dobrá anténa na střeše. R^ To Opel Corsa druhé auto co mám, má anténu na střeše a OK. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: neuvěřitelné leč pravdivé...mám zapojený alarm tak,že při zamknutí auta odpojí veškeré zbytečnosti |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 388 |
![]() |
|
RE: neuvěřitelné leč pravdivé...Kurňa to je dobrý nápad. Zapojím si takhle autorádio, klíčem ho vypínat nechci. A když se spustí alarm, zahraju aspoň zlodějům pěknou písničku..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
![]() |