Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

hd sat nezná ant.out?

Nevíte někdo jestli existuje hd satelit, který by disponoval obyčejným výstupem koaxialní ant out. Jasně-vypadá to předpotopně, ale pro mě to je důležité.

gyrrus
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: hd sat nezná ant.out?

neviděl jsem takovy satHD

miku
Registrace: 10/2007

Třeba Octagon 918 a jeho klon SAB ultimate ho má.Tedy anténí vstup i výstup.

Pavel H
Registrace: 1/2006

AZbox HD R^

VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm

martin5

AB IPBOX R^

kimi
Registrace: 7/2007

Pravdepodobne takmer každý sat prijímač, čo má modulátor,obsahuje aj klasický TV vstup a výstup na kanálovom výstupe 38,ale dá sa preladiť. R^

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Výrobce nemůže znát volné kanály ve tvém bydlišti a proto určitý rozsah k naladění by měl být v každém přístroji s ant.modulátorem.

VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm

martin5

out lze snadno nahradit

Řada HD přijímačů nemá loop.Lze to snadno nahradit rozbočovačem sat. signálu, který se zapojuje mezi přijímač a LNB (případně Diseqc přepínač). Rozbočovač je levný cca 120Kč, propouští napájení do LNB z obou rozbočených větví. Je tam v každé větvi dioda, která zabrání pronikání napětí pro LNB z jednoho přijímače do druhého.Zpravidla je na rozbočovači uvedený frekvenční rozsah například 5 - 2500 MHz, nebo 950 - 2500 MHz. Pokud se zapnou oba přijímače najednou, pak vítězí ten, který posílá vyšší napětí nebo 22 kHz a poslední Diseqc povel. Útlum rozbočovače je relativně malý. Z toho plyne, že volba HD je nezávislá na loop.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

toto ma zaujima a potrebujem pomoc

tak ako som už skor pisal a nikto mi neporadil podobný problem riešim dva dni..SAT GI S 980 prepojeny TV kablom HDMI a chcel by som prepojit bud s VCR alebo DVD R SCARTOM....v A/V nastaveni ked dam AUTO tak u SCART prepojenia sú pruhy zvuk OK..jedine ked dám PAL tak je všetko ok až na to HDMI prepojenie sa zhorší..preto som sa začal zaoberat s UHF..mám nastavený na 38 kanaál ale nechápem načo mi to je ked nemám ant.out...dufam že pochopitelne..pomožete?

novica
Registrace: 12/2009

to novica, jen selský rozum

Sat GI S 980 jsem nikdy neměl v ruce.
1. Nicméně se domnívám, že propojení HDMI a scartem ze satelitního přijímače do TV musí být možné souběžně vedle sebe a bez vzájemného ovlivňování, pokud není scartový kabel vadný. Na satelitním přijímači se musí navolit norma AV signálu, kterou umí televizor číst.
2. Propojení videa nebo DVD do satelitního přijímače je druhým scartem z videa (DVD) do satelitního přijímače. Občas někdo udělá chybu, že dá scartové kabely v rozporu s návodem videa (DVD) a návodem satelitního přijímače do nesprávného vyústění. Doporučují zkontrolovat, není jedno, kam se scart zastrčí.
3. Kromě toho lze použít propojení trojitým káblíkem "činč-činč".
4. Jinak existují samostatné modulátory, které se dají nakrmit jakýmkoliv AV signálem. Pro zapojení videa nebo DVD je to ale holý nesmysl, technicky sice možný a funkční, avšak kvalita přenosu je zbytečně nižší proti obyčejnému scartovému zapojení.

samorost

pre samorost

už stracam nervy alebo tomu nerozumiem
prepojil som TV a satelit nasledovne
1. SAT TV HDMI 1 kabel HDMI
2. SAT TV EXT 1 SCART
3. SAT TV EXT 2 SCART
4. SAT TV EXT 3 činč-čínč

Pri nastaveni na SAT AUTO okrem HDMI všetky ostatne maju pruhy a pri nastavení na PAL všetko OK t.j. všetky 4 prepojenia idu ale HDMI má horší obraz..naozaj neviem čo dalej

novica
Registrace: 12/2009

To je ok

Robi to aj ariva. Pokial chces mat na hd satelite vystup sucasne cez hdmi aj scart, tak sa musi hdmi prisposobit norme a schopnostiach scartu a obraz posiela cez oba vystupy sucasne v rozliseni 480p alebo 576i, podla toho ci mas normu ntsc alebo pal.
Zrejme nieje technologicky mozne transcodovat signal sucasne do hd aj sd.mozno preto chyba aj rf koax vystup v hd prijimacoch.

PVi1
Registrace: 10/2009

proč paralelní propojení

Používám doma 2 Technisaty.
1. Obraz je přes HDMI nejlepší.Propojení satelit-TV mám výhradně a pouze přes kabel HDMI, ostatní propojení satelit-TV nepotřebuji.
2. DVD, Video mám napojeny přímo na TV na AV vstupy.
3. Až budu mít někdy v budoucnu DVD s HDMI výstupem, napojím DVD také HDMI.
Nechápu proč je třeba propojovat satelit - TV větším počtem kabelů než jedním.

samorost

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra