, sekce: Příjem DVB-T |
|
Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-SDobrý den, předem upozorňuji, že jsem laik a moc se v tom nevyznám. Budeme kupovat novou televizi, která má DVB-T tuner. Doteď používáme satelitní příjem od Skylinku a po zapnutí satelitního přijímače se tv přepne na AV2 a program běží. Na jiné tv máme settopbox a po jeho zapnutí se tv také přepne na AV.Jak to tedy bude fungovat s novou tv pokud má již zmíněný DVB-T tuner? Po zapnutí tv se automaticky spustí program přes DVB-T (anténa) a po zapnutí satelitního přijímače se tv přepne kam? (AV3??). Opravdu nevím... Jde mi o to, aby se nějak netloukli přes sebe :) Děkuji |
martyy
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 77 |
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-Snikdo se tlouct nebude , bud uplne v klidu.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-Sdvb-t ma kazda nova tv v sebe,dvb-s je satelit,Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 821 |
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-SU tv není DVB-T na AV, tam v menu se navolí služba DVB-T a nascanuje se signál + uloží + setřídíš program nabídku a zas uložíš - tačitko TV. Čtěte návody !!!! |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
|
|
pro zjednodušeníje dobré si představit televizor jako více přístrojů v jednom kejsu.V první řadě je to zobrazovací monitor/obrazovka/ a pak přijímač TV signálu. Tvá nová TV bude mít tedy v sobě zobrazovací monitor a dva nezávislé přijímače. Prvním je klasický analogový pro příjem dosluhujícího pozemního analogového TV signálu a druhým přijímačem je onen DVB-T, což je přijímač nastupujícího digitálního pozemního vysílání. Všechny ostatní zdroje signálu se do televizoru připojují pomocí AV konektorů. Těch tonektorů je více a formátů signálu zrovna tak. Pokud budeš mít všechno správně připojené, nemusíš se ničeho obávat. Po kabelu SCART, se například posílají i ovládací napětí, kterými si připojený satelitní přijímač sám přepně televizor na svůj vstup, takže divák nemusí příslušný vstup aktivovat ručně. Může, ale nemusí. Snad je to pochopitelné... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-SŘekl bych že u většiny? nebo některých? nových LCD a Plasma televizorů se musí vybrat vstup např: EXT1, EXT2 protože to ty televizory vůbec neumí - přepnout 12V napětím (ze satelitního přijímače) z 8 pinu Scart-:Scart kabelu.Totéž platí i o CRT televizorech - některé to umí a některé ne. |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
|
|
StandaJeště jsem neviděl televizor, snad kromě superstarých, které by neuměli aktivovat AV vstup po příchodu spínacího napětí z externího zařízení. Možná to bude tím, že nemontuji různé Watsony, Kekosoniky a jiné křusny z obchodních řetězců.Značkové televizory to musí umět všechny, vžd to musí být součástí i nějakých norem týkajících se rozhranní Scart apod. On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-STaky jsem to nezažil a ani nejspíš nezažiju. Standa si asi plete výstupy pro video(popř. vstupy pro smyčku), kde tento pin zapojen není popř. ani výstupy rgb.Další možností je plně nezapojený kabel, popř. nebo s redukcí cvbs/S. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
tomPřesně to si myslim.On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-SNaštěstí tuto éru pomalu a jistě vytlačuje digitální hdmi..už se opakuji, ale tam nemá laik aspoň co zku.rvit :))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
Tome,tak co rikas na ten dnesni vysledek ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-STo opravdu ne - nic si nepletu výstup je ze satelitního přijímače TV a nic se nepřepne. Ty kabely Scart na Scart jsou plně osazeny - oni se dnes taky jiné neprodávají. Pár lidí obejdu a napíši sem ty LCD - Plasmy televizory co to neumí - jsou vesměs koupené před rokem nebo dvěma. A značkové? Ty jsou jaké? Vždyť je to všechno Made In China kromě českého Panasonic. |
Standa2
|
|
dodatekNo to HDMI to je fakt super když přes to neprojde TXT. |
Standa2
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-SStando, na ty lcd/plasmy jsem fak zvědav. Možná ještě nevíš, že některé po navolení zvoleného input jsou pak na tomto vstupu nuceně.Přepni na tuner v tv a pak zapni přijímač se scartem. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-S@bublajsTebe asi potěšil Šmajda, mě zase Dominika. Ale kdyby bylo na mě, šel by bohužel pro tebe šmajda :))) Hlasově byl na tom podle mě Bendig lépe a ostatní mě moc nezajímá. Chodůr je mi taky nesympatický, ale umí. Vůbec snad vždy se shodnu s hodnocením Dary a Pala. Po Hejmovi mě zklamala i Jandová, když řekla Dominiku. Párkrát ji vychválí do nebes, jaká je pro ní důkazem našich talentů i do zahraničí a pak ji bez jediného důvodu vysloví, škeble jedna. Hoj Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Vysvětlení příjem DVB-T i DVB-STomik535, když jsi to vzpoměl tak ten Chodůr se hodí tak akorát k Evě a VaškoviCvik dělá mistra.
|
ladinek
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 406 |
|
|
ladinekChodur je technicky lepší zpěvák, než minimálně polovina našich zpěváků pop music.Eva a Vašek dělaji hudbu, která nás možná neoslovuje, ale ve finále jsou to větší profíci než si dokážeš představit. Jejich výsledky práce hovoří za vše. Jsi podobně úspěšný ve své profesi, nebo jsi akorát hloupý a závidíš? On Air!
|
Saxon
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|