Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Měřič satelitního signálu SM 2500

Ahoj. Jaké máte praktické zkušenosti s používáním měřáku SM 2500 ? Výhody a nevýhody, výdrž baterie , použití v terénu atd. Děkuji

lipinak
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Měřič satelitního signálu SM 2500

Jo jo ja sem to taky skoušel jenže mistři ohledně měřící techniky to drží pod pokličkou.Nezbyde nic jiného než googlovat já sem vybýral měsíc než sem vybral.

RIVA 200, ARIVA 100, technisat mf 4 cc, AB CryptoBox 450 HD, Dreambox 800

romik5
Registrace: 3/2008

Je to v podstate taký FTA prijímač so spektrálnou analýzou. Na spektrálku je však lepší sm 3500, avšak zatiaľ nie je dopracovaný firmware. Má problém s diseqC a ten predošlý niekedy nereagoval ani na tlačítka. Ak spravia dobrý firmware, bude z neho dobrá pomôcka pre nenáročné inštalácie. Výdrž batérie ...nič moc. Pri aktívnom užívaní niečo okolo 1,5 hodiny. Nevýhodou je trochu chaotická identifikácia družice...ale za ten peniaz na bežné ladenie postačuje.

Pokoj a bratská láska...

disdzo
Registrace: 7/2008

Mám SM2200 (bez spektrálního analyzátoru,jinak uplně stejný).Vydrží v pohodě téměř 4hodiny,ale tak dlouho jsem ho snad ještě nepotřeboval.Každopádně jsem nahrál nejnovější firmware a žádný problém s diseqC nemá nebo alespon o tom nevím,spíš má navíc i diseqC1.1,diseqC1.2,usals,atd.O chaotické identifikaci družice bych pochyboval,asi to disdzo neumí.Pokud navolíš správné frekvence,na kterých chceš ladit,není co řešit.A ověřit si to můžeš hned na naladěných programech.Myslím,že s tím jde naladit parabola hodně kvalitně,když se to umí,měří všechny potřebné parametry.Já jsem spokojen.

Harnadek
Registrace: 6/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra