Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Průměr stožáru na parabolu

Mám dotaz jaký může být maximální průměr stožáru pro přímé upevnění paraboly na stožár bez přídavného ramene.
Jsou držáky na parabolách jednotné a je to stejné pro paraboly 60 cm a 80 cm. Doma jsem si to změřil na své parabole 80 cm, stožár by mohl mít průměr až 60 mm, ale nevím zda to bude platit pro každou parabolu.

Standa3
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Průměr stožáru na parabolu

Logické je, že čím větší a těžší parabola (např T90), tím bude uchycení konstruováno na silnější stožár.
Jinak vřele doporučuji použít průměr trubky maximální, který do držáku vleze.

Hujer
Registrace: 4/2004

Průměr trubky 60 mm je dost na hraně, některé 60 cm paraboly by nemusely jít nasadit - tolerance. Tak něco okolo 5O mm.

CES
Registrace: 4/2007

Jak jsem dimenzoval svůj stožár na 2 antény, rovněž jsem zvolil maximální možný průměr trubky, a to v mém případě bylo 76mm. Na takových věcech by se šetřit nemělo.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

Použij lešenářskou trubku,je pozik,silnostěná,já používal tyto:Trubka střeš. 60 / 3M je to běžná trubka na přípojky NN

Ji.sat

Pozink vodárenska trubka 5/4,priemer 42mm,Ťa prežije.Navrch dať blend.

CrtJVC1250i, Topfield7700HDPVR, Showbox-300, M3S-TwinLNB!, M6S, Multibeam-85, Al-100, 5xLNB 0,1W-28,2E.

pixla
Registrace: 9/2007

parabola na stožár?,to opravdu nejde jinam?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

A blesk si Vás najde :(

kacenkin
Registrace: 1/2007

Stačí 50 mm a vyplnit betonem.

obir
Registrace: 8/2006

Asi jsem dotaz napsal blbě. Na rodinném domku je již anténní stožár průměr 55 mm s pozemními anténami a vlastník přímo na stožár bez přídavného ramene chce připevnit parabolu 60 cm. A jde o to, zda každá koupená parabola bude mít držák, který se na ten stožár vejde. Jaký je např rozdíl mezi držáky na těchto anténách?
http://www.satelitni-komplety-shop.cz/60-fe-p-119.html
a
http://www.satelitni-komplety-shop.cz/60-al-economy-line-ts-p-118.html.
Ta druhá anténa má nějaký úchyt pro svislou trubku. Ta první nemá žádný úchyt, to je snad blbost ne?

Standa3

Zadni cast pro uchyceni je vzdy soucasti paraboly, na 55 mm stozar by mela jit kazda klasicka parabola, myslim ze jen u parabol TechniSat 45cm apod. pak musis pouzit zvlast dodavany uchyt (drzak) na pripevneni ke stozaru.

milanm
Registrace: 3/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra