Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Pomoc,motor+parabola

Cafte hosi,mam takyto problem,uz predtym som mal 95cm parabolu,0,2db inverto,islo vsetko ok od 80e po43w,dnes som vymenil za 105x100cm,0,1db smart titanium.Vsetko som nastavil ako predtym,moja poloha lattitude48,6N,longt.19,3E,0 bod teda astra19,2.Elevacny uhol podla tabulky,aj deklacny,problem je v tom,ze bud mi ide super W pasmo,kde som napr.chytil nilesat7w-11,785/V ,avela dalsich,Zapad ide velmi dobre az som prekvapeny aka je vysoka kvalita,mno ale ked idem na Vychod E,tak pri 19,2to uz ide dolu s kvlitou.Potom ked parabolou trosku zdvihnem o2st hore tak zase ide cele Epasmo vo velmi dobrej kvalite,ako napr.na 42e ide E-beam svazek,ako cnbc-e,cartoon network,atd,ako aj 53e all,atd...,prosim vas ako to mozem nastavit aby mi slo pekne aj na E aj na W v tak super kvalite ale aby som nemusel ked chcem prejst na E zdvihal parabolu a naopak ked idem na Wtak zase dolu?Dakujem za rady

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pomoc,motor+parabola

Ked si menil parabolu, mal si odmontovaný aj motor z konzoly ???

skynett
Registrace: 8/2009

ano musel som bo,sa mi skrutky pretrhli,tak som dal nove,normalne som bol prekvapeny na 7w som chytil mbc 1,2,3,4,action,dubai,jsc sports,signal dobry,zase naopak na 26som predtym nemal nic tak teraz 168 kanalov,ale neviem preco nemozem naladit tu spravnu polohu,zadavam vsetky parametre ako predtym :crying:

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe

Menil si aj stupne na motore ??? eleváciu a tak ?

skynett

jak jsi postupoval?

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Re.alda

http://www.vzduchem.wz.cz/skystar2.htm,podobne ako tu

wwwe

re.skynett

ano,doladoval som,49,elevacia-41,vlastne druha strana,mno parabola je trosku tazsia tak mam trosku malo nakloneny drziak,ale aj predtym som nemal drziak v rovine,mam to na komine,lebo som to nemal kde dat,nato ze som pod horou ide mi 7w,som prekvapeny,len asi budem musiet vymenit drziak ze?Ten co mam ted je stary uz a s dlhsou tycou,preto je trosku nakloneny dolu

wwwe

re:

https://www.parabola.cz/abc/null_point/

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Musel si jen měnit parabolu. Na té se přetrhali závity? Stačilo tam dát tu novou parabolu a nasměrovat ji správně třeba podle toho satelitu 19.2E na který si měl otočit natáčení a pak točit třeba na 7W kde by si ji došteloval líp. Na motor si neměl vůbec nešahat! Je to jasný - motor asi blbě - parabola asi blbě - ale neboj to zvládneš. Na elevační úhel paraboly podle tabulky se vykašli a udělej to podle nejlepšího příjmu. Máš perfektně v rovnoběžce parabolu s motorem?
To já asi před rokem? předělával parabolu s natáčením na můj dům protože bratranec boural svůj štít domu kde jsem měl parabolu a jak jsem to asi dělal abych se netrápil? Logicky jsem odšrouboval jen motor (SG 2100) a parabolu nechal přišroubovanou na motoru. Na přijímači jsem nechal nastaveno 19.2E. Upevnil jsem motor na držák na přibližný směr který jsem skoro trefil (šel obraz) a pak jsem otočil přijímačem na 16E a za pomocí manželky která hlásila podle baneru (AB IPBox 250) nejlepší signál na 16E (otáčením motoru jen doprava-doleva docílil největší signál tuším na FAN TV (nebo i na jiném slabším programu - už nevím) a motor utáhl. Natáčení točí OK od 68.5E (od 72E kdyby tam něco vysílalo) do 24.5W (dřív jsem chytal do 30W ale teď mi vadí protější dům)

Standa2
Registrace: 5/2005

V prvom rade si musíš v každom prípade dať konzolu do vodováhy, ak je parabola teraz ťažšia a ťahá konzolu dolu, odmeraj si teraz z motorom vodováhou o koľko je sklonená s parabolou a potom ked dáš parabolu dolu aký má sklon a ked budeš montovať novu konzolu o ten sklon potom daj vrchom ku komínu, ked potom zavesíš na novo parabolu s motorom natiahne ti konzolu presne do vodováhy.
To že teraz musíš dvíhať a sklápať parabolu je tým že ju nemáš presne nasmerovanú na nulový bod. /JUH/

skynett

RE.all

Diky vam vsetkym,cenim si to,mno asi budem musiet vymenit cely drziak,a dat to do roviny,mam tam velmi zly pristup,ale pohram sa stym,inak neviete ci docelym taku skvelu kvalitu aj na W a E,ako ted ked mam nastavenu na W,tak ide vsetko,zase ked mam E,tak ide vsetko naE,aby slo vsetko aj na E,W,42 cnbc,e-beam,,,26/dubai,ktv,,,7wjsc,mbc,,atd,...,diky hosi ;)

wwwe

Kvalita signálu sa ti zlepšila preto lebo si použil väčšiu parabolu a kvalitnejší LNB, ak sa s tým dobre pohráš tak signál bude ešte lepší, a nezabudni na SKIEW /pootočiť LNB do ľava alebo do prava pre zlepšenie signálu/

skynett

Snáď ti pomôžem: Všeobecne platí keď na východnej strane chce parabola hore, motor nie je dobre nastavený na miestný juh, preto celý motor treba posunúť na konzole smerom na východ (doľava) o cca 2 stupne. Keď to potrebuje západná strana, motor posunúť doprava, na západ.
V tvojom prípade pootoč celý motor smerom na východ o cca 2 stupne. Potom opätovne skontroluj aspoň 3 pozície ( 42E, 19,2E, 1W ). V ideálnom prípade budú tie 3 pozície na maxime. Pokiaľ nie, tento postup opakuj. Pozor, môže sa ti stať, že optimum prešvihneš a hore sa bude pýtať opačná strana. Potom musíš korigovať opačne. Nakoniec otočíš motor prijímačom resp.merákom na pozíciu napr.23,5E. Keď máš maximum je to OK. Keď je signál slabší, pootočíš parabolu na nohe motora na maximum.
Samozrejme v praxi sú možné aj iné stavy, chce to však trpezlivosť.

Scudo
Registrace: 2/2006

Možná ještě malé upřesnění, naopak, zapomen na skew-pootočení, kolega skynett si pravděpodobně nevšiml, že máš motor. Skew se dělá při multifocusu /"napevno"/, motor si dělá skew sám svým natáčením. Anebo to můžeš skusit, při každém natočení vyběhnout na strechu a trochu pootočit s lnb...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@ tukan

No budeš sa čudovať, ale o tom motore sme sa bavili hned na začiatku, a budeš sa čudovať ale ten skew treba nastaviť aj pri motore a to hned pri nastavovaní paraboly v nulovom bode, preto že ked tam to LNB založíš hocijako bez toho aby si ho nastavil podľa kvality signálu určite ti aj na ostatných satelitoch nebude chytať ideálnu kvalitu.

skynett

Srandičky,aneb běžte učiteli vrátit peníze.Každý satelit to má odlišný,poněvadž během životnosti dochází k úletům(dělá osmičky,proto máte v různý čas ,různou kvalitu přijmu)Pokud by jste se chtěli kvalitně chytnout na družici,museli by jste mít actuátor pro horizontální+ vertikální příjem.Pro toto profesionální přijmač a né ty šunty co prodáváte,které jsou ale dostačující pro normální použití.Jinak jen kecáte a pletete lidi. :laughing: :laughing: :bomb: :razz: :razz: :razz:

zzaner
Registrace: 9/2006

to skynett

Skew=vykřivení, vytočení. Promin, ale jak a proč chceš nastavovat skew na Astře19, kde je plný signál na 105 parabole, to nevím. To doladování, tzv. skew, se dělá na slabších družicích při multifocuse, na motoru to nemá význam, protože motor se natáčí/vykřivuje-dělá skew/ s celou parabolou a lnb-čkem. Ale možná se pletu, možná myslíme oba dva to samé a problém je jenom ve slovech. A nebudu se "čudovat" ničemu, jenom jsem diplomaticky s jemnou ironií naznačil, že se můžeš mýlit...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra