Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

tv Tesla a topfield

Dobrý podvečer,
Nepomůže mi někdo s problémem , koupil sem rodičům satelit.komplet topfield 6000cr vše namontované vše jede ok obraz super .Je to starší tv tesla 76 cm ale obraz pořád slušný.No a problém je v tom že na všech stanicích bez problému ale jakmile přepnou na nova cinema tak po pár vteřinách se tv vypne do standby ,propojené je to skartem a už sem vyskoušel všechny skarty ale problém pořád stejný.Děkuji za jakou koli radu.

sedlib
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: tv Tesla a topfield

Nudzovo skus kabel scart cinch,ak ma box vystup cinch.Alebo redukciu scart cinch.Nestretol som s takym niecim ,ale nahoda je blbec-vyskusaj.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Taky bych to viděl na "něco" kolem těch kabelů. To vypadne opravdu jenom na té Cinemě a ostatní z toho transpondéru jdou ( Nova ) ? Ještě bych zkusil při tom přepnutí na tu Cinemu to přepnout přímo tlačítky na Topfieldu, nebo nasměrovat dálkové ovládání tak, aby "nezasvítilo" na tu televizi, jestli třeba televize nereaguje nějak na signál z dálkového ovládání.

Tondach
Registrace: 3/2004

tak jsem to znovu zkoušel, ale neuspěl sem ovladač sem dal těsně k přístrojia nic opravdu to dělá jen u cinemy.V pondělí zkusím ještě koupit nějaký dražší scart a uvidíme

sedlib

Jestli to dělá jen u cinemy, scartem to určitě nebude. :razz:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Koukni raději na verzi softu do menu.

Tomik535

Dej "Tovární nastavení" a znovu nastav přijímač a nech naladit kanály. Pokud nepomůže, zkus přehrát firmware.

milanm
Registrace: 3/2006

Taky doporučuji tovární nastavení, vymazat seting a znova naladit programy. SW možná podívat se na verzi,případně zkusit přehrát jinou.

Jendaj
Registrace: 1/2006

Nevím nevím, já bych hledal chybu spíše v té televizi. Video i audio signál by přece měl být "stejný", ať je nastavena na satelitu jakákoliv stanice !

Tondach
Registrace: 3/2004

Moje první věta platí, druhá už ne. Přehlédl jsem, že se ti vypíná tv, myslel jsem stb.
To, že se ti po přepnutí na jeden konkrétní program vypne scartem připojená tv, je pro mne téměř neuvěřitelný stav.
Napadá mě jen jedno. Některé tv se zapínají a vypínají ze/do standby ovládacím napětím ve scartu. Že by to uměla zrovna ta tvoje a při přepnutí na Cinemu napětí z stb zmizelo? Tomu fakt neuvěřím. :)))

Tomik535

Reakce tv na DO od stb je taky možnost, ale to by se měla vypnout okamžitě, ne až za pár vteřin.
Taky bych nouzově zkusil propojení cinch - cinch, popř. cinch - scart(bez ovl. napětí). Na drahý kabel se vybodni.
Jen ta spojitost s Novou mě straší :laughing:

Tomik535

jo jo první nahrej novej soft všechno zboř a máš to vyřešené.Opravdu moudré rady.Dej to na cinch jak tě radí a nic neřeš proboha :lookaround: :fuming:

kimi
Registrace: 7/2007

Dej to na cinch a nic neřeš. Opravdu moudré.

Tomik535

Prepni tu bednu ovladacem na AV. I kdyz to pres SCART prepina samo, proste to prepni tlacitkem na DO od te TESLy. Jestli je tam BEKO nebo Vestel sasi (vzadu na stitku bude neco jako 11AK... nebo made in Turkey), tak to pomuze.

J a
Registrace: 7/2005

jj, to je běžné, akorát mi to nevysvětluje spojitost s Novou Cinemou :)))
@Ja, ale to už se asi nedovíme ;)

Tomik535

takže sem to skoušel propojit i cinch-cinch a na cinema se vypla.Přepl jsem i na ovladači AV1 dokonce i RGB ale opět po několika vteřinách vypne,na štítku je to 11AK37. nevím co dál.

sedlib

mimochodem ještě jedna věc, cinema je na č9 tak sem ji dal na 11 jestli to bude dělat ta 9ka a nic. dal sem cinemu tentokrát na 11ce a tv vypla.

sedlib

11AK37 - krasny turecky srot, z tesly zbyla jen znacka.
Zkus to pres modulator, tohle je fakt divne :(

J a
Registrace: 7/2005

@sedlib

Jen jestli nas tady nehoupes :-/ ... zkusil jsi to Tovarni nastaveni a znovu nastavit prijimac a proladit kanaly? Dela to vazne i potom a jen na jednom jedinem kanalu?

milanm
Registrace: 3/2006

@milanm

Někdo se nás snaží houpat. Že mu to vypíná jen na cinemě mu nevěřím.

Tomik535

Tak dík všem za rady, ovšem skutečnost je ta, že to vypíná stále a beze srandy. Mě to moc vtipné nepříjde.Zítra se domluvím s nějakým servisem.

sedlib

co este mozes vyskusat je pripojit box na ine TV,alebo byskusat iny box na tej tesle.Tym aspon vylucis jedno alebo druhe ak mas tu moznost...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Že ti to vypíná stále je možné, ale jen na Cinemě?

Tomik535

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra