![]() |
|
7W pro vortimondaAhoj,zajímalo by mě, jakých jsi dosáhl výsledků na 11804H a 11843H na 7W a porovnání signálových parametrů v případě standardně polarizovaného a naopak polarizovaného LNB (otočení o 180°, přehození polarizací). Něco ve stylu: 1) standardně polarizovaný LNB: 11804H = ? dB (%) 11843H = ? dB (%) 2) opačně polarizovaný LNB 11804V = ? dB (%) 11843V = ? dB (%) Díky. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
Text zeditoval moderátor D2MAC. Datum editace: 11.12.2009, 22:33.13
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
![]() |
|
RE: 7W pro vortimonda180° nějak se mi zdá,jako by se nic neotočilo,není to 90°? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 382 |
![]() |
|
RE: 7W pro vortimondané moc dobrý. nejslabší signál celkově na těch horizontálech byl pozdě večer, někdy asi kolem 21:00-23:00 nebo tak. a v tu dobu se programy na těch dvou TP nedaly sledovat bez menších rozpadů v obraze ani při ideálním počasí. jinak přes den to chodilo dobře, i s rezervou. a určitě i na tom nilesatu se zlepšila horizontální polarizace, když se LNB natočilo nepřirozeně o těch 90 stupňů a v přijímači se v menu nastavila polarizace opačně.sledoval jsem hlavně Fox Movies na 11,766/H (to se ještě v tu samou dobu při ideálním počasí dalo přijímat stabilně, ale skoro bez rezervy). to zlepšení nebylo nijak drastický (jako mít signál na hraně vs. nenaskenovat ani data programů) ale přesto se rozhodně nedalo přehlídnout. spíš bych to popsal jako sledovatelný obraz s pravidelným rušivým rozhozením vs. silný rozpady a fragmenty. nemám měřák, takže nějaký přesný porovnávání je nad moje možnosti. Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: 7W pro vortimondauž se těším na ten novej přijímač. objednal jsem si Ferguson Ariva TT s twin tunerem (na hraní) a ještě ten samej den večer jsem to emailem změnil na Vantage 7100S (kvůli lepšímu tuneru - údajně). tak jsem zvědavej, co mi nakonec vlastně příští týden pošlou :))) celkově mi to bude asi jedno. oba jsou pro mě takový sympatický hračičky a budu z nich mít radostVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
vortimondTo si dobre udelal, ze si to zmenil, ferguson je nic moc ve srovnani s Vantage, ale lepsi je model 8000, tunery vyjdou nastejno ,ma HW blind scan (7100 ma jen SW blind scan, ktery je jen dekorace) a hlavne to ma sdileni internich karet i modulu a ty moduly sdilet neumi ani Dream ...Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 1 796 |
![]() |
|
007takže taky bys potvrdil, že když se někdo zajímá čistě o tu výkonnost tuneru při příjmu problematickejch signálů, tak mezi 7100 a 8000 není rozdíl. hlavní výhoda je ten HW blindscan. příjmově jsou ty tunery stejně dobrý. mě ty další funkce prakticky ani nezajímají, chtěl jsem prostě přijímač se špičkovým tunerem.ten ferguson předtím, to byl takovej nápad spíš z nostalgie, od tuneru jsem nečekal nic extra. ale se mi osobně líbí na těch homecastech (a klonech) taková ta jejich logická uspořádanost a přehlednost, jsou to takový klasický přijímače Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: 7W pro vortimonda@pierrepetr - Ano, samozřejmě o 90°, byla to chyba, díky za opravu.@vortimond - Díky za info, asi bych toho na to moje párátko chtěl moc. Ty výše popisované výsledky na 7W jsi dosáhl na offsetce 120 nebo 160cm? 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
![]() |
|
RE: 7W pro vortimonda@D2MAC: na 160-tce. moc toho nechybělo k příjmu celýho Nilesatu. ale jsem si jistej, že to bylo nastavený poměrně dost přesně, takže možná jedině citlivější tuner by to ještě nepatrně vylepšil.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: 7W pro vortimondajinak přijímač s nejlepším tunerem vůbec (pro příjem na hraně) by měl být Humax F3-Fox CI (starší SD přístroj). zkusím si ho taky objednat jako referenční, jestli ho seženu. testerům v redakci něm. DF se ho podařilo přidusit na neuvěřitelný hodnoty (používají k testům generátor signálu od firmy Rhode und Schwarz), ještě nepatrně lepší, než jimi doporučovaný Vantage 8000Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: 7W pro vortimondaa čirou náhodou, když se podíváte co používá klaus schumacher v brazílii (čas videa 7:00) pro vyhledávání pozic, tak právě tenhle humaxwww.youtube.com/watch?v=Q0JFP7NFx3s Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: 7W pro vortimondaJe otazka co tim prijimacem Humax lze dokazat, ano pro dx-era asi tech par trhanych monoskopu muze mit vyznam, ale to ja nejsem.Kazdopadne mnohem lepsi a to opravdu mnohem nez vantage je DM8000, to je jasna vec, je to uplne jina trida, na jeho tunery nedam dopustit, uvidime az me VF posle ten externi z klona DM800, tak jeste tohle srovnam, vyhoda je, ze to bude live primo v DM8000 obsadim ctvrty slot a budu jen prepinat. No me staci kdyz poznam rozdil u sovetu na Express MD1 v C bandu a ja se na ty kanaly dost divam. Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 1 796 |
![]() |
|
RE: 7W pro vortimondamně je to jedno, jeden resívr míň nebo víc, uvidím jestli toho humíka seženu. stejnak tady mám na TV volnej scart a na nic ho nepoužívám, tak hořím nedočkavostí. myslím, že bude určitě vynikajícíVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
![]() |