Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nastavení sat. přijímače přes druhý přijímač

Dájí se zapojit dva přijímače za sebe, na parabolu s motorem? Myslím tím zapojit sat. přijímač Mascom 1110 CRCi mezi parabolu s motorem a přijímač Showbox S-700? Abych ten Mascom mohl použít jako měřák. Showbox má mizerný měřák. Potřebuji naladit pozice 1W a 16E. Mascom je najde, Showbox ne! Usals nevím, jak rozjet, nikdo mi není ochoten s ním pomoci. Už 3. týdny sháním na to odborníka a i to je problém. Většina z nich nemá zkušenosti s motorem a tímto přijímačem. A ti co by to snad zvládli, tak jsou pracovně v Čechách nebo v zahraničí. Holt v okolí mého bydliště motory nějak nefrčí.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavení sat. přijímače přes druhý přijím...

Nastav to podle ABC na uvodní stránce. Líp neporadim.Vče tam je. R^

koax
Registrace: 2/2008

Dá se to přes ten Mascom nastavit a potom propojit s tím druhým stb přes LOOP na Mascomu a do in na Showbox. V tom S.B. nastavit taktéž motorické povely a mělo by to šlapat pokud ten Mascom bude ve standby. Když se budeš chtít dívat na Mascoma, tak musí být ve standby ten S.B.

netace
Registrace: 12/2008

Nemám zájem ty přístroje mít natrvalo zapojené za sebou. Jde mi jen o to, zjistit bez měřáku nejsilnější signál. Ale ještě mne napadlo, že bych najel na Showboxu do nastavení motoru pro požadovanou družici, odpojil koax mezi motorem a konvertorem a od konvertoru napojil koax k Mascomu. Tlačítkama na motoru natočím parabolu na požadovanou pozici, až mi Mascom ukáže nejsilnější signál a tuto pozici na Showboxu uložím. To samé i na druhou pozici. To by snad mělo jít, nebo ne?

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion

Člověče tak co řešíš?! když ten Mascom nechceš používat. Nastav si ten motor na tom Mascomu a potom vyměň jen stb za stb ve kterém uděláš jen nastavení motoru proskenuješ TP na různých družicích atosjo

netace
Registrace: 12/2008

Díky za vaše reakce.

Alion

Ty si ale motovidlo,prečo robiť veci komplikovane, keď sú také jednoduché.Nastav si v prijímači Usals-zadaj súradnice svojho bydliska do prijímača s Usals a nastav parabolu na najslabší signál,tak aby si dosiahol čo najvyššiu úroveň.Prečo si myslíš, že Showbox má horší tuner,čo nie je celkom pravda,len má inú citlivosť a preto sa ri podarí naladiť čo najkvalitnejší obraz.Ale ak nevieš ako na to, tak to nerieš. :ogre:

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Pro vladoholu: Já jsem motovidlo? Když nerozumíš česky, tak se do toho nepleť!!! Protože, kdyby sis pořádně přečetl můj původní dotaz, tak bys nemohl zde napsat takové hovadiny!!!

Alion

KUP ANALOG MĚŘÁK ZA 350 TEN HODÍŠ MEZI LNB A PŘIJÍMAČ. Řešil jsem to tak i přímo na novou sonku s dvb-s zabudovaným tunerem a můžu řici že urovenˇ i kvalita signálu má sony 100% což mě tekly gryndy po mordě jak psovi , když porovnám třeba mascom 1101cr-ko tak z toho jsem vyždímal kvalitu signálu max 75% pochopitelně ze stjného lnb. ;)

HURIICANE
Registrace: 1/2010

Ano, u sony se Sat tunerem je ukazatel naladění na nic, ukazuje stále 100 procent i když je parabola nedoladěná.A nastavovat parabolu měřákem za 300 může jen zoufalec. Prostě to je blbost, porovnávat ukazatele na různých strojích. Víc HURIICANE čti než raď.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra