Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Je rozdiel v SD sat.prijimacoch v kvalite obrazu?

Predajca v obchode s elektro tvrdi, ze aj SD prijimace maju rozdielnu kvalitu obrazu...a ze tak Illusion, Opticum a pod. su kvalitativne obrazovo ovela horsie (prechod farieb a pod.) od napr. Topfiled, Humax, Homecast...je to fakt tak? (samozrejme pri pozerani na lcd, resp, plazme, kedze na crt to nie je evidentné)...

MarianS
Registrace: 11/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Je rozdiel v SD sat.prijimacoch v kvalite...

predajca v obchode potrebuje za každú cenu predať , čo nakúpil.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

K lcd a plazme uz teraz sa neoplati kupovat SD,to je moj nazor.HD uz su cenovo aj lacne aj drahe da sa vybrat.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

To máš pravdu tak ako jeho odrbali , tak aj on teraz musí odrbavať ostatných aby sa teraz toho zbavil.

skynett
Registrace: 8/2009

Nemozes cakat od polskej arivy za 100€ ze bude mat taku kvalitu ako DB za podstatne ine peniaze
Niekde to museli odr/bat
To iste plati aj u SD

marek66
Registrace: 6/2006

A Ariva je asi dost odrbaná stačí kouknout na příspěvky zde.Jak se to plní a během svátků a po svátcích to tady zkolabuje.Ale ted vážně Je to dobrý stroj dle recenze mu neni co vytknout. Ale diskuze hovoří o něčem jiném.Tak kde je pravda???Je to krám nebo neni. :(

koax
Registrace: 2/2008

A200 s origo softem nemá žádné problémy.

sirda
Registrace: 11/2006

těžko odhadovat, když ho znám jenom z fotek, ale kdybych si měl tipnout, tak odrbaný to asi bude. za 3.000 lze čekat kvalitu maximálně u SD přijímače. ale je to plně funkční. otázka je, jak dlouho to třeba funkční vydrží. u některých resívrů je spíš problém se ho po letech "zbavit", když už zestárne. takový starosti bych u tohodle nečekal.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

a všechno je takový levný, to už se pozná na tom provedení. menu ve 12 barvách, ovladač má tvrdý plastový tlačítka a baterky značky king kong :laughing: :laughing: celej přední panel vypadá jako z hodně levnýho plastu, vrchní kryt zase vypadá, jakože je trochu křivej, vzadu jsou dvě díry (nad konektorama pro připojení antény), stojí na třech nohách atd.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Mám i Arivu 200 a prodal jsem jich už hodně, a mohu říct, že zatím jsem neměl ani jednu závadu. Co se do kvality obrazu HD i SD týče, tak je naprosto srovnatelný, troufnu si říci nerozeznatelný ot Topfielda 7710. To, že ale někdo nechápe, že za 100 Eček jde vyrobit fakt dobrá mašina, tak tomu se nedivím, taky jsem nechápal. Ale od tý doby, co nabízím Arivu, tak jsem již jinej HD stroj neprodal. A zatím mě nikdo kvůli tomu necvičí.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

škoda, že si ho nikdy nebudu moct vyzkoušet. já bych ho zkritizoval, až by z něj lítaly ty hliníkový šroubky a procesor alík M3602 by znechuceně přestal celou tu hromadu vymožeností držet pohromadě. sice by to nebylo moc odborný, ale byla by to taková bezprostřední výpověď.

vortimond

Je rozdiel v SD sat.prijimacoch v kvalite...

napriklad Opensat 5000 CR , už som namontoval vela lacných SD primačov ale tento má zatial najkrajší obraz a aj na LCD

elektro65
Registrace: 5/2008

vartimond

Ani se ti nedivím, pokud máš plnej sklad předraženejch HD strojů a na to přijde Ariva za necelou polovinu a navíc stejně kvalitní a vybavená, tak to by mě taky dostalo.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

to MarianS

Řada HD přijímačů zlepší dojem ze sledování SD stanic. Přepočet na HD + nastavení výstupního obrazu z přijímače je prostě na obrazovce vidět. Doma mám výraznější rozdíl v příjmu přes HDMI proti příjmu přes scart. Při obrazovce aspoň 106 cm se již vyplatí dát peníze na HD přijímač - i třeba jen na sledování SD stanic. Mám doma Technisaty, dobrý známý prodejce chválí Vantage pro kvalitu obrazu. Na SD přijímač doporučuji zapomenout - patří do muzea nebo pro lidi 80+.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

vortimond ,si asi tiez jednym ktory sa nevedia zbavit drahych HD , skor je smutne , ze take este nedavno spickove HD su dnes v kvatite zobrazenia daleko za Arivou, staci porovnat stroj za 400 EUR a Arivu za 120

Duzu
Registrace: 7/2005

subjektívny názor ÁNO

sd prijímače medzi sebou
- mám pocit že zobrazenie je iné u humaxu
a iné pri openboxe, iné pri opticome.
čo z toho ?

janoZV
Registrace: 8/2007

@MarianS

Tvůj prodejce má pravdu, věř mu, rozdíly jsou dokonce i na CRT TV přes RGB SCART evidentní - zdravé oko vidí :lookaround:

lance
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra