![]() |
|
Opravdu potřebujeme HD?teď na ČT4 záznam biatlonu - obraz jak fotka ale taky je na tom tok 7-8Mbit/s.Je otázka, jestli je to DVB-S2 opravdu třeba. |
HaryFotr
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?no....Antonín by se Ti vysmál do písmenek:-)),ale....čéče,já si myslím,že to na ty naše vo...voči...:-) není špatné R^ Podmínkou je ale kvalitní HD...né žádný Homecast2000 ,Comag a podobně,,,,to je pak už opravdu malý rozdíl. :bigeyes:Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?jo potřebují ho majitelé LCD TV nižší kategorie,jinak by to rozmlátili |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 382 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Samozrejme,ze potrebujeme...hadam nechces porovnavat obraz SD (720x576) s HD (1280x720,resp.1920x1080)...uz len tieto cisla ti musia povedat,ze ta kvalita zobrazenia je niekde indeČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 269 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Já také chci HD... Na SD jsem se již načuměl dost a dost...47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?No Hary máš pravdu, ale tu tady nikdy neříkej....Pokud nemáš zbytečně velkou TV, postačuje ti velmi kvalitní SD s pořádným datovým tokem... To rozhodně není jen můj názor, ale je mi jasné, že není IN a COOL :(( A úplně nejlepší je HD zobrazení obsahu, který už v SD nebyl koukatelný a nikoho nebavil :( Antonín by se právě rozzuřil, to je pravda, ale zároveň je prostě fakt, že pro řadu lidí není TV středobodem vesmíru, proto nějaké hitech řešení TV zábavy neřeší, přestože na to mají !! |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Přesně tak. Může to být největší ptákovina, ale když je to v HD, diváky to přitáhne, byť jen ty slabomyslnější. Tímhle stylem jedou TN na Nově, zvýšilo jim to sledovanost :-) |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Páni DVB S2 a HD spolu súvisí ale nie je to to isté.DVB S2 je kompresia,ktorá vie informáciu skomprimovať do menšieho objemu dát. Z toho vyplýva že v určitom pásme môžeme preniesť viac informácií - viac kanálov,resp. vo vyššej kvalite. HaryFotr,máš možnosť sa pozrieť na nejaký HD signál so slušným dátovým tokom (20Mb),alebo iba teoretizuješ. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Ahoj, můj subjektivní (upozorňuji SUBJEKTIVNÍ) komentář: Zrovna víkendové přenosy z biatlonu šly souběžně na ČT4 a Eurosport HD. Na mé plazmě PANASONIC TX-P42G15E je rozdíl v ostrosti obrazu viditelný na první pohled (resp. na první přepnutí). Stejně jako porovnání souběžných úterních/středečních fotbalových přenosů z Ligy mistrů na ČT4 a Nova Sport HD. Myslím, že ČT4 se snaží z možností SD vyždímat maximum (srovnej např. s fotbalem na Sport 1), ale s HD se to nedá srovnat. D. |
Duchacek
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Ano, Ducháček, také mám stejný názor - a ti, co tu o tom tak hloupě kecají, asi HD vysílání v životě neviděli..., i když je pravda, že Skylink se snaží a některé pořady i v SD jsou velice dobré (=ostrý obraz), ale také některé pořady Skylinku v HD nestojí za nic (=neostrý obraz).47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?no trebars CT1,2 ma pri vyssom datovom toku obraz na plazmach do normalnych rozmerov - teda 42 palcov ok aj v SD. Samozrejme neberiem v uvahu extremy typu antonin s 50 palcami :)Ak by som sa mal moznost rozhodnut medzi dvoma moznostami trebars 5 kanalov v HD a zvysok v kvalite digi tv, alebo komplet vsetko v kvalite podobnej CTckam, urcite by som s plazmou 42 palcov bral radsej druhu alternativu Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Kvalitny sd program s vysokym datovym tokom je väcsinou na urovni priemerneho hd programu(s priemernym bitovym tokom pre hd).A ze na niektorych zobrazovacoch tomu tak neni,tak to je chyba televizie,respektive upscalingu.A o opaku ma nikdy nikto nepresvedci. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 607 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?kasrok, lenze comu by si dal prednost v pripade, ze by si mal na vyber ... komplet vesetkemu v priemernom HD, alebo len 5 kanalom v o nieco lepsej kvalite s tym, ze zvysok je nepozeratelny Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Toto je diskuse, kde si každý napíše svůj názor a tím to končí. Někdo ho možná bude ještě obhajovat.Ve skutečnosti si toto musí zhodnotit a rozhodnout každý uživatel sám. Někdo je náročný a potřebuje jít s dobou, takže musí mít všechny nové technologie doma. Jiný je skromnější a technoligie 5roků stará ale funkční mu ještě 5 roků vydrží. Auta máte taky různá a do cíle cesty dojedete stejně a je jedno jestli stálo 200tisíc nebo 1milión. Já HD nepotřebuju, protože nevidím důvod každých pár roků měnit domácí přijímače za nové. Ale to pro ostatní vůbec nic neznamená. |
colombo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
HaryFotrno nekdy si fakt porovnejte signal SD (nevim jak kvalitnej) ze HD, a mozna zistite kde je pes zakopanej, pokud ne, doporucuji ocniho (mysleno v dobrem)nekdy mi to prijde ze tady jsou mi lidi schopny napsat vzdyt DVD je kvalita zrovna tak stejna jak BluRay, je potreba BluRay? ... ahoj, at se dari ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Colombo souhlasím... každý ať si vybere podle svého vkusu a oka... |
kacenkin
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Rozdíl v počtu obrazových bodů je pětinásobný. Pokud to někdo nevidí, tak jsou tři možnosti:a) oči b) televizor c) nechce si připustit že by mněl to SD vyhodit ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
OK lama otázkaMam doma plazmu 127 cm, a SD prijímač M3. Otázka je - ak vymením za HD prijímač budú programy z CS Linku (nie HD ale klasika SD) vo vyššej kvalite??. Ono ten obraz teraz nie je nejaký zlý, ale pýtam sa. Následne budem riešiť otázku prijímača, ale určite len niečo z za 200-250 EUR.AZBOX PREMIUM HD, Enigma2 OpenPli 2.1
|
tonicek
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 511 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?ale co ty body zobrazují Vispere, obsahově stejné howno jako SD .... :)))))))Mám oboje a mohu porovnávat :) |
kacenkin
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?Souhlasím, ale HD howno aspoň lépe vypadá ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?:))) :))) :))) tož to máš pravdu mistře :)))) |
kacenkin
![]() |
|
RE: Opravdu potřebujeme HD?No třeba HD howno na Nova Sportu HD dneska ráno (Calgary-Colorado NHL) vypadalo STRAŠNĚ! K poblití... |
Corgi
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
![]() |