![]() |
|
Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over HDMIDnes som sa stretol s tymto problemom:po zapojeni STB do LCD (Philips) cez HDMI a nabootovani boxu obraz aj zvuk ok, akonahle sa pomocou DO prepne kanal, tak zvuk nefunguje, obraz je ok, po opatovnom nabootovani boxu ide zase aj obraz a zvuk, po prepnuti kanalu opat zvuk vypadne, tento problem nevznika pri prepojeni SCARTom, logicky mi to vychadza na problem so softom, mate iny nazor ? este jedna poznamka - na druhom rovnakom boxe, ktory je pripojeny k inemu modelu LCD (Sony) a obsahuje rovnaky soft, tento problem nevznika (boxy su prepojene RS-232 ako server-client), pripadne poradte nejaky osvedceny soft pre tento model STB, dakujem |
sgi320
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 569 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...Na ktorom prijímači ti to robí - čo je v ňom karta alebo natom čo kartu zdieľa ???maš ajdigi ? |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...na tom, ktory zdiela (server), ziadne digi, je to SL karta, moze tu suvisiet s tym zdielanim ? (nie je to u mna, ale u suseda) |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...aby sme sa rozumeli :) ten, ktory kartu zdiela je ten, v ktorom je karta "pichnuta" ;) a na tom to po prepnuti sposobi, ze zvuk nejde cez HDMI ... |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...môže to byť aj tým zdieľaním - lebo má oneskorenie v prenose inpulzu - skús kartu vložiť do druheho prijímača a prepni server a clienta - ak to bude robiť aj potom tak firmware to nebude. |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...ok, ale nerozumiem, ako to moze suvisiet so zdielanim, mam taky pocit, ze to robi aj vtedy ked sa prepne na FTA kanal, jednoducho, po reboote ide, po prepnuti ako keby neslo do HDMI vystupe na STB audio, zaujimavostou je este to, ze ked v menu STB zmenim nastavenie vystupu HDMI z 480 na 576 (aj ked tu uz naozaj netusim, ako to suvisi so zvukom), tak sa zvuk opat objavi, po prepnuti kanalu opat zmizne a opacne - jednoducho bud sa musi prepnut obrazovy vystup HDMI alebo rebootnut box, aby isiel zvuk do HDMI ... pre mna je to zahada hrubeho zrna ;) dalsia vec je rychlost odozvy DO, ale to nie je predmetom tejto temy ;) |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...este ma tak napadlo - keby to bola otazka zdielania, tak by bol ten isty problem aj pri prepojeni SCARTom, nie ? ale tu je to problem len pri HDMI, naozaj tomu nerozumiem ... |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...no, nieco som nasiel na ab.fore:/viewtopic.php?f=14&t=20641 ako sa zda, tak s tym maju viaceri ludia problem ... |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...@sgiJaký tam máš soft? Zkusil bych změnu třeba na 1.74, zdá se mi nejstabilnější, se sdílením to určitě nemá nic společného. Mimochodem, jakou máš prodlevu na clientu? Když jsem to zkoušel, tak prodleva většinou nešla pod 5s a server nejde ve standby. Null modem 20m. Taky mi přes připojení hdmi špatně přepínal formát obrazu. Přepíná mu je dobře? Vyměnil jsem na stejné tv za F7900 a ten ok. Hoj Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@tomikzatial som sa s tym velmi nehral (rozbalovali sme TV), co sa tyka odozvy klienta, tak je to ako pises, cca 4-5 s, co som postrehol len tak mimochodom, pretoze sme sa cely vecer zabavali prave s tym boxom, kde je karta, nemal som so sebou ani NTB, a dalsia vec je, ze v konecnom dosledku to ani nie je moja starost, ale toho cloveka, ktory mu to dodal, ako som sa docital na inom fore, tak je to problem 7300, pravdepodobne HW-charakteru, a vyslovene zavisi od konkretneho kusu (na druhom boxe sused problem nema)- tomik, dakujem za reakciu ;) |
sgi320
![]() |
|
@tomikeste k tomu formatu :) to je dalsi zazrak tohto boxu, ked sa nastavi vystub STB na 4:3 PS, resp. LB, tak kanal, ktory vysiela 16:9 je roztiahnuty na cely screen (cize je to ok), akonahle sa prepne vystupny format na 16:9, tak kanal, ktory vysiela 16:9 je "stiahnuty" na 4:3, netusim, kto programoval ten firmware, ale musel to byt riadny diletant ;) to ovladanie nema ziadnu logiku, ja by som ten box doma nechcel ani za 5 korun |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...oprava - vystup (pochopitelne) |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...jj, ty formáty jsou opačně a ke sdílení se taky nehodí. Ale jinak na kombinaci cs/sky+TnK za tu cenu nevím o lepším. HojZnova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...prave som docital release notes + manual k Philips 37PFL8404H (to je susedov novy TV), je este dost mozne, ze problem so zvukom suvisi s tzv. Easy Linkom (co je vlastne system CEC od Philipsu), skusim vecer upgrade-nut FW v TV a uvidime, pripadne posleme zvuk z STB do TV cez composit ... |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...Jenže cinch vstupy audia od kompoz.vstupu videa nebudou aktivní při aktivním vstupu hdmi.Bývá tam vstup 3,5mm jack, ten je ale aktivní při navoleném vstupu vga monitoru. S obrazem přes hdmi tam zvuk jinak než přes hdmi nedostanete. Nedávno jsem to právě řešil u propojení pc/plazma a musel jsem nakonec koupit grafickou kartu s hdmi výstupem. Nechtěl jsem to tahat analogově(je tam hdmi kabel 20m) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...asi mas pravdu, logicky asi composite nepojde, pri vystupe cez HDMI a predpokladam, ze component vystup to asi nema ...no nic, skusim sa s tym vecer pohrat (upgrade FW v TV), ak to nepojde, tak nasmerujem suseda za dodavatelom boxu ;) btw. pri tom PC/plazma - neslo poslat video cez DVI-HDMI a zvuk jednoducho zo zvukovky ? |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...component nemá.Právě přes redukci dvi/hdmi + hdmi kabel a zvuk paralelně ze zvukovky jsem to připojil napoprvé, než jsem přišel na to, že v momentě, kdy do plazmy přes hdmi naklonuju obraz, tak se vstupní jack(určený pro vga) u plazmy deaktivuje. Dokud ale tv nemá na hdmi vstupu obraz. signál, zvuk přes tento jack normálně bere, i když je na tv aktivován vstup hdmi. Proto mě to zmátlo. Má to ale logiku, když už tam cpeš obraz digitálně, tak tam rvi digitálně i zvuk. Kdybych to však věděl předem, nekoupil bych 20m kabel hdmi(mimochodem průměr asi 1,5cm) za 900,- + 1100,- za novou grafiku, ale kakám na digitál a propojím to přes vga+zvuk do dvou stovek. Stejně tam koukaj na hokej.live - kvalita jak z youtube. ;P Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...no, tak to ja mam doma HDMI-X kabel od Audioquestu, tusim 2-metrovy, ktory stal asi 5x tolko ;) tym mam prepojeny BD player s AV receiverom, dalsi ide z AV rec do LCD monitora, v mojom pripade nehra zvuk na TV ziadnu ulohu, u mna to pojde z AVrec rovno do repro ;) ale sam som zvedavy, ako dopadne testovanie u suseda - priznam sa, ze s podobnym problemom som sa este nestretol, ak to bude v tych CEC, ktore sa prenasaju cez HDMI, tak predpokladam, ze tento problem sa vyskytol u viacerych, ktori maju kombinaciu Philips TV + Opticum STB, ak nepomoze novy FW v TV, skusim este pozriet soft v STB (ze ci je tam ta 1.74, ako si pisal) |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...RE: "asi mas pravdu, logicky asi composite nepojde, pri vystupe cez HDMI.."Jestli máš na mysli kompozitní výstup na stb, tak ten půjde i při hdmi(samozřejmě včetně LP zvuku), ale nijak ho spolu s obrazem přes hdmi nedostaneš do té tv. Leda, že by ta tv měla aktivní nějaký analog. zvuk. vstup při obrazu přes hdmi. Což plasma LG neměla. Pak zbývá jen scart. Hoj Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...nie som si isty, ale mozno ma chlapec doma nejaku "vezu", tak to zapichneme prinajhorsom do nej ;) co sa tyka tych vystupov, tak mne by sa logickejsie zdalo, ze ked nastavim vystup do HDMI, tak vsetky ostatne vystupy su "bez signalu", co sa tyka vstupov na TV, tam mi to uz take logicke nepride :) aj ked je pravdou, ze ako SOURCE mozes na TV vybrat len jeden zdroj, no, volako to uz rozchodime, este sa mi nestalo, ze by som volaco nerozchodil ;) |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...S nastaveným výstupem hdmi jedou většinou všechny ostatní analog. výstupy. Je to logické, digitál se nemá proč s analogem hádat, pouze se vezme před převodníkem. Problém je pouze u Komponent - RGB(scart). Tam jede většinou jen jeden, společně s cvbs.S tou věží mě to napadlo taky, ale prostě tam žádnou neměli ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...tomik, verziu FW v boxe zistim ako ? priamo niekde v menu, alebo stlacenim zazracnej kombinacie na DO ? nieco ako 9339 ?a potom novy FW dostanem do boxu ako ? pripojim seriovy kabel do NTB a do boxu, predpokladam, ze existuje nejaky loader pre fw, funguje bezny kabel RS-232, alebo nejaky kriz ? s tymto nemam vela skusenosti, doteraz som to nepotreboval (mozno ani nebudem ;) vdaka |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...Přímo v menu. Do verze 1.77 je loader 1.1.1. od 1.78 1.1.2 Ze softu na soft s jiným loaderem mi to jde jen kabelem. Jinak obyčejně flash, cca do minuty.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...Stejně tak nevezme setting s jinou verzí loaderu. Jinak ok.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
problem fixedproblem vyrieseny upgrade-om FW v TV, povodne tam bol nejaky z konca septembra, po upgrade (asi posledny) je z konca oktobra, prepokladam, ze je to uz v prave spomenutych CEC commandoch (ktore Philips nazyva Easy Link), takze vsetkym majitelom Philipsov a STB Opticum odporucam, pri podobnom probleme so zvukom cez HDMI, v prvom rade urobit upgrade firmware-u v TVp.s. Tomik, dakujem za cenne rady a vinsujem Ti prijemne sviatky ;) |
sgi320
![]() |
|
RE: Opticum 7300L 2CXPlus - audio problem over...Nápodobně, díky, budou ;) Udělal jsem si radost novým 23" full hd monitorem Samsung s dvbt. Dosud jedu na 15" analogu :-)) Čekal jsem ho v pátek, ale dojde zítra.http://www.az-elektro.cz/lcd-monitory/samsung-2333hd-s-mpeg4-ls23cfvkf-en?v=419419 Teď už jen ten pitomý stromek, kapra, něco pro kluka a na tři dny vypínám mobil.. :))) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |