![]() |
|
DVB-T okolie Dolného KubínaSkúšal už niekto v tejto lokalite,len pre zaujímavosť.Je tu veľa kopcov a tej mape neverím lebo neviem o tom že by boli prevedené merania signálu.Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T
|
ddd
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
dddMapa je len matematicke vyjadrenie sirenia vln...je to tam aj napisane,nie je zarukou,ze v urcitom mieste signal jeČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 269 |
![]() |
|
RE: DVB-T okolie Dolného KubínaNo ja som zo Stankovian a hneď za kopcom je už okres Dolný Kubín. Skúšal som niekoľko krát až som chytil. Sila nad 50% a kvalita aj 60%. Smer príjmu však nebol priamo na Krížavu, ale zrejme odraz - anténa priamo na juh, čiže namierená na Ľubochňu asi 60 stupňov od Krížavy. |
palo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 330 |
![]() |
|
RE: DVB-T okolie Dolného Kubína...no ja so priamo pod vysielačom Ružomberok Úložisko /cca.5km/ ked natočím úložisko sila 0% kvalita okolo 20% smer natočenia LM čiže východ sila 60% kvalita 50-60% /izbová anténa STRONG SRT ANT 12/ ;)Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.
|
Patko
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 403 |
![]() |
|
paloNo veď to ,kopce dookola,podla toho čo píšete sú to odrazené sign. neviem či sa oplatí momentálne skúšať bývam v Žaškove a najreálnejší príjem bude asi z Čiech,pred pár rokmi som z toho smeru chytal Novu a ČT2.Dík za info.Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T
|
ddd
![]() |
|
@dddZdravím do Žaškova, veď to si hneď za kopcom. V Žaškove by mohol ísť vysielač z Námestova. Analóg ide trochu aj u nás a u teba musí byť odtiaľ dobrý signál. |
palo
![]() |
|
RE: DVB-T okolie Dolného KubínaPráveže nie preto bol v dedine urobený vykrývač,ten však tiež mal hluché miesta.Momentálne je urobená v dedine mikrovlnka ale tá tiž stojí za prt.To Námestovo možno pôjde na JV strane dediny ale asi nie všade.Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T
|
ddd
![]() |
|
Aj ja som zo ŽaškovaDedinu tvorí úzka dolina, uzavretá zo všetkých strán.Skúšal som dvbt ale mám iba sito horizontal, tak nešlo. V pondelok dám vertikál X color + GaAsfet. Mikrovlniek je tu viac, a fungujú.Dvaja operátori internetu na 2,4GHz s 5 bodmi, MMDS na 2,2-2,3 GHz, a samozrejme UMTS na 2,1GHz. Preto, kto má konvertor MMDS slabšej kvality, ide mu to s rušením.Ja problém nemám,komôrkové filtre to vyriešili. Minulý piatok v BA som chytil 3 MUXY ORF,ČT,SK na prútovú anténu.IPbox, ortonHD9600, PrimaIII
|
scientific
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 105 |
![]() |
|
VelicnaJa som teraz vo Velicnej, a co tu ma svokor polske sito so zosilnovacom v horizontali, tak na to sa ukazuje velmi slabe Namestovo, 10 percent kvalita, ale na druhej strane domu s vyhladom na Parnicu ide na obycajnu pasivnu 10 cm antenku 20 percent Krizava. Takze ak by som tu dal nejaku normalnu antenu, tak ta Krizava by tu mala byt aj bez zosilovaca. Ten Zaskov je horsi, ale ta Krizava by sa aj tam mohla vyodrazat nejakym sposobom, kedze je len 30 km vzdusnou ciarou. Tu vo Velicnej ma ale najvacsiu sancu Kralova hola, ktorej analog tu je velmi silny, a to jej nezavadzaju ani dva kopce,len bohuzial sa neda teraz testovat, kedze im odfuklo anteny. Tu by som skusil aj v Zaskove. ALe podla mojich doterajsich skusenosti by som sa orientoval tak, ze ktory analogovy signal (aj ked s duchmi) bol u vas najsilnejsi, tak z toho vysielaca pojde aj digital. Namestovo je vo Velicnej z analogu nepozeratelne (silne zrnenie a duchovia) a tak to potom aj vyzera s tym digitalom, ale ak ste to Namestovo mali v pozeratelnej kvalite, tak je dost mozne, ze sa od Sipu odrazi az k vam dole aj digital. |
Dani1
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
scientifico mikrovlnke som písal len na okraj,nie každý si dokáže upraviť anténu,antény sa kupovali už upravené čiže nieje čo riešiť.Neviem prečo píšeš o Bratislave tam chytíš signál aj na čakan keď budeš kopať kanál.Ja viem že to je asi na dve možnosti,smer Čechy ponad Zázrivú a Kráľová hoľa,chcel som len vedieť či to niekto skúšal.Vo Veličnej sú podstatne lepšie podmienky je to na rovine a kopce sú ďaleko,montoval som tam neraz anténu tak viem o čom hovorím.Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T
|
ddd
![]() |
|
BratislavaNO ani v tej Bratislave to vobec nie je jednoduche. Digital tam nahanam z roznych vysielacov od roku 2006, kedy zacali vysielat aj Rakusaci a je to niekedy sranda, ze kolko centimetrovy posun anteny, aky kopec a aky panelak rozhoduje o tom, ci mate kvalitu 80-90 alebo 0. Ta Velicna nie je sice v takej doline ako Zaskov, ale vyhladu na Kralovu holu brania zhruba rovnako vysoke kopce okolo Choca. Kazdopadne budem zvedavy, ze ako dopadne scientific s prijmom DVB-T v Zaskove. |
Dani1
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
Dani1Medzi panelákmi chytať signál býva problém hlavne na spodných poschodiach,z Kráľovej hole som chytal Markízu a STV1 ovšem za použitia predzosilovača + ďalšieho zosilovača,signál sa dal zachytiť z pravej strany Choča.Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T
|
ddd
![]() |
|
RE: DVB-T okolie Dolného KubínaPodľa mňa by si mal predsa len chytiť to Námestovo, veď na hornú Oravu tam máte výhľad. Keď som sa bol cez leto prejsť do Žaškova cez sedlo (tam, kde býva salaš), bol som prekvapený čo som chytil na mp3-jku dole na lúkach pri Žaškove. Dokonca rádia z Krakowa išli čisto, taktiež aj rádio zo Zakopane na nejakých 107,9, vysiela s malým výkonom. To by som u nás márne ladil. |
palo
![]() |
|
konečne som to chytil na k68 v Žaškoveale neviem z ktorého vysielača, krížava k35 je tu silnejšia ako magurka k26,29. podľa spektrálneho analyzátora je niečo silné aj na k 63 ale nešlo to zdekódovať cez DVB.T prijímač a ide to z čiech. Slovenský MUX1 sila aj 90% ale citlivé na smer.IPbox, ortonHD9600, PrimaIII
|
scientific
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 105 |
![]() |
|
RE: DVB-T okolie Dolného KubínaKrížava k35 sa ti môže zdať silnejšia, lebo má v analógu niekoľko násobne vyšší výkon ako Magurka. Ja tipujem že ti to ide skôr z Námestova. Tak to máš už vyhraté - 90% sila. Tiež rozmýšľam či aj u mňa nehrá viac Námestovo, lebo chytám 180 stupňový odraz. Pri Krížave by to bol len nejaký 60 stupňový. Ťažko to však zistiť na moje sito, slabý signál je všade naokolo. U mňa zatiaľ najviac sila 54% a kvalita do 65% ale dosť to kolísalo od 30 - 60%. Pri zemi kvalita a sila max 44%, na balkóne už spomínaných 54, no a čakám, že keď to dám na strechu, že sila ešte porastie. |
palo
![]() |
|
palopráve o to ide v tom sedle nie je Žaškov,a ak dobre tuším tak scientific chytil signál na južnej strane.Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T
|
ddd
![]() |
|
![]() |