Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

EUROSPORT - nejde naladit

Ahoj,bydlím v paneláku,ted nám všem udelali SAT rozvod po celém domě.Obě pozice tedy 23,5 a 19,2.Koupil jsem přijímač Topfield TF 6000cr s kartou SKYLINK,vše jsem naladil v pohodě až na Eurosport v češtině.. Zadám přímo sat. ASTRA2 tedy 19,2 a 12344H 27500 - dám vyhledávat a nenajde to žádný signál.. /sousedům EUROSPORT jde/Co dělám prosím špatně? :scared: Mám snad v přijímači něco špatně přepnutý?? Podotýkám,že jsem amatér-i když krom zmiňovaného EUROSPORTU jsem vše naladil v pohodě-máme ted ještě 2 měsíce přijmu zdarma - tak pohoda.. Díky za vaše reakce. R^

esik33
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

nemas to uz naladene

je ok na 12344 fec 3/4 skus si skor pozriet ci uz to niekde nemas skus si najst napr. zakodovane programy RTL 4,RTL5 a RTL7 su na tom istom TP

miskoca
Registrace: 6/2009

RE: EUROSPORT - nejde naladit

Nevím,zda máš zvoleno správně ASTRA2.V sat.přístrojích se zadává ASTRA1.Zkus to.

mesicek
Registrace: 9/2007

a nejde mu do prijimaca len signal z 23,5??

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.

Blooddog
Registrace: 12/2006

eurosport

..procházel jsem to několikrát,ale nenaladí mi to ani EUROSPORT v němčině.. Když zadám příslušnou frekvenci tedy těch 12344H atd... dám spustit hledání - nenajde to vůbec nic...

esik33

Máš špatně nastavený přijímač.Pokud ti 23,5 jde musíš si nastavit diseqc,nevím jak u Topfielda,ale tuším,že tam je MiniA a MiniB.

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

eurosport

ted jsem to zadal hledani a hned to vyhledalo

mefa
Registrace: 12/2007

to je pekne,ze si to zadal na svojom prijimaci,ale on to ma zle nastavene

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.

Blooddog
Registrace: 12/2006

Disecq 1.0 musi byt 2 ze 4 pro Astra 3A [23.5E] a 1 ze 4 pro Astra [19.2E] mas to tak? A skenovat jako FTA a kod.

Standa22
Registrace: 3/2009

Nerad to říkám ale kdyby jsi měl Gital tak by tento problém nenastal(nejlepší je mít karty obě)

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy
Registrace: 8/2006

jestli Ti nejdou ani ostatni volne "nemecke" kanaly z pozice 19,2°E, tak v Nastaveni LNB Astra 19,2 musis dat DiSEqC 1.0 na "2 ze 4", u Astra 3 23,5 na "1 ze 4". Zkus to, melo by to fungovat.

milanm
Registrace: 3/2006

Přehrát FW

U Topfieldu 6000 CR se musí přehrát FW, aby šel i Eurosport.

radek1
Registrace: 1/2006

U všech se přehrát nemusí, chtělo by nastavit DiseqC

Bob24
Registrace: 3/2008

eurosportík

..kucí s tím DiseqC - v tom asi něco bude - jen tedy nevím na jaký hodnoty to mám naladit.. Psal tu o tom MilanM a ještě Standa22 ale oba opáčně.. Budu muset zkusit obě možnosti.. O tom Filmáre jsem už taky zaslechl - tedy o tom přehrání.. Mám Topfelda už ve verzi IRDETO... jestli to něco řešíí

esik33

TF6000CR jsou prednastavene standardne jak pise Standa22, proto to dej obracene.

milanm

No myslím že zde jsou dva problémy:
To že nejde naladit ani EUROSPORT Německy souvisí asi s připojením na satelitní rozvod paneláku. Zde nemohu radit protože jsem vždy pracoval se singl parabolami s jedním až třemi LNB a s příslušným přepínačem, a ne s rozvodem v paneláku.Nevím jak je to rozvedeno, aby se v TP 6000CR nastavil LNB na 23,5 a 19,2.
Pokud se týká firmware (FW), musel jsem pro český EUROSPORT na 19,2 nahrát nový FW.
Původně jsem měl ve svém TP 6000 CR FW
TF-ECNR 1.00.70 a nahradil jsem jej TF-ECNR 1.00.77, tj. verze 70 byla nahrazena verzi 77
Potřebný FW lze stáhnout ze stránek
http://www.antenex.cz/public/index.php?PHPSESSID=0c1dde4e07656dd049d9d8cf93f04e96&direction=0&order=&directory=Receivery/Topfield/TF%206000CR,

příslušné FW je nutno vybrat podle ID přijímače, které se najde na štítku přijímače nebo v MENU.
Potřebný SW pro nahrání přes PC (TFD-Down.exe nebo je tam TFD-Down.zip) je také na stránkách Topfield, je tam i PDF anglická návodka včetně zapojení kabelu (v návodu k TP6000CR je také návodka pro nahrání nového SW v češtině).
Mnoho úspěchů, mi se to podařilo.

Standa3
Registrace: 1/2006

@Standa3

Novy firmware ale nema nic spolecneho s nenaskenovanim TP 12344/H (EUROSPORT, RTL4,...), tady to vypada, ze maji na pozici 1 Astru 3 (23,5°E) a na pozici 2 Astru 1 (19,2°E).

milanm

@Standa3

... a pokud ten jeho TF6000CR neni nejaky "lezak", tak uz tam je i novy firmware, ktery je nutny, aby mu prave ten EUROSPORT s kartou Skylink fungoval, tedy fw min.77

milanm

Záleží co máš za kartu v Cryptočtečce v Topfieldu 6000 CR.Na Gitalkách funguje Eurosport v CZ z Astry 3A(23,5E) a na Skylinku z Astry 1(19,2E).Proto montuji pro lidi se Skylinkem monoblok na 2 družice Astra 1+Astra 3.Co tady melete s firmwerem je blbost.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

@Baron

Zkus ho rozjet na Skylinku z 19.2 na 70-tce(fw) a dej nám vědět..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Topfield TF6000CR a Eurosport Cz v Skylink-u

Ak ti to po naladení nepôjde, tak musíš nahrať nový firmware. https://www.parabola.cz/forum/topic-40868/2/

Richard21
Registrace: 9/2009

Eurosport-stále problem

Ahojdík kucíí - zkusil jsem nastavit na DiseqC obě varianty tedy 1ze4 a 2ze4 a stále na pozici 12344H prázdno čily žádný signál.. Dal jsem tedy prohledat komlet celou ASTRU2 ASTRU,nakladilo mi to aspoň např. VIVU,MTV deutch,i-music... Ale ani německý EUROSPORT zas né.. Co se týče přijímače,asi to žádná vykopávka nebude-páč se na přední straně už chlubí čtečkou IRDETO,číslo filmáre to se musím podívat.. Budu muset asi říct nějakýmu odborníkovy na osobní návštěvu.. Musím uznat-jsem na to už asi krátký... :scared: Nebo ještě by jste prosím věděly? R^

esik33

Mi bichom ešče věděly, ale to už ty asi nezvládneš..

Např. zkontrolovat, zda ti na tomto TP ukazuje signál při man. ladění a popř. zkontrolovat obě pásma a polarizace z příslušného lnb..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@esik33

Nechapu proc porad skenujes tu Astru 2. Bez se podivat k nekomu komu to funguje a podle toho si nastav prepinace DiSEqc 1.0 u spravnych druzic (myslim, ze je tam napsano Astra a Astra 3 a jsou hned za sebou). A nebo jeste lepe si nekoho pozvi, alespon ja to vzdavam :-/

milanm

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra