, sekce: DVB-S přijímače |
|
ARIVA 100 - 200Zdravim sat fandove moja otazka je ohladom 2 digit sat prijmacov,ake s nimi mate skusenosti?v com je rozdiel Ariva 200 a 100,aka je softverova podpora pre emu daju sa menit key rucne,funguje biss,Kabek De,Tv Globo,a funguje v nich teraz paket MCT vo Viacess 2,6 dik dopredu za odpovede R^Ariva 202e
|
Frankovic
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 276 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
|
|
RE: ARIVA 100 - 200polunin:Máš pravdu,že jsem ho rozbil a vyhodil,ale proto,že dva dny po návratu z opravy opět přestal sám fungovat a žádný návod na různých fórech mně nepomohl k jeho zprovoznění.Tak jsem se rozčílil a bouchl do něho.A to už by jako reklamaci neuznali. Proto varuju všechny,kdo nemají pevné nervy a trpělivost,ať si koupí nějaký spolehlivější přístroj. |
dechovkar
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 427 |
|
|
RE: ARIVA 100 - 200polulin:Promiň, v minulém příspěvku jsem se překlepl v tvém nicku. |
dechovkar
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 427 |
|
|
RE: ARIVA 100 - 200tak čo kubko, stačí ? to, či do toho čerepa dáte EMu Fw alebo origoš, je úplne jedno. Babičky a deduškovia v Číne namiesto letovania, triedili ryžu. :laughing:Každý tento čerep , ktorý zišiel z pásu v číne má tu istú závadu : studený spoj na tunerovej časti. Ostáva len dúfať, že to už nebudú letovať babičky a deduškovia. :laughing: |
jarino1978
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 452 |
|
|
RE: ARIVA 100 - 200no a to radšej ani nespomínam ďaľšie zlepšováky :- D.O. je na odpis po 2-3 týždňoch - SW podpora je v štýle = keď si zmyslím, tak zamrznem - obraz v SD vyzerá horšie, ako na DM-500 :laughing: - od výroby zle nastavené parametre LNB = 80% ľudí potom somre o rady na nete v štýle : nenaladím komplet DIGI alebo Skylink - PVR funguje v štýle = čo nenatočím, to nepokazím. Len verím, že tento čerep sa urýchlene stiahne z predaja. ;P |
jarino1978
|
|
RE: ARIVA 100 - 200hm...malé zhrnutí: díky bohu za takovou čtečku proč prodáváte věci co nefungují? pokud jste sami prodejci, je to otázka pár sekund nahrát správný setting (poláka nezajímá Astra3), kdybych byl prodejce nedovovolil bych takto vůbec vypustit stroj z ruky, přesvědčuji se že ano, k čemu výrobce uveřejňuje nový tovární firmware? pro kočku asi ne. Se studeňáky bychom mohli polemizovat na základě čísel dodávky-určitě bude jedna vadná (osobně jsem se s tím nesetkal)- také mě Škoda Auto měnila mlhovky...a to všem u určitého modelu atd. Poměr cena/výkon je jednička na trhu v HD proto asi tolik uživatelů, osobně nemám ani jeden, ale naštěstí vím co s ním, ale pro nenáročné fandy sat příjmu je to vhodná alternativa HD/SD/PVR a kdo chce a nemá levé ruce a krok za krokem si něco přečíst, tak i něco málo navíc. Pokud mi něco funguje nesnažím se za každou cenu upgradovat, i když poslední firmware je opravdu dobrý. Pokud si HD kupuji poprvé nechám si ho v prodejně předvést, třeba programy ve Skylinku a podívat se na kmitočet, donutit prodejce, aby to proladil, když už něco prodává, aby věděl co prodává a pak se zde neobjevovaly takové názory, jaké jsou Přeji všem hodně příjemných chvil s Arivou 100 Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.
|
Babui
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 4 143 |
|
|
jarino1978Škoda slov, "D.O. je na odpis po 2-3 týždňoch" a ostatní bláboly, to jsou tedy perly! Jo a PVR zrovna u Arivy funguje luxusně.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
|
|
RE: ARIVA 100 - 200Za tú cenu je to bez pripomienok, ale nie je rozhodujúca vždy cena, ale kvalita a stabilita. A tieto 2 vlastnosti tento shit nemá.Kubko : to D.O. odchádza samo, skrátka najskôr sa STB už s ním nedá ovládať, pomôže reset, potom krátko ide, potom si myslíš, že batérie, ale to nie, on už nejde vôbec. Ani blik... :laughing: A čo sa týka PVR : pri pokuse o nahrávanie 2 HD programov, sa tento STB pokaká a nevie, čí je. Timeshift - 0 bodov, spolupráca s ext. HDD problémová ( hlavne od 500 GB smerom hore ).... :razz: |
jarino1978
|
|
jarino1978Kdyby hloupost nadnášela........Je to jen a jen tvejma rukama. O ovladači mluvíš pouze ty, nikdo jinej. A pokud bys uměl číst, a to je asi pro tebe zbytečnost, tak někde v návodu jsem myslím četl, že ext. disk doporučují do 500Gb. Já ale zkoušel pouze 250ku. Vše funguje bez problémů. Vysvětli mě, jak chceš na jednotunerovýn stroji nahrávat současně dva HD programy. Nejprve něco nastuduj a potom pomlouvej. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
|
|
RE: ARIVA 100 - 200Může samozřejmě nahrávat ze stejného TP(u Arivy jsem nezkoušel).Nicméně někteří by po nejlevnějším stroji na trhu, chtěli to, co umí ty nejlepší. A to určitě nemá v záměru ani výrobce. Ale to mi taky nevadí. Spíš mi leze krkem to, že mě chtějí ochraňovat, jako tupou ovci věčným blábolením ať si ho raději nekupuji, protože se mi může sbořit svět.. Tento přijímač je pro mne první opravdovou náhradou za SD stroj a jako bonus mohu sledovat i Novu a Čt.. Fajnšmekři si ho přece kupovat nebudou. Jsme v EU, 21. století a funguje něco jako reklamace, či záruční doba. Proč od něho čekáte více? Nebudu si kupovat Dacii Logan, abych s někým závodil. Skončí záruční doba, doplatím leasing a jde max. na protiúčet, protože už má cenu jen toho šrotovného. Diví se tomu někdo? Tak proč to nefunguje i u sat. přijímačů? Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE: ARIVA 100 - 200mne ide o to, aby som pravdivo popísal tento čerep a nie o to, aby som stále počúval, aký je to najlepší stroj. Áno, tá cena je lákavá, je to najlepšia možná cena, ktorá je momentálne na trhu., To je jasné. Ale je tu stále niečo za niečo. A na to je potrebné upozorniť. Z mnohými som mal kvôli tomuto čerepu dosť ostré debaty, pretože si neboli ochotní pripustiť veci, o ktorých som už dávnejšie vedel. Mnohí na to prišli postupne.Týmto ale netvrdím to, že každý tento STB je črep, ktorý nevydrží ani mesiac. Skrátka chybovosť tohoto STB je až 70% ! A to už je údaj, ktorý stojí aspoň za zamyslenie. Ostáva len dúfať, že to už OEM výrobca opravil... Apropo : nahrávať 2-4 HD programy naraz nie je žiaden problém pre dobrý 1 tunerový STB, príkladne Vantage HD 6000/7100. |
jarino1978
|
|
RE: ARIVA 100 - 200A ešte niečo : nebudem tvrdiť, že tá Ariva musí vedieť to isté, ako raz tak drahý STB. Ale nemôžem prepáčiť to, že jednoducho Ariva je kaput do 2 mesiacov s tým, že všetko ide mimo usera. To sa prepáčiť jednoducho nedá.A takýto výrobok by sa mal jednoducho stiahnuť z predaja až dovtedy, pokiaľ nebudú problémy vo výrobe odstránené. Je Vám to jasné ? PS : Nie som predajca. |
jarino1978
|
|
@kubaO prolémoch D.O. sa hovorí jasne na PL,DE,CZ,SK fórach. Odporúčam si niečo prelistovať. |
jarino1978
|
|
RE: ARIVA 100 - 200Tomik535: Tento levný stroj nemůže nahrávat dva kodované programy najednou, bohužel. Jeden kodovaný a druhý nekodovaný ano. Jinak s tebou vyjímečně úplný souhlas.jarino1978: Opět prokazuješ, že o Arivě nic nevíš. "Ariva je kaput do 2 mesiacov " Na to jsi přišel kde? Kolik jsi jich namontoval a kolik reklamoval? Já jich namontoval asi dvacet a to i déle jak před dvěma měsíci a zatím žádný problém nebyl, mimo volšovejch rukou některých zákazníků.Problémy dálkového ovládání znám a každého na ně upozorňuji, jedná se totiž pouze o to, že je potřeba mít kvalitní baterky, nic víc. DO je náchylné na podpětí, toť vše. Píši pouze o vlastních zkušenostech s tímto strojem. Narozdíl asi od tebe, který asi ani jeden stroj neměl v ruce! Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
|
|
RE: ARIVA 100 - 200@JarinoTo, že je to nejlepší stroj na trhu jsem tady myslím nikdy nečetl. Protože kdyby ano, tak autora pošlu do ústavu a to bych si ho pamatoval dlouho.. ;) "Pravdivo popísal tento čerep" je pouze relativní. To, co o něm tedy napíšeš ty je jeho nejojektivnější zhodnocení? "Chybovost" jak píšeš, můžeš určit až po stanovení nějakého časového úseku. Např. po vybalení z krabice, měsíc, rok, záruka, 3 roky.. Takže jakýkoliv údaj bez této hodnoty je pro mne trapný. Nemám důvod ti nevěřit své zkušensti s jakýmkoliv přijímačem. Ale pak bys mi svou chybovost musel vysvětlit, protože já jsem zatím zapojil 4 a chybovost zatím 0. Nejstarší jede cca 3měs. A až se zde sejde těchto údajů tisíc, řekněme např. za 2 roky, pak můžem vypočítat nějakou objektivnější hodnotu. Ve všech je tovární soft, nikdo do nich nic necpe a no problém. A na to jsou určeny. Nedoporučím někomu trabanta do hor. Ale pro sledování českých platforem + volných FTA HD stanic s mfeedem na astry popř. občasným nahráním pořadu na flaschku je pro mě zatím OK. A nic víc od něho za tu cenu nechci. A až se po.se.rou, nezapomenu si zde na ně zanadávat, neboj. Pro ty, co chtějí stahovat zboží z trhu mám jednu radu. Výlet na Kubu. Aspoň na rok. Když se jim tam zalíbí, požádat třeba o trvalý pobyt. Obchodní inspekce ať se stará o zdravotní nezávadnost popř. nebezpečnost výrobků, ale ne spolehlivost elektroniky. Protože pokud jsi svéprávný, nikdo tě (díkybohu zatím) v ČR proti své vůli nedonutí něco koupit. Ale lidi jsou různí, nerozumí tomu a tak místo aby si pozvali odborníka, se přicházejí před koupí přesvědčit od úplně cizích lidí na fóru a nejlépe se ještě rok po koupi zase nechat přesvědčovat, jak dobře koupili, popř. se vybrečet jak koupili špatně a přečíst si, že nejsou ve svém problému sami... Je to úsměvné, ale demokratické a zábavné. Tak se příští rok zase dobře bavme! Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|