![]() |
|
Příjem MUX2 na kanálu 40 z vysílače Děvín -MikulovDobrý den, mám zvláštní problém a chtěl bych se zeptat na Vaše názory. Po zahájení digitálního vysílání DVB-T z vysílače Děvín - Mikulov je síla signálu kolem 90% a kvalita 100%. To se týká obou Muxů, CT na kanálu 29 i Českých Radiokomunikací na kanále 40. Jsem u Hodonína a na Děvín mám přímý výhled (asi 30 km). Signál z antény (19 prvková YAGI, VHF širokopásmový zesilovač) je rozveden přes rozbočovač do dvou DVB-T televizorů, kde je vše v pořádku. Oba české Muxy jednou v pohodě a v maximální kvalitě. Po připojení mého asi dva roky starého DVD rekordéru Sony RDR-HXD870 s digitálním tunerem ke stejné anténě jede MUX CT (kanál 29) v pohodě, ale u Muxu2 Českých radiokomunikací dochází k zamrzání obrazu tak na dvě až tři sekundy každou minutu. I na rekordéru je síla signálu kolem 90%, ale kvalita u kanálu 40 skokově spadne tak jednou za minutu se 100% dolů a obraz zamrzne. Na stejný rekordér přijímám bezproblémově i Muxy z Rakouska (Jauerling) i Slovenska (Javorina), síla signálu je zde mnohem nižší, kolem 40% (anténa je natočená na Děvín), ale ani tam k zamrzání obrazu nedochází a obraz je kvalitní. Takže - oba televizory OK, rekordér taky OK, jedou všechny Muxy i rakouské a slovenské, až na zamrzání obrazu u rekordéru z kanálu 40 Českých Radiokomunikací z Děvína (který ovšem jede OK na obou televizorech). Dává vám to smysl? |
jerry1954
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 131 |
![]() |
|
RE: Příjem MUX2 na kanálu 40 z vysílače Děvín...Chtělo by to vyzkoušet utlumový článek u toho rekordéru.Možná má velký signál. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Příjem MUX2 na kanálu 40 z vysílače Děvín...občas bývá problém v 39kanálu stv2 z Javořiny.Který zhodí 40k digitální. |
jozas
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
RE: Příjem MUX2 na kanálu 40 z vysílače Děvín...Že mě to nenapadlo! Jasně, problém způsobuje silný signál na kanále 39 analogové STV 2 z Javoriny. Zítra vyzkouším ten útlumový člen - mohlo by to ten analog utlumit a digitál na 40 kanále projde. Díky za názory. |
jerry1954
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 131 |
![]() |
|
@jerry1954mělo by to být tím "sousedícím" 39k z Velké J. I když je to analog,může páchat neplehu i na digi signále.A tím spíše,když je to silný signál..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 953 |
![]() |
|
![]() |