![]() |
|
umístění paraboly na půděŘeším problém, nemůžu dát parabolu na fasádu, tak se chci zeptat, zda někdo nezkoušel dát parabolu na půdu a přijímat signál přes střechu (betonová taška). Jde mi jen o Skylink nebo Cslink. Je to úplně mimo mísu, nebo je to možné? Posměšné komentáře si prosím ponechejte. Díky. |
armonk
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 37 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půdězapomenZnova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděStačí mokrým hadrem překrýt konvertor a máš po signálu :-) |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděTomik535 a Nervoš: ok, díky |
armonk
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděNiekto tu raz písal o nejakých špeciálných taškách (myslím zo skla, bez olova) čo prepúsťajú signál.4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půdějsou jine možnosti třeba stožar,trojnožka na dvoře atd |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděPřesně, parabola nemusí být vůbec na kdekoliv na domě, ale vedle domu, nebo jestli bydlíš v paneláku, tak jsou i konzole na balkonové zábradlí. |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděTady má borec parabolu v kuchyni vedle ledničky a taky mu to asi jede :))) :))) vše má po rucehttp://www.satlex.net/sk/curiosities-pic_12.html |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděmiku & netace: jasně, ale ani jedna tato možnost nejde, jedině kdyby to šlo nějak bezdrátově, když by byla parabola na nějakém jiném objektu ve vzdálenosti cca 20-ti metrů, ale to je ještě větší sci-fi ... |
armonk
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděpat: jj, pokojová parabola to by bylo ono .... :) |
armonk
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděZcela reálně to lze propojit jediným optickým kabelem.https://www.parabola.cz/clanky/3640/konvertor-fibre-mdu-global-invacom/ On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděco v tom je tedy za problém natáhnout lanko a na něj zavěsit koax - je to tedy další z možností, těch možností je hromada - viz Saxon |
netace
![]() |
|
@ patcez tie zatvorené žaluzije mu to facha na 100 percent.http://www.satlex.net/sk/curiosities-pic_13.html |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půdějediné rozumne riešenie je toto:http://www.satlex.net/sk/curiosities-pic_14.html |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
@ netaceproblém je v tom, že tam, kde to chci instalovat, tak nevidím přímo na jih, nemůžu dát nic na střechu, balkon tam taky není. Dostanu se jen na jakousi půdu. Vedle je ve vzdálenosti asi 20-ti metrů garáž, kde už to můžu dát, ale nemůžu natahovat žádný kabel ani lanko, tak v tom je problém .... takže asi neřešitelné ... :(( |
armonk
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půdětakže majitel musí polevit ze svých nároků, jinak má smůlu |
netace
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděosobne jsem podobny problem taktez nedavno resil, protoze jsem si v tescu koupil satelit ( a k nemu zdarma dalkovy ovladac ) ale kdyz jsem to prinesl domu, tak jsem si uvedomil, ze pred domem mam cinzak, takze ... ... takze mam natazeny 50 m koax a parabolu na strese cinzaku ;) Pan technik z tesca mi ochotne vse zapojil a vysvetlil funkce cudliku, takze vse je v poradku. |
Kataluk
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 344 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděZcela vážně - mezi parabolou a družicí ve směru příjmu signálu nesmí nic být. Bylo na forech popisováno, že plexisklo signál propouští?? Nevím nezkoušel jsem to!! Ale určitě by fungovalo umístění v místnosti, třeba v obyváku u okna, ale muselo by to okno být otevřené. Jinak věřím, že příjem satelitního příjmu je omezen zejména překážkami, dále majiteli domů, kteří parabolám nepřejí, ale jeden společný satelitní rozvod nevybudují. |
grupen
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 469 |
![]() |
|
KatalukHmmm, to je super.Ten ovladač si dostal uplně zdarma, nebo si musel kopit nejdřív deset kilo ovoce, nebo dvacet produktů v oddělení lahůdek? On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
to patOkno má otvorené a tak nevieš či pri sledovaní programov neotvára vždy okno a sťahuje plastovú roletu. |
huvo
Registrace: 2/2004 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděto by mě zajímalo jak to dělá když je venku prší, nebo je tam hnusně |
netace
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděkdesi v navodoch pre zaciatocnikov na tomto serveri alebo satcentre, myslim, som videl parabolu pod strechou ale pouzita bola uz spomenuta specialna krytina. Fakt si na odkaz nespomeniem |
linomnc
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 279 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděhttps://www.parabola.cz/clanky/2738/parabolu-na-strechu-neni-nutno/ |
linomnc
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půdětoto je asi onohttp://www.(nevhodné slovo).com/skola/?action=show&art=57 |
linomnc
![]() |
|
parabola na pudeparabolu na povale mam uz cca 18rokov /d=220cm/, funguje naozaj dobre ako misa na dopestovane ovocie...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: umístění paraboly na půděPřes střešní tašky signál opravdu neproleze, leda že by si dal ty spec. tašky co propouštějí signál. Jinač můžeš požít i třeba cestovní parabolu což je průměr kolem 30cm. někde chytře umístěnou u okna. Na 30ku spolehlivě chodí naše programy na astra 23 i astra 19. |
Modřina
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 369 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |