![]() |
|
kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-4???kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-4??? |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 788 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...prechodny MUX1 nikdy..bude vysielat MPEG-2 az do skoncenia povolenia..ako to bude s MUX2 a 3,vedia len vysielateliaČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 269 |
![]() |
|
jopo166:A proč by měl někam přecházet?Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...Pretože vývoj nezastavíš. A plus, čím ďalej sa o tom hlasnejšie hovorí aj u poskytovateľa aj u predajcov... |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...Vysílat v DVB-T a MPEG4 nemá budoucnost. Počkej si na DVB-T2. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
@Martin79Přesně tak. mpeg4 v DVB-T je divný mezistav, který by měl budoucnost tak 5 let dozadu, kdyby byly levně k dispozici zařízení. Teď už to nemá smysl. Pro rychlý jednoduchý rozjezd a dostupnost je DVB-T/MPEG2, a až přijde čas, bude vypnut analog a bude zájem vysílatelů a diváků, tak DVB-T2/MPEG4 v dalších muxech, co jsou v záloze zkoordinovány. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...pitam sa len preto ze som pocul hlasku ze prejdu a nerad by som ludom odporucil skrinky co vyhodia a ako to je s telkamy zvladaju niektore aj dvb-t mpeg-4 |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 788 |
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...Nove TV uz zvladaju aj MPEG-4Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...Nove telky zvladaju vsetko - aj slovenski,aj pitam,aj ostatne sperky tohoto vlakna...Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...To že telky zvládají MPEG-4 neznamená skoro nic,protožeDVB-T2/MPEG-4 stejně nezvládnou.Tyto tunery na DVBT2 jsou momentálně ve vývoji a masivně se nevyrábí a jsou momentálně komerčně nedostupné. |
waltr
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...Zvládají sice MPEG-4,ale ne v normě DVBT-2!!!IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E
|
daddy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...otazka znela,ci zvladaju DVB-T MPEG-4Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...Spíše by se tato otázka měla formulovat takto:"Umí tyto televizory kompresi MPEG4 v HD?" Hodně lidí si totiž myslí, že do TV s dig. tunerem s CI slotem stačí narvat převodník MPEG2/MPEG4, a můžou čučet i na ČT1HD a NOVU HD v MUXu4. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...v mpeg4 sa bude v Sk vysielať až v prípade DVB-T2. bodka. |
jarino1978
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 452 |
![]() |
|
@Martin, @JarinoTo, ze sa vysiela na Slovensku v mpeg-2 je šme, ktore je tazko pochopitelne. Pre taku krajinu ako je Slovensko je do 5 rokov T2 utopia a aj inde sa bude skor jednat o vzduchovu kablovku. Len MPEG-2 vysiela len par exotickych krajin europy. Spolu 13 krajin. Len v MPEG-4 DVB-t 22 krajin a kombinaciu 2 a 4 9 krajin. Slovensku by MPEG-4 DVB-t vysielanie vystacilo na 20 rokov. Momentalne by napr. mohli vsetky celostatne stanice v 4 MUXoch vysielat aj v HD kvalite.V DVB-t2 sa vysiela len v Anglicku s tym, ze prijmace nie su zatial komercne dostupne. Ergo z toho vyplyva, ze exoti su ti co v mpeg-4 napriek odporucaniu EU nevysielaju a zasieraju eter MPEG-2 VHS kvalitou. Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 155 |
![]() |
|
@gogo1můžeš mi vyjmenovat těch 22 evropských krajin co mají jen mpeg4? :-D nedávno mne posílals diskutovat na azet, myslím že těmito výroky tam patříš sám :-) |
davidkriz
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...Pocuvaj ty rypak, ked si lenivy citat, tak chod fakt na pokec. Uz si tu toho podryzdal dost. Co tak napr vikipedia potom digitag, alebo dvb.org a potom spam.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...A dodatok skus ty vymenovat viac ako 13 co vysielaju v len mpeg-2, bude to menej pisania. Ja tych 31 co vysielaju v mpeg4 vymenovat viem.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...super, takže nenapíšeš, vymyšlené číslo. 22 států evropy co mají jen mpeg4: nejsu rypák, zeptal jsem se slušně. tvoje odpověď je hodna pokecu. wikipedia není zdroj, tam si může napsat kdo co chce.nemusíš se bát, dvb.org mám nastudované na webu, mj. minulý týden mi došlo nové číslo magazínu ;-) a nevyhrožuj tu spamem, sám s ním začals. |
davidkriz
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...V DVB-t2 sa vysiela len v Anglicku // zacina sa testovat napr. v Nemecku..do 5 rokov to bude realna vec vo viacerych krajinachČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...no uz 3.tvoje odpoved a jeste nejvymenovals! tys uvedl kolik vysila v čem, a já jsem se zeptal které, napadls mne akorát, a už píšeš třetí odpověď a stále nikde nejsou vyjmenované ty státy. proč bych to měl já vypisovat? já jsem se ptal první. takže akorát spamuješ... a už dokonce 31 :-) |
davidkriz
![]() |
|
BlooddogAno testuje sa vselikde, otazka je, ze ci pre obycajneho cloveka. A len tak pre info v Nemecku RTL uz v troch krajinach ma MPEG-4 MUX s riadnym vysielanim a chysta dalsie.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
![]() |
|
@davidkrizKeby si precital co som napisal a nedryzdal, mozno by si sa dozvedel, ze 22+9=31.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...bavíme se snad o "jen" mpeg4, tos napsal v prvním příspěvku že je jich 22. teď to začínáš sčítat... no já se tu směju :-D jsi demagog...manipuluješ aby sis prosadil svou "pravdu". končím, ztráta času. |
davidkriz
![]() |
|
@davidkrizDaj sem adresu nieco ako davikriz@pokec.sk a ja ti na nu poslem kompletnu tabulku v xls.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
![]() |
|
RE: kedy slovenski mux prejde z mpeg2 na mpeg-...Vysielať v mpeg4 na Slovensku je zatiaľ blbosť. Pre tých pár staníc čo tu máme bohato vystačí mpeg2. A nejaké nové stanice aj tak nepribudnú, pretože by to nebolo rentabilné (možno dáka jedna). Iba ak by sa niekto rozhodol urobiť platenú televíziu cez DVB-T, čo je tiež blbosť. Každý kto chce platenú má buď kábel alebo satelit.Slovensko by malo vysielať aj naďalej v mpeg2 aj preto, lebo stb sú lacnejšie a aj dostupnejšie a keď sa už teraz začalo v mpeg2 zbytočne je pliesť divákov s iným formátom. Oni si teraz pokúpia stb v mpeg2, tak nech ich aj využijú. |
palo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 330 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |