![]() |
|
ferguson ariva 200Dobry vecer, nerad zakladam nocve vlakno na temu ariva ale musim po nahrati FW 15.12.2009 B5 p a naslôedne naskenovani satelitov mi nejdu skoro vobec ziadne programy tak napr na thor 1w ide iba fishing and hun,,,, na astre 23 mi ide ct1, ta3 barandov a ostatne nic na astre 19 skoro vobec.Motor je ok iny prijimac ide ok ,skusil som to cele prehrat orig FW a naskenovat stale nic to iste a ked nahram sett s usb tak opat to iste co mam robit? dakujem ariva uz bola v oprave predtim to robilo to iste az do chvile ked som tam nahraval jeden FW za 2 sa sekla a neslo nic nahrat zavada uvedena bola vymena flash po oprave tam bol orig Fw naskenovany 1TP s astra 23 ktory isiel dakujem este raz |
jano33
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 45 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101 | |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200@JarinoMožná bys měl ještě popřemýšlet o tom, jaký důvod mají na fóra psát obyčejní uživatelé popř. ti, co se na ně občas kouknou, ale vše jim šlape. A v neposlední řadě o tom, že to není(samozřejmě ani tady) žádný sněm profesorů. Možná bys pak nevěřil všemu co čteš a spíš se spoléhal na vlastní zkušenosti. ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@sirda :ten starý tip DO od Vantage HD skončil v koši ešte v ten deň, čo som ho kúpil. Počítam, že ho navrhlo to isté hovado, ako Ariva shit STB :-/To bola dodnes jediná vec, čo som mohol tomuto STB vytknúť ( ten druhý už mal nový typ DO ). Ibaže FW pre tento STB nepíše (nevhodné slovo)ná tlupa chalanov, ako to je v prípade Fergusona ako celku. |
jarino1978
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 452 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200no já si myslím, že ty arivy si kupujou často překvapivě i lidi s těma full-HD plazmama, protože jsou zvyknutý (podle cen DVB-T set-top-boxů, který se prodávaj všude jak housky) že přijímač nestojí tisíce. takže televizi vybíraj pečlivě, ale od tohodle taky čekají kvalitu, což je dost zábavný :))) zvlášť když je na netu spousta recenzí (často placenejch) který tu arivu nehorázně vychvalujouVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200No ještěže jim fw nepíšou v Mladé Boleslavi :)))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Já se ti divím, že si místo "DO od Vantage HD skončil v koši ešte v ten deň, čo som ho kúpil" nevyhodil receiver a DO si si nenechal. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 937 |
![]() |
|
@tomik :ešte pred mesiacom som mal v okolí 4 ks Arivy. Mal.. Dnes ostala len jedna, chvalabohu susedova.Ostatné sú už kaputo. Užívatelia boli obyčajný 40-50 ročný chlapi, čo nevedia, čo je to EMU, FEC a pod. Obyčajní useri, ktorý robili úkony : zapnúť, prepnúť, vypnúť. Všetko ostatné dostali pod nos. Rád by som videl toho miestneho predajcu, ktorý im to predal s tým, že je to najlepšia hd mašina, čo sa teraz vyrába. :laughing: |
jarino1978
![]() |
|
@sirda :to preto, lebo som s tým počítal. :razz: |
jarino1978
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Tak to to jo, už ti začínám rozumět. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 937 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200ale bez srandy... o problémoch starého typu DO u Vantage HD som vedel dávno pradávno pred tým, ako som si ho kúpil. Nakoľko používam roky jeden Do na všetko, nevadilo mi to. Ale tuner ešte neskapal :laughing:A ťažko sa mi bude písať o vnútornom HW a hlavne o kvalite obrazu. |
jarino1978
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200@Jarino, no když jim to prezentoval takto, chtěl bych ho vidět taky. Ale vlastně ani ne, asi bychom si nerozuměli.. :laughing:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200asi tak. každej HD resívr má nějaký svoje slabý místa, který nejsou tak úplně domyšlený do konce. u vantage je to ten ovladač, kterej může (když někdo není schopnej hledat nějaký řešení) trochu nemile překvapit. ale u tý arivy jako aby si museli přepájet tuner (protože jsou tam studený spoje) a pdobný věci... to už je teda docela vrchol :)))Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
@tomik :za tú dobu sme si porozumeli už v kadečom, takže sa neboj. ;) |
jarino1978
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200mňa najviac serie to, že sám výrobca si priznal výrobnú vadu, ale dodnes nedokázal vymazať zo sveta vadnú sériu ( 146 000 ks ), ktoré išli do obehu. A ešte viac ma serie to, že nedokázal zabezpečiť ani to, aby sa výrobná vada neopakovala. Takže neustále ide o nekonečný kolobeh. |
jarino1978
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200To je právě cena za jeho cenu.. :))) Koloběh, přesně.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Já se Vám divím, takové vášně.O Arivě jsem psal něco na Parabole a AB-foru někdy v září-říjen. Testoval jsem ji cca 3 týdny, pak dal dál, můj favorit je Opticum 9500HD (1-2.řada). Ariva jela stabilně přes newcamd po LAN na dva servry. Jel jsem na soft 1.01B5patch.abs. Zálohu dat do PC jsem dělal přes kabel programem ArivaUpgrade. Do Arivy vše přes flash. Obraz ostřejší jak u Fergusonů řady 8900HD. HD obraz super i SD. Nevím co na ten stroj tak lidi v diskuzím nadávaj. Za ty prachy nemá konkurenci a když se podělá, tak máme 2 roky záruku a pak za dva roky si stejně za ušetřené peníze koupíme něco vývojově lepšího. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
Tomik535AM, ten co sleduješ v TV :8)Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.
|
Babui
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 4 143 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Těm,co se Ariva doposud nepokazila,tak ji budou do nekonečna vychvalovat!Něco podobného je služba Digi TV.Já jsem ji měl víc než tři roky.Protože Humax II šlapal bezchybně,nemůžu si na ni stěžovat. Spoustě lidí se ovšem ty jejich přístroje pokazily a protože servis u Digi je katastrofální,tak na Digi nadávají!Těm co to funguje si ji nemohou vynachválit,těm co se to posere firmu Digi proklínají. To samé je Ariva 200. Zastánci Arivy,můžete si o mně myslet,co chcete,ale můj názor,že je to největší šrot mezi sat.přijímači mně nevezmete.Pokud to někteří z Vás zde diskutujících prodáváte lidem,kteří netuší,co je to za střep,tak chápu že moje názory a názory jarino1978 Vám nebudou po chuti. Pro prodejce je to dobrý kšeft,pro nic netušící zákazníky vyhozené peníze!! |
dechovkar
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 427 |
![]() |
|
??? digijá bych to teda s digi neporovnával....1) každej vidí , že obraz digi je tragédie 2) každej vidí , že komunikace s digi je katastrofa 3) obraz i podpora arivy je bez problému ale problém je , že tu arivu hodnoťí lidi ,co jí v životě neviděli... jasně , není a nikdy nebude bezporuchová (já měl to štěstí ,že běží v pohodě) na druhou stranu je to dobrej stroj na nabrání zkušeností co se týká sat. vysílání...a pak, jak již bylo zmíněné...je na ní 2 roky záruka |
vicini
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200problém arivy je v tom, že nemůžeš mít kvalitní HD přijímač za tři tisíce. zatím ještě ne, musíš počkat minimálně do příštích vánoc. a stejně tak by se dalo napsat (a je to pravda) že arivu vychvalujou hlavně jednat prodejci a potom lidi, kteří zatím žádnej jinej HD přijímač neměliVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Re: nemůžeš mít kvalitní HD přijímač za tři tisíceA proč? Taky mám flešku 16G za 800kč která stála nedávno 12000kč HD stroje jsou vesměs sprostě předražený. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Tak už si konečně zvykněte pánové, že Ariva byla první a věřte, že nebude poslední v této cenové relaci.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200jak sprostě předražený? myslíš, že je to všechno o ceně za pracovní sílu, že jsou uvnitř stejný nebo skoro stejný?pohled pod kapotu. ariva 200 (cena 3.000) http://i50.tinypic.com/33vnki8.jpg vantage 1100 (cena 6.000) http://i45.tinypic.com/do730g.jpg Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
@kubaja som si zvykol, že Ariva je prvý STB, ktorý je totálny čerep. Dúfam, že to bude prvý a posledný.Ale ako to býva u Fergusonu zvykom, nebude to prvý a ani posledný. Nie je všetko o cene. |
jarino1978
![]() |
|
@ojoj1 :to si snáď nemyslel vážne, obraz Arivy ostrejší, ako u 8900-ky. HA-HA-HA... :laughing: |
jarino1978
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200poznám jediný receiver, čo má tak hnusný SD obraz, ako Ariva : DM-500...Ani nepoznám, či sa dívam na SCART RGB, alebo composite. Obraz vypratý, farby pretekajú za obrysy hrán. Čiže "dokonalé" nastavenie PAL dec. :laughing: Zdroj : CT1 SD - Skylink. V žiadnom prípade nedoporučujem nechať upscaling spraviť v tomto čerepe. U Vantage HD ho priam doporučujem... Obraz v HD ( HDMI-1080i) má zásadnú chybu : šum v pohybe, časté cukanie pri rýchlejších scénach, obrazové nastavenie v TV treba vyhoniť skoro do maximum, aby sa na to vlastne aj dalo dívať. |
jarino1978
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101 | |
![]() |
|
![]() |