![]() |
|
opticum 4100tscx a aktivne sitoPROSIM VAS neviete niekto poradit, stravil som asi 3 hodiny s o4100tscx pretoze ked zapojim adapter pre aktivne sito vonku zacne sa o4100tscx UHF modulator rozhladzovat a aj vsetky kanaly co cez neho idunakoniec som dal na DVBT pasivnu malu pre prijimac a vystup z modulatora som spojil z vystupom zo sita a stale sa rozladzuje ale aspon dvbt kanaly vo zvysku domu idu (naladeny kanal na sat aj dvbt signal totiz ide do rozvodu v dome) som z toho zufaly - skusal som 2 sita a stale to iste niekedy 10 minut ide - potom sa rozladi na 10 minut a potom opat naskoci na 10 minut je nutne reklamovat prijimac o4100tscx alebo robim niekde chybu? pomoze niekto? |
batman
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 328 |
![]() |
|
RE: opticum 4100tscx a aktivne sitonazdárek mám ten istý přijímač a vše v pohodě,anténa http://www.schwaiger.cz/z2715-antena-uhf + síto UHF slučovač +dom.zesilovač a vše okVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 533 |
![]() |
|
RE: opticum 4100tscx a aktivne sitodobrá rada R^ R^ R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 385 |
![]() |
|
pierrepetrpierrepetr si ma rozosmial - vdakavyzera ze to bude chyba prijimaca asi sa tak lahko rady nedockam je to zapeklity problem |
batman
![]() |
|
Rozladění?Může se rozlaďovat samotný modulátor, ale moc jsem nepochopil poznámku, že se rozlaďují i kanály, které přes něho jen prochází...Nekmitá Vám nakonec onen zesilovač v "sítu", resp v obou sítech ? |
PeVy
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 139 |
![]() |
|
RE: opticum 4100tscx a aktivne sitoNo já zas mám problém z Opticum 4000ts mi nenajde Mux 1 49 kanál Sencor bez problému tak bych řekl že ten DVB-T tuner bude nic moc.Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
Re: opticum 4100tscx a aktivne sitoNo ako mám skúsenosti so zosikmi použitými v site- tak nič moc - vo veľa prípadoch sa ukázalo, že zosilńovač je najlepší oscilátor.. :laughing: . Vyskúšaš si to tak, že dáš nizšie napájacie napätie - asi okolo 4,5V - a zosik prestane kmitať a nemá harmonické..Ja tie zosiky vyhadzujem zo sita von a dávam tam zosiky s AT41586 vlasnej konštrukcie, ale aj v obchode si môžeš kúpiť nejaký nízkošumový, nie sú drahé... R^Hlavne tie polské sitá so zosikmi sú fakt kvalitka... :laughing: |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: opticum 4100tscx a aktivne sitofakt moze pomoct nizsie napajacie napatie?ano rozladuje sa modulator v opticume takze sa jeho obraz strati, a aj vsetky analogy a dvbt, proste sa strati vsetko staci na chvilku vybrat z opticuma kabel a naladi sa vsetko spat je to sialene - ja obycajny uzivatel ako mam vediet ze zosilovac sa rozkmitava a pomoze mu nizsie napatie :( takze to neni chyba opticuma? ked signal zo sita uz nejde cez opticum tak sa rozladzuje uz iba jeho modulator a analog a dvbt idu aj po jeho rozladeni |
batman
![]() |
|
RE: opticum 4100tscx a aktivne sitoa neexistuje nejaky filter ktory by zamedzil tomu aby zosilovac v site a modulator opticum mali na seba navzajom vplyv? potrebujem ich signaly totiz zlucit a pouzil som len obycajnu sirokopasmovu spojku |
batman
![]() |
|
RE: opticum 4100tscx a aktivne sitotakze ziadne napady? potom bude asi jedina moznost dat ku vsetkym 5 tv v dome pasivne anteny aby mohli chytit aj modulovany signal z opticuma (kde pozeraju ct vacsinou len) :( |
batman
![]() |
|
![]() |