Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

for 007

Dotazy ke článku o novém modelu MF4 od Technisatu:

Zkoušel si osobně komunikaci s koncernovým editorem TechniPort XV?
Opravdu to funguje?
Funguje to obousměrně?
Zkoušel si naloudovaný setting upravit v editoru a poslat ho uložený zpět do přijímače?

Já v poslední době po této stránce už Technisatum přestávám důvěřovat.

Díky za odpověď.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

RE: for 007

ano technisat sto let za opicema fůůůj,nebrat R^ R^ R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

přikláním se k pierrepetrovi... SD bez USB je pro mě mrtvej přijímač :(

kacenkin
Registrace: 1/2007

Spoustě obyčejných lidí Technisaty vyhovují a jsou s nimi spokojení.Jednoznačně jsou Technisaty co se týče ovládání,ladění apod.jedny z nejjednodušších a dokáže je bezproblémů ovládat i technicky nenadaný člověk.Pokud zákazník nemá vybraný konkrétní typ přijímače,dodávám výhradně Technisaty....

Harnadek
Registrace: 6/2009

přesně tak, nedívejte se neustále na sebe, jak rychle přes USB natáhnete Váš přednastavený setting a rychle prodáte, 95% vlastníků SAT strojů potřebuje kvalitní EPG a 4 šipky, popřípadě něco proladit a to je všechno.
Otázkou ale zůstává co s cenou tohoto stroje,ale to jsme někde jinde..

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui
Registrace: 1/2006

babui

Me jde z pohledu montera o naprosto podstatnou vec. Tebe bavi sedet u zakaznika a ladit a srovnavat programy pres DO? Mne ne. Navic v dobe jak pises USB, je to smutne.

On Air!

Saxon

Alespoň si pak zákazník nemyslí,že to snad bylo naladěno z výroby :)) Je třeba si vypít v klidu kafe a při tom v pohodě seřadit cca 50 českých programů,není to zas taková ztráta času.Alespoň zákazník ví,že i to se musí udělat a tím pádem zaplatit. ;)

Harnadek

hardanek

Tohle me ani nenapadne. Ja si to tam nandavam uz doma a zaroven prijimac poradne vyzkousim i s kartou, kterou take aktivuji predem, abych pak u zakaznika nevypadal jako idiot. Kafe si dam pri vyplnovani udaju ze Sipa pro registraci. Cena je jasna uz predem.

On Air!

Saxon

To je pravda,taky zkoušim a registruju kartu už předem.Jen jsem tím chtěl říct,že není USB až zas tak nutné.Přelaďoval jsem spoustu jiných přijímačů,které sice mmají USB,ale jinak stály za nic,mít je doma otevřu okno a letí....

Harnadek

Saxon

jasně chápu, všechny stroje co doporučuji jsou s USB, ale chtěl jsem tím říct, že první kroky jsou skutečně na nás, vzpomeňme na přelaďování novy a nova cinema...
Došel jsem až tak daleko, že v rodině manžel mačká na ovladač a manželka zapisuje krok za krokem co dělat a znovu logicky bez poznámek, jako ve škole a zabírá to!
Registraci buď vysvětlím (mají internet) nebo to udělám osobně s jejich údaji po 20-dnech (ať si užijí) a prvních 19 či 21 programů poskládám jako neplaceno a to ostatní je jejich věc-maximálně pomohu s dobitím kreditu nebo stejně přijde dopis...

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui
Registrace: 1/2006

Hmm no myslim, ze to Babui vystihnul nejlepe. Presne o to jde, o jednoduchost, spolehlivost a solidnost. Velka tlacitka, velka pismena, nic sloziteho a karty jedou jako pila.

Bohuzel ten editor jsem nezkousel, myslel jsem ze nemam tu redukci na DIN3 a mel jsem ji v supliku, ale to uz jsem zase nemel prijimac. Ale neboj slibuji ti, ze to osobne vyzkousim, jakmile ho budu mit v ruce a pokud to nepujde, tak se to s nemcourama domluvi a pujde to, nevidim vubec zadny problem, chteji prodavat, chteji ... podle me by to slo protoze to byla verze bez "X", uvidime co dodaji v lednu, podle toho se to vyhodnoti ... jakmile editor bude vyzkousen bude k dispozici ke stazeni na webu Omka.

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

007

OK, to by bylko fajn.
Moje poslední zkušenost s Technisatem byla taková, že do té doby mnou oblíbený Digit S2 chodil s Techniportem bez problému, ale od chvíle, kdy se objevili za cenu pod 2000kč/pravděpodobně Polsko/, tak komunikace s editorem přestala fungovat. Neustále plival hlášky o neznámém přijímači.
Staré modely OK, nové nic.

P.S. - Poslední dobou slyšim od různých lidí o problémech s čidlem pro povely z DO.

Co se jednoduchosti obsluhy týče s tím souhlasim, s přehledným MENU pro starší lidi také, ale jako montér musim také koukat na sebe...

Každopádně díky za recenzi i věci které budou následovat.

On Air!

Saxon

Saxon

Pokud budou dealeri nakupovat u ofic.distributora, tak nebudou mit problem. Pokud se snazi to sehnat za co nejlevnejsi prachy z jinych zdroju, maji problem a pak se s "reklamaci" obraci na Omko, vsechny tyto pripady si ale vyhrazuje resit primo firma Technisat s.a. a bude je posuzovat individualne.

007

007

Možná by ses divil, kde jsem zmíněné, problémové Digit S2 kupoval.
No nic, podstatné je, aby byla záležitost s komunikací s editorem vyřešena ku prospěchu věci.
Všechno ostatní jsou jen spekulace, alibismus a přehazování si horkého bramboru mezi sebou.
Pokud se na trh dostane značkový výrobek, tak má být kompatibilita vyřešena, ostatní mě nezajímá.

Zrovna tak zákazníka nezajímá, že mu z paraboly za rok sleze barva do mrtě. Bude volat mě a ne do Itálie nějakým volum, kteří zapoměli několik talířů odmastit...

Prostě to nemáme vůbec jednoduché v kapitalismu... :)))

On Air!

Saxon

Jenze pokud se znackovy vyrobek cmajzne z fabriky a nelegalne vyvazi, udela se nejaky patch, toz se nediv ze to nefunguje ... samozrejme kdyz ti z fabriky prijde zkur*ena paleta a rozdas ji dealerum, tak kdo za to muze ... bohuzel je to jenom elektronika ...oni taky nez se nemci rozhejbou tak to chvili trva a muze s nimi jednat kdo chce ...ale tyhle nove modely vypadaji fakt dobre, pokud tam nebude najaka skryta HW zavada, tak to bude super stroj ...

007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra