![]() |
|
Síla transpordéru z různých družicChtěl bych se zeptat jestli při různém počasí (jasno, zataženo, déšť, snih apod) může být síla transpordéru z nějaké družice tímto ovlivněna o co mi konkrétně jde např. mám správně nastavenou družici třeba Intelsat 901 na 15 st. W jsou stanice na kmitočtech, které mají signál normální bez výpadků za jakéhokoliv počasí např. Conad TV a oproti druhý kmitočet na stejné družici, kde se vysílají kanály makedonské např. Kanál 5, A2 atd ho mají ten signál jen za pěkného počasí za špatného ukazuje stupnice nulový signál. Nejde o to jestli tyto stanice sleduji, nebo jsou nějak zajímavé jde mi jen o problematiku správného nastavení motoru jestli je tohle běžný jev nebo ne. U silnějších družich např. Astry 19,2 a 23,5 nebo Hotbird zde je vše v pořádku i Thor na 1 st. West nejsou problémy, problémy jsou u těchto méně sledovaných družic. Stejný problém je i u družice Express AM22 na 53 st. východně. Na této družicci vysílá nějaký arabský kanál , který funguje za jakéhokoliv počasi oproti tomu zde vysílají ruské stanice např. Nash dom, Expert TV, Groznyj TV atd, kde signál jede jen za pěkného počasí jinak se vůbec nechytají za škaredého počasí. Nevím čím to může být ovlivněno jestli špatně nastaveným motorem, nebo jestli to je normální jev u těchto družic. Mám 85 cm parabolu ve vašich přehledech jsou všude uváděny průměry parabol 80 cm proto se ptám na tuto zvláštní problematiku ať vím jestli to bude špatně nastaveným motorem nebo je potřeba větší parabola nebo naopak je to normální jev. Uvedl jsem jen pár příkladů jak říkám u silnějších družic jsou kmitočty bez problémů akorát u těchto méně sledovaných družic jsou některé kmitočty ovlivněny počasím v mém případě. Děkuji za každou radu o tomhle tématu. |
viking
Registrace: 9/2005 Příspěvků: 499 |
![]() |
|
RE: Síla transpordéru z různých družicVelikost(průměr)paraboly je udávána jen "přibližná".....Síla signálu a chybovost se může měnit(a to i v závislosti na počasí....vždyť jsou to elektromagnetické vlny.....není to fotka v albu!) z hlediska kde se kdo nachází....ČR a SR je "hodně" široký pojem,takže pokud nemáš "nějaký" "měřák" nebo aspoň kartu v počítači tak nezjistíš zda máš vše O.K.Každá družice i každý transpordér má parametry jinačí a to vzhledem k tomu že jsou rozesety po orbitě ale taky že to "nahoru" někdo poslal před XX lety.....Krásně upršený i když ještě zasněžený digitální den.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Síla transpordéru z různých družic- velikost paraboly uvadena v prehledech je jen orientacni, pri hranicnim prijmu hraje vliv napr. i misto, kde signal prijimas (zda jsi na vychode ci zapade CR atd.)- sila signalu z ruznych transponderu je ruzna, zavisi i na polarizaci - pocasi ma samozrejme na prijem vliv - prijem hranicnich signalu je ducharina, mel jsem propad na nekolika kmitoctech a pomohla vymena LNB - musel jsem zkusit nekolik typu Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
![]() |
|
RE: Síla transpordéru z různých družica jak pise Kamil_k4: Pokud chces prijimat hranicni signaly, je nezbytne vse dukladne nastavit pomoci mericiho pristroje, hraje vliv nejen presne nasmerovani paraboly ale i posun LNB v ohnisku atd. Byl jsem svedkem instalace, kdy mel monter sice merici pristroj ale nastavil parabolu s motorem jen na jednu druzici a prohlasil, ze "to bude chodit vsude". A to si ani neoveril, zda je stozar kolmy (nutna podminka).Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
![]() |
|
![]() |