Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

history hd výpadky

poslední dva dny se každou chvíli kanál zakostkuje,občas tam skočí barevné pruhy a napíše to poor signal přitom signal je 90 intenzita a 75 kvalita u ostatnich kanálů to nedělá.dělá to někomu taky? typuju problem na straně provozovatele :ogre:

salamek
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: history hd výpadky

no jestli tam skočí barevný pruhy s nápisem poor signal, tak je to určitě problém provozovatele. to normálně přijímače nedělají.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

nedělám si srandu

S tímto jevem se setkávám u jiných stanic, můj problém je u 23E, 10803MHz a dalších. Bydlím 50 m východně od silnice, která vede od Severu k Jihu (azimut asi 170 stupňů) a protíná směry na družice. Krátkodobý výpadek nastane, když projede auto uvedeným směrem, nikoliv však v nejkratší vzdálenosti, ale i stovky metrů daleko. U jiných stanic je kritický průjezd od Jihu na Sever. Určitě se nejedná o rušení od svíček. Zkuste si ověřit, zda Vaše výpadky rovněž nesouvisí časově s průjezdy aut. Chystám se (teď mám na to prostředky) k prokazatelnému měření a zadokumentování daných situací. Zatím jsem názoru, že se jedná o nežádoucí magnetické pole vyzářené ze střechy auta a vybuzené satelitními signály. V určité poloze auta dojde k součtu signálů na parabole od přímého směru na satelit a od auta. Zde neplatí směrový diagram paraboly, protože tvar magnetického pole z auta je naprosto jiný.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

RE: history hd výpadky

Tak ,ale těžko se ti to z jiného směru odrazí do ohniska a tim pádem na konvertor že :))

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

to bigi

Střídavé magnetické pole od střechy auta působí na plech paraboly. Na plechu vzniknou v důsledku střídavého magnetického pole zkratové miniproudy, které mají stejný charakter jako od přímého signálu. Od plechu do konvertoru jde elektromagnetický signál zcela normálně. Není to nic proti ničemu.

samorost

hm toje blbost

coto je za kravinu to jako odraz auta tam hodí barevné pruhy kvuli slabemu signalu hahaha :laughing: ty už slavíš silvestr? sis trochu spletl datum ;P

salamek
Registrace: 10/2008

to Salamek

Chce to myslet a ne se posmívat. Fór je v tom, že na plechu paraboly dojde k součtu dvou různých signálů, které se vzájemně vyruší, z nichž jeden je přechodný. Klidně se směj, pokud neumíš přemýšlet a neznáš opravdu základní elektrotechnické zákony, mi to nevadí.Tobě jsem chtěl pomoci.

samorost

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra