Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nastavení dvoutunerového STB při prosmyčkování

Prosím o radu.Když mám dvoutunerový přijímač a anténu s motorem a dočasně mám jenom jeden vstup od antény (tvin LNB pořídím až k tomu bude vhodné počasí,nejspíš až na jaře),tak jsem provedl prosmyčkování.Jak ale teď nastavit oba tunery přijímače.Na prvním jsem nastavil typ přepínače motor a co mám nastavit na ten druhý (prosmyčkovaný)tuner,taky motor nebo Diseqc.A když druhou možnost pak je tam ještě podvolba vstupu ABCD.Poraďte prosím.

IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E

daddy
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavení dvoutunerového STB při prosmyčko...

Zapoměl jsi napsat typ přijímače!
Takhle ti nikdo neporadí.

.......

jito
Registrace: 12/2005

Doplněk otázky

Je to Mascom MC 5300 HDCIPVR,je identický s Homecasty HS 8100,8500,900 CIPVR.Jito,dík za upozornění.

daddy

Myslel jsem,že to nastavení je všeobecné pravidlo,platné u všech dvoutunerových přijímačů.

daddy

Ono je to asi jedno, pokud jste to jen prosmyčkoval, tak budete na tom druhém tuneru moci přijímat jenom to, co je nastaveno v LNB tím prvním tunerem, tedy stejnou polarizaci a stejné pásmo ( horní, dolní ) u některých přijímačů snad dokonce jenom stejný transpondér !

Tondach
Registrace: 3/2004

No jo,já vím,že tohle řešení s prosmyčkováním mě omezuje,ale je to jenom dočasné,než se namontuje tvin LNB.Já potřebuju poradit,co mám nastavit u toho druhého tuneru.Jestli taky motor,nebo diseqc a u té druhé možnosti jsou ještě varianty ABCD.

daddy

Asi tam nebude nic diseqC off
motor off

Máš tam jen jeden konvertor takže vše off................Pěkný Silvestrrrr

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Někde v menu nastavení antény bude výběr tuneru, tam se zvolí něco jako "smyčka" a zbytek parametrů se pak už nastavuje jako pro jeden tuner.

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Už je to ok

Ano eemile,tak to funguje správně.V návodu je ten můj případ popsán pro mě dost nesrozumitelně.Pořád jsem se snažil uložit nastavení tunerů každý zvlášť a teprve potom je přepnout na smyčku.A nevěděl jsem právě jak nastavit ten druhý tuner.A proto mi to nechodilo správně.Teď už je vše ok.Ještě jednou dík všem.

daddy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra