![]() |
|
Téma k zamyšlení ;-)Mám HD reciver, HD signál, ale ready TV mám do tv pouštět 720p nebo 1080i?vím že telka není schopna zobrazit víc než 720p, ale co je menší zlo? rec. je Koscom 7400HD a TV Panasonic 42TH-PX70AE Nepp |
Nepp
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 48 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)chce to len vyskúšať. |
jarino1978
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 452 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)to musíš vidět. 1080i je mnohem lepší na mojí HD ready LCD. takže to nastavuju na 1080i. kontrast, jas a barvy taky vždycky podle oka a né podle doporučení na fórechVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)mam myslim ten samej panak a poustim tam 720pprvne, pokud neco jede 720 tak nevim proc bych mel signal prepocitat na 1080 a pak zase zpatky na 720 . to mi prijde jako teletina. pokud to je 720 tak se aspon nic nemusi pocitat. a downscalovat 1080 na 720 je snazsi nez to delat naopak. barvy bych vubec nenastavoval podle oka tak nejak, ale pouzil bych sofistikovany reseni. preci jen, oko lze kam se jen podiva a necha si nalhat lecos. takovy nejaky plkani na forech a pak to vypada jak na cinskym kolotoci. radsi to ani nevidet. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)záleží co je příjemnější pro oči, na co se dá delší dobu koukat. podle mě jsou to výraznější barvy, slabší kontrast a spíš trochu přidat na jasu. je to šílenost, já vím. podle těch testovacích obrázků by to mělo být hodně tmavý všechno. "aby černá byla černá"Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)prostě tohle je individuální, fakt je. vzpomínáte na antonína, jak psal, že sleduje HBO z UPC Directu na 1.5 metrový plazmě a nepříde mu to obrazově až tak příšerný? překonejte někdo tohle :laughing:Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)jediny na cem zalezi , je aby to co zachytila kamera odpovidalo tomu co leze ze zobrazovace. to ze ty mas jiny , podle me pokriveny vnimani je irelevantni.to ze nevidis cernou cernou je dany jednim jedinym . ty mas to skvely LCD ktery nejakou skvelou digitalni saturaci strci do kapsy LCDcka stredni tridy , jak si nam psal. zajdi si nekam podivat plazmu at vis jak vypada cerna. pri ty prilezitosti si nech predvist zkalibrovanej monitor at vis o cem je rec, protoze z toho tvyho recneni na foru je videt, ze ty zijes v nejaky ultrakruty silenosti. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)Správné je nastavit vstup do nativního rozlišení, v tvém případě na 720p :-)Jiné nastavení může být jen horší, ikdyž je to mnohdy malý rozdíl. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)no právě myslel jsem, že nebudu vidět rozdíl, ale je mé oči vidí těch 1080 ostřeji. A není to jen tím, že bych to chtěl vidět.Jediné vysvětlení mě napadá, že TV to umí lépe přechroustat nežli rec. |
Nepp
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 48 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)pokiaľ máš obrazový vnem lepší pri 1080i, tak používaj toto nastavenie.Totižto väčšina HDTV vysiela 1080i a väčšina HD READY TV si lepšie poradí s downconvertom na 720p, ako keby to mal vykonať STB za pár koruniek. |
jarino1978
![]() |
|
@bublajstak se můžeme bavit proč řečním na fórech, když tě to zajímá. protože je to jednoduše dost poučný, člověk si při tom uvědomí spoustu věcí. teď jsem si například uvědomil, že i taková blbost jako nastavení televize je nepochybně projev individuality. jinak by to nemohlo nikomu vadit, že to nemá normovanýVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)Obhospodařuji příbuzným stejný Vantage, tak jim setting přenáším ze svého na flešce. Jenže oni mají televizi 720p, já 1080, někdy jim to zapomenu přehodit a nikdo to nepoznáme. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)HDMI výstup máš možnosť voliť 576i/p, 720p, 1080i, AUTO a NATIV.Prvé 4 samozrejme natvrdo dávajú navolenú hondotu. NATIV - posiela signál tak ako je vysielaný a upscaling ak ho treba robí TV AUTO má prepočítať na najvyššiu možnú hodnotu, ktorú TV zvládne. Je otázka (pre mňa), ako to receiver zistí, myslím že na to by musela bežeť komunikácia cez HDMI obojsmerne. Receiver by potom nastavil 1080i a počkal až mu TV vráti signál či to zvláda. Keď nie, zníži o jedno a pokračuje ďalej týmto postupom. Takže na prvý pohľad vyzerá, že AUTO je správne. ALE NIE JE !!! :pozor Tak ako píše JITO, nastav max rozlíšenie, ktoré tvoj TV vie ZOBRAZIŤ nie ktoré ZVLÁDNE. Dôvod: mám nejaké Sony V5500 HD Ready. Tento TV však zvláda aj vstupný signál 1080i. Signál potom oreže (zmrší) na horšie rozlíšenie aby to panel mohol zobraziť. Ak nastavíš na TechniSate AUTO, receiver sa bude snažiť upscalovať do najlepšieho rozlíšenia aké TV dokáže spracovať. Takže: SD obraz TechniSat upscaluje na FullHD a potom ho TV zase zmrší naspäť na HD ready. Uznáš, že to je blbosť. Daj tam natvrdo max rozlíšenie TV, TechniSat potom bude dopočítavať menej bodov a TV už len zobrazí. Takže 720p. AUTO má význam, keď budeš pripojovať TechniSat k viacerým zobrazovačom aby si nemusel vždy konfigurovať HDMI. Tady sem udělal výtah z konkurenčního webu kde to docela zajímavě a polopaticky je to vysvětleno.To je ale pro Technisat ale v jádru je to všude stejný. TAKŽE 720P. R^ O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 733 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)nedá sa jednoznačne bez osobného vnemu napísať, ktorá varianta bude lepšia. na to sa treba aj konkrétne pozrieť. pokiaľ tazatel píše, e má lepší obraz pri 1080i, tak mu verím. Lebo on sa na to díval.Už som o tom písal. Čo bude lepšie ? Down u HDTV, alebo down u STB ? Treba len doma vyskúšať a myslím, že tazateľ už vie aj výsledok. ;) |
jarino1978
![]() |
|
Jarino 1978To s tebou souhlasím,já udělal pouze výtah pro lepší pochopení abych to tady nerozepisoval když už to udělal někdo jiný.Ano já to taky zkoušel na 1080i ale vrátil sem se na 720p, tam mi to připadá lepší-ale to je můj vjem ale samozřejmě má každý jiný oko.Tady de o to že ve většině případů je "doporučován" u televizorů HD ready nastavení na 720p ale samozřejmě at si každý nastaví obraz podle svého gusta.Kolikráte sem přestavoval obraz u známých-ty pak čučeli jak z humusu jde udělat docela solidní obraz.O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 733 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)no a o to ide. chce to len sa pohrať s nastavením, veľakrát ľudia ani netušia, ako sa dá ten obraz ešte vyžehliť a zlepšiť. |
jarino1978
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)Jenomže HD ready panel má rozlišení 1366x768 a když tam pustím 1280x720 tak se ošidím o 127 tisíc bodů. Není přeci jen lepší tam pouštět 1080? Ale v praxi jsem rozdíl nepoznal i když jsem se velmi snažil. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Téma k zamyšlení ;-)Pokud je propojení HDMI, tak nejlepší by teoreticky měla být volba native - MPEG2/4 digitální signál ve formátu, jaký je právě vysílán si zpracuje až software v TV, které by mělo nejlépe zohlednit všechny parametry signálu při převodu na parametry daného panelu.Dělat dvojí konverzi (napřed v satu a potom TV) musí být vždy kontraproduktivní. |
HaryFotr
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
![]() |