![]() |
|
Vysvětlení zvuku dolby digitalZdravím pánovéChtěl bych někoho poprosit o jednoduché vysvětlení.jak to vlastně "funguje"... Předem upozornuju ! že tomu vůbec ! ale vubec nerozumím tak se nedivte možná pro někoho za najivní dotazy Podědil jsem starší AV recever Onkyo 5.1 Spojím ho s DM 800 optickým kabelem.Stereo to je jasný to chápu :)) A když najedu na programy které jsou značeny že vysílají DD tak na některých se my vysvítí v rámečku Dolby digital zvuk je opravdu pěkný má to prostor. Ale někdy najedu naprogram značený DD sice se my vysvítí dolby digital ale nad tím ještě dolby pro logic a zvuk už takovou "štávu" nemá... Muže my to někdo v krátkosti osvětit?To je nějaké falešné DD? I když v programu třeba na king of sat jsou všechny z těch kanálu značeny jako 5.1 DD ale detekují se my rozdílně jak popisuju výše. Znova upozornuju že tohle je pro mě španělská vesnice. Jinač děkuju |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Vysvětlení zvuku dolby digitalV formátu Dolby Digital se pouští zvuk i v stereu,tedy 2.0.Pokud ti přijímač signalizuje DD,neznamená to automaticky zvuk 5.1.Jaký je formát zvuku(5.1 nebo 2.0)by měl poznat reciever-podle modelu. A informace z King of Sat je myšlena tak,že tam jsou vysílány programy v 5.1.Ale neznamená to,že jsou všechny v 5.1. .......
|
jito
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 513 |
![]() |
|
RE: Vysvětlení zvuku dolby digitalNajčastejšie :- DD 2.0 - stereo - DD 2.1 - Dolby Prologic - DD 5.1 - Dolby Digital Multichannel |
jarino1978
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 452 |
![]() |
|
RE: Vysvětlení zvuku dolby digitalDolby Pro Logic - přenos je ve stereu. střed a efekty jsou zakomponovány do klasickýho sterea a procesor v zesilovači potom rozpoznává, ke kterýmu kanálu jednotlivý zvuky přiřadí. střed pozná jednoduše tak, že zvuk je v obou kanálech L+P vyvážený. efekty zase pozná podle fázového posunu.Dolby Digital 5.1 - všechny stopy se přenášejí samostatně, což je mnohem výhodnější a dokonalejší Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Vysvětlení zvuku dolby digitalVortimond to řekl velice přesně a srozumitelně. Snad bych k tomu dodal jen to, že Dolby Pro Logic dokáže udělat i pseudoefekt i z klasického stereo signálu ...Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...
|
wolf
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 441 |
![]() |
|
pre wolfapseudoefekt už nemá s dolby prologic nič spoločného. označuje sa to ako 3d a podobne a je na to zvlášť obvod. niekedy tento obvod len vytvára fázové posuny a potom to skutočne dorazí prologic, ale väčšinou je to zvlášť IO.Pokoj a bratská láska...
|
disdzo
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 501 |
![]() |
|
RE: Vysvětlení zvuku dolby digitalJá děkuju všem za vysvětlení.nooo ještě mám na dálkovém ovladači tlačítko "multichanel input" ale to když přepnu tak my nedetekuje nic...i když jsem na kanále který je prosvícen "Dolby digital"..to hraje jen přes tlačítko "video". Ten multichanel je v návodu popsán ve spojení s DVD ?? Kdyby ještě někdo náhodu věděl tak dík i když chápu že to už je problém asi daného modelu a značky. |
pat
![]() |
|
RE: Vysvětlení zvuku dolby digitalMultichanel input může u tvého recieveru znamenat vstup 5.1 analog(cinch).Používá se např. pro propojení DVD přehrávače,který nemá dekodéry prostorového zvuku. To,že nedetekuje nic je v pořádku.Ty by jsi měl mít propojený sat.přijímač a reciever optikou nebo koaxiálem(SPDIF-je to jeden cinch). .......
|
jito
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 513 |
![]() |
|
@jitoděkuju za vysvětlení !Všechno je my jasný.Tak to mám propojený ok.A zdá se že to maká jak má.. dík |
pat
![]() |
|
RE: Vysvětlení zvuku dolby digitalAnebo multichannel input může znamenat propojení přes "pre in" a používá se /používalo se/ pro propojení dvd přehrávače s dekodery dolby digital, dts /používáš dekodery dvd přehrávače a ne AV receivru/. Platilo to hlavne u starších receivrů, které plnily funkci zesilovače. To jen pro upřesnění, abys to měl komplet...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 162 |
![]() |
|
RE: Vysvětlení zvuku dolby digitalJeště něco ! I když je program označen, že vysílá v Dolby Digital tak to ještě neznamená, že v té chvíli zrovna tak vysílá ! Teprve, až se rozsvítí Dolby D (v mém případě)! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
![]() |