Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Kde je slovenčina?

Všimli ste si že STV1, JOJ aj Markíza od Vianoc dávajú programy hlavne v českom dabingu? To Slovensko už je asi v r...ti.

HD-BOX 9200

dodkomajk
Registrace: 5/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58
Odpověď v diskusním vlákně

sl debbing

Vyrastol som na ORF a mozem povedat,cest vynimkam ktore urcite su,ze ked pozeram niektore aj stare filmy s dabingon chce se mi blit ako tomu lampasakovi v ciernych baronoch.Ale tie 2 stranky by som rad videl.....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

RE: Kde je slovenčina?

jenom se nepo..... s tou cestinou

anton
Registrace: 2/2007

dabing

uplne suhlasim s jarinom, slov dabing stoji za (nevhodné slovo), a preco,pretoze pri koryte /dabingovom/ su stale tie iste nenazrane (nevhodné slovo), pre ktore to je iba kseft,ako to nedavno v jednej televiznej relacii priznal isty herec a na adresu najnovsej slov supestar milovnika Vajdu povedal ze zvladol nemozne, za den nadaboval asi 60 dabingovich sluciek a obaja sa na tom vyborne bavili a rehotali,takze asi tak vyzera umelecka uroven slov. dabingu,pre tych ktory by ho mali povzniest a dostat na uroven je to iba biznis a dobre zabehnuty kseft, takze sorry slovensky divak

afer
Registrace: 11/2007

afer

Presne tak....a preto ziadne peniaze navyse pre tie nenazrane herecke s.v.i.n.e od statu

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.

Blooddog
Registrace: 12/2006

@afer

presne, presne tak. :crying:

Slovákom sa dodnes neotvorili oči :
- kde je KOLIBA ? Kto ju má ? Boxeristove detičky...
- ako vyzeral Sk dabing 15rokov a viac dozadu a ako vyzerá dnes ?
- na Slovensku vznikli pred časom rýchlokvasené "celebrity", ktoré majú kšefty v oboch slovenských komerčných TV s naviazaním na kšefty v dabingových "štúdiach"
- aj teraz si môžete pozrieť kvalitu Sk dabingu na TV JOJ...Tá teta, čo dabuje tú hlavnú tetu, väčšinou dabuje 16 ročné teenegerky vo filmoch. Takže teraz dabuje 50 ročnú tetu a zajtra 16 ročnú pubertiačku...
- kde sú tie časy, keď sa konečne od novembra 2009 začala správnym smerom uberať STV ? Zlatý Ribníček...A kde je teraz ? Totalitný moderátor si spolu s našou výkvetnou vládou s STV spravili ďaľší tunel...

A kto to všetko zaplatí ? :crying:

jarino1978

Ja mám český dabing každý deň,môj sused je čech.Je to pre mna omnoho krajší jazyk ako SK. :razz: Aj tak dabing v CZ je omnoho prirodzenejší,toť môj názor...

banda989
Registrace: 11/2008

som zabudol ja slovakia :O

banda989

Mrazik

I ja som tam bola, vodku a pivo som pila. Nevesta bola krasna, zenich zas krasny - iba tolko na koniec.

Standa22
Registrace: 3/2009

Ja si myslím že by sme mali byť vďačný aj za taký dabink aký je pretože to zďaleka nieje také zlé ako to tu vykreslujete a tých filmov a už vôbec nehovorím o rozprávkach by malo byť v SK dabinku podstatne viac. Čo sa týka CZ dab. patrý medzi najlepšie na svete a tým je latka pre nás hodne vysoko no v porovnaní s ostatními okolitími národmi určite nezaostávame za priemerom.

sumec
Registrace: 1/2008

omluva za dabing s k

sumec
Registrace: 1/2008

@sumec :

máš ty pravdu. veď my sme boli vždy prvý. v novembri 2008, keď okolité štáty vykazovali mínusové hodnoty HDP, my sme mali + 6,4 % HDP. Síce len na papieri, ale mali sme. :))

jarino1978

sumec

Tak už je mi ľahšie na duši. Pozerám aj s cz dabingom samozrejme, len mi je trochu ťažko pochopiť naše televízie že si malo vážia svojich divákov.

HD-BOX 9200

dodkomajk

standa,jarino

Vsak na tu rusku zimu je vodka super nie?
Jarino kukam ze si prijal podanie na smec.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

jarino1978

O čom to trepeš. Si vtipný no a čo?

HD-BOX 9200

dodkomajk

Chlapi nebuďte ja mali kluci.Jsem z Ostravy nemam rad jak někdo uraži Slovaky nebo Polaky kvuli dabingu.Vzpamatujte se jsme Slovane tak nebuďte blbouni.

miku
Registrace: 10/2007

miku

Proti cz dabingu nemám nič. Práve naopak. Ale vytočili ma sl.televízie a najme teraz cez sviatky.

HD-BOX 9200

dodkomajk

Okrem ineho televizie na tom len znizuju naklady,ked pustia davnajsie nadabovany film v cz.Vyhodou je zrozumitelnost a vec vybavena.Som zvedavy keby cestina nebola tak zrozumitelna pre slovaka,aky by bol program napr. cez sviatky.Keby sa vsetko muselo dabovat.Lebo vlastna tvorba vieme kde je.To by bolo nariekania.

liquere

to sú také milé slová keď sused povie že ho skoro zasiahol rampouch z našej strechy. :)))

banda989

@dodkomajk

OK. vyrozprával si sa, vylial si si svoju dušu. takže to môžeme zavrieť ? ;)
asi áno. tak si dajme tú vodku za správami :)))

jarino1978

inak existuje jedna Sk stanica, ktorá by ťa cez tie sviatky nenahnevala..
TV LUX...

Tak frčí Sk dabing a naviac, ak ju budeš sledovať aspoň 24h denne, pôjdeš do neba. :lookaround:

jarino1978

jarino1978

Fakt by si si mal dať poradiť a trochu sa nad sebou zamyslieť.

HD-BOX 9200

dodkomajk

Skúsim si tú dušu vyliať ešte raz. Na sledovanie filmov s cz dabingom mám veľa možností a aj ich využívam. Nemám s tým problém. Ale huba mi narástla na slovensku a kde si mám pozrieť filmy v slovenskom dabingu ak nie v slovenských televíziach. Bohužiaľ tie možnosti sú mi odopierané. O nič viac mi nejde.

HD-BOX 9200

dodkomajk

A na to najdôležitejšie ste zabudli.Už cca tri roky platí Jarjabkov a Slotov zákon o povinnom vysielaní v slov.jazyku,
prípadne s titulkami,ktorý sa absolútne nedodržiava a tí pajáci v RRTV,nie sú schopní už dávať ani pokuty!Ale čo by ste chceli v Kocúrkove!

CrtJVC1250i, Topfield7700HDPVR, Showbox-300, M3S-TwinLNB!, M6S, Multibeam-85, Al-100, 5xLNB 0,1W-28,2E.

pixla
Registrace: 9/2007

U nás - v Česku - žádný takový zákon nemáme, to by totiž bylo protizákonné ! :D
Jinak - již od 4. třídy jsem četl pohádky (knihy) ve slovenštině, hlavně proto, že ty, co měli v knihovně v češtině, jsem všechny již předtím přečetl...
A tak to je, je to asi jen otázka nabídky a poptávky...
Je také pravda, že český dabing je na úrovni, ale také je pravda, že např. nadabovaného Miro Žbirku bych asi rád neměl, kdežto v originále ano !

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Bratři Slováci a bratři Češi mě také připadá směšné, když je film, který byl vždy dabován česky, je najednou slovensky, je to nezvyk a nedokážu si představit, že by byl slovenský film dabován do češtiny, no to by byla katastrofa, protože kdybychom my s naší tvrdší češtinou dabovali slovenský film, tak to by byl paskvil. Slovenština je moc hezký a zpěvný jazyk, takže by ho Čech jenom prznil. A teď k vám Slovákům, vaše děti budou dál než naše děti a proč ??? Protože na Vaše děti můžu mluvit česky a ony mi rozumí, protože jsou zžití s češtinou, no a vy Slováci zkuste promluvit jenom trošku vaším dialektem na naše české děti, tak budou v pr....cince.Kolik let uběhlo od rozdělení ?? Je potřeba se spojit, alespoň přes satelit, ŽE JO ??? R^ :))) :)))

jurkaturk
Registrace: 4/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra