Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Mascom MC 5300 HD PVR

Je tady nějaký spokojený majitel tohoto modelu (nebo Homecastu 9000 HD PVR), který by sem mohl dát nějaké relevantní info hlavně co se týká kvality videa+audia a svých dalších osobních poznatků, jako sw, hlučnosti ventilátoru, resp. HDD (vypíná se?) přehřívání, apod.?
Ještě jsem nečetl nikde žádnou veřejnou recenzi tohoto dle mého názoru nepředraženého přijímače, na rozdíl od jiných "žhavých" novinek, které ohromují v konečném resumé hlavně svojí přežhavenou cenou. A věčné odsuzování typu "šrot Vantage, Technisráč,Topfield apod." je většinou zcela zcestné, protože je vypalováno od boku, převážně laicky a jednostranně. Pro mne osobně je tím "šrotem" každý HD přijímač, který nemá to hlavní - a to je prvotřídní kvalita obrazu, samozřejmě nejen v HD ale hlavně i v SD. Takže tzv. šmahemzatracovači, zkuste si někdy objektivně porovnat na velké placce (min.50") s PIP dva různé přijímače (samozřejmě s dvojím shodným obrazem z twin LNB) a pak teprve srovnávejte a vynášejte soudy. Já jsem takto posledně např. ihned "zatratil" přímo děsnej obraz od jistého HD Optiboxu, a to že má nějaké EMU a super cenu bylo pro mne z hlediska mých priorit naprosto nepodstatné. Nechápu ty běžné bezpohlavní fráze testů i v některých vcelku renomovaných časopisech, kde se obraz většinou shrne do krátkého pochvalného výkřiku namísto toho, aby se vzal některý referenční a podle něj se teprve porovnávala ostrost, saturace barev (hlavně pleti), kvalita videoscaleru apod., jenže to by asi bylo pro recenzenty buď moc pracné, anebo "nepříjemné", protože určitou sebecenzuru (sebekontrolu) očekává narevanš zajisté dodavatel každého zapůjčeného vzorku. Někdy se takovéto hromadné testy zvrhnou ve skrytou, neplacenou reklamu, na straně druhé pro mne osobně zatím převládá zklamání že "ten můj" naprosto ideální přijímač pořád někde čeká na svoji výrobu, a to v případě celkové vyjímečnosti i bez ohledu na cenu.

KOTAZ
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Mascom hd/pvr

No na to nejhlavnější jsi zapoměl kromě hd boxu, a to kvalitu používaného zobrazovače,lcd/plasma on takový tv za15-20tis žádnou obrazovou slávu nevyrobí!

MONY
Registrace: 9/2007

@MONY:

Já tady neřeším kvalitu zobrazovače, což je téma pro jiné diskuze a spíše i na jiném serveru (jinak toto dilema jsem ke své spokojenosti již před časem vyřešil dobrou plazmou). Jinak tě musím vyvést z tradičního schematického omylu - jakýkoliv zdroj, resp. kvalita onoho zdroje pro zobrazovač má podstatný a důležitý vliv na finální obraz, jenže pokud někdo např. vlastní průměrné LCD, tak je víc než pravděpodobné že rozpitému mázlému obrazu už výměnou zdroje k ničemu lepšímu nepomůže.
To původní téma jsem trochu odvedl, k věci dotazu zatím vidím že se prozatím žádný majitel MC 5300 neozval, patrně se asi zatím této novinky ještě moc neprodalo, snad se tedy někdy dočkám objektivního redakčního testu tady. A to milerád i v případě nového modelu značky Kathrein UFS 922.

KOTAZ

RE: KOTAZ

No ja mam MC5300 v spojeni s plazmou Panasonic 127" a musim priznat, ze jsem zatim lepsi obraz z niceho nedostal. Jinak MC5300 a MC5301 jsou po HW strance totozne a rozdil je jenom v HDD. Kdyz jsem volal do Mascomu, tak mi to rekli takea ze jsi klidne muzu i z MC5301 udelat MC5300.

profik
Registrace: 3/2008

Mám ho cca týden

Jsem čerstvým majitelem tohohle přístroje.Pořád jsem hledal jaký STB mám koupit,až jsem narazil na tento.Taky jsem nenašel žádnou recenzi,hledal jsem informace i v tomhle fóru,něco málo jsem akorát našel na německém webu.Stáhnul jsem si i návod z webu Mascomu a ten jsem prostudoval.Tak jsem vsadil jen na svůj úsudek a objednal jsem si ho po vánocích.Přišel mi dobírkou hned druhý den.Zatím se s ním teprve učím zacházet,dočasně ho provozuju jen na jeden vstup od antény(vstupy jsem prosmyčkoval)a pouštím ho dočasně na staré CRT Sony,na té je obraz samozřejmě perfektní.Protože,napřed jsem chtěl vyřešit příjem a potom teprve zobrazovač.Tenhle týden budu mít novou plazmu TX-P42S10E a potom teprve pořádně na vlastní oči uvidím,co jsem koupil.Takže potom dám bližší informace.Zatím jsem s nákupem velice spokojen,mám verzi MC5300HDCI-PVR,co se týče disku,tak je velký 1 tera,nechá se v menu vypnout (samozřejmě i timeshift),takže se pořád netočí,větrák vůbec neslyším,povrch se trochu ohřeje,záleží na době provozu a samozřejmě taky na tom jestli běží disk,ale není to nic hrozného.Ke konci týdne napíšu víc. R^

IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E

daddy
Registrace: 8/2006

@profikanddaddy

Dík za info, pokud možno ještě něco časem přihoďte; ten 1T HDD bez problému, žádnej např. zámrz při větších editacích nebo rychlém posuvu? Je jen škoda že Homecast, potažmo Mascom (stejně tak i Technisat) ignorují DiSEqC 1.1. Naštěstí Homecasty co vím pracují i přes 1.2 bezproblémově (vyzkoušemo na 16 vst. DiSEqC od EMP Centauri) na rozdíl od Technisatů.

KOTAZ

RE: Mascom MC 5300 HD PVR

Určitě napíšu moje postřehy,jenom nějak nestíhám.Tak zatím zkráceně.Jsem s ním velice spokojen,byla to dobrá koupě.Víc napíšu po neděli.

IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E

daddy
Registrace: 8/2006

RE: Mascom MC 5300 HD PVR

Vzhledem k tomu, že stojím před rozhodnutím koupit HDPVR satelitní přijímač a mám v hledáčku Mascom MC5300 HD PVR, rád bych znal od daddyho už nějaké postřehy (neděle již byla :))

mrmirk
Registrace: 1/2010

Mascom MC 5300 HD PVR

Mám ho od vánoc 2009.
-hlučnost -nic moc ale dá se to vydržet
-nabíhání celého stroje - odhadem 30-40s -otravné
-menu - drobná písmena na velkém podkladovém okně -chce to velkou obrazovku, nesmyslně malá písmena - to mě .ere !!!
-EPG - proti Topfieldu(jednoduché přehledné jako v novinách) pro mě špatné. Namatlané všechny programy na jedné obrazovce, v okýnkách kde nevleze mnohdy název pořadu ... Nelíbí se mi to.
-Natahování EPG - nesnesitelné !!!!!!!!!
Na cca 50% programů musím zmáčknout info aby se zobrazil název pořadu-jinak hlásí NO EPG.
-V menu EPG zobrazí tak 20% toho co má. Nemohu se dočíst co budou vysílat na některých stanicích hned a na některých vůbec. Natáhne to až po různém přepínání programů mačkání info ... To celé se celkem zobrazí až za čas a po promrskání programů. Asi to nedokáže natáhnout hned !!!!
Kdyby to šlo, měním za Topfield.
Jinak funguje.

artep
Registrace: 1/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra