![]() |
|
Toroidal 55 Multibeam 85 Toroidal 90 ......Zdarec, predevšetkým Saxon mám na teba otázku, ako si trošku pamätáš riešim dilemu ohladne príjmu strecha alebo zem.Po čase vysvitlo že to musí byť strecha.Teraz tam mám 3 paraboly a chcem ten počet znížiť pre pohlad na dom vyzerá ako výskumné stredisko.Základný príjem 1 st W, 28,2 st E , 19,2 st E, 16, E, 13 st E, 5 st E 4 stw/5 stW.Momentálne to mám rozhádzané medzi 3 parabola, sme napojený na to JA + rodičia.Uvažoval som hodiť to na Multibeam 85 ale dočítal som sa že kde sú silné vetry tam to dosť kmitá, a u nás sú kurwa silné vetry tak neviem môžem uchytávať ako chcem pružiť to bude stále,Toroid 90? neviem či tiež nebude problém pri vetroch a problém z uchytením, Toroidka 55 má dosť slabé príjmové vlastnosti, neviem rodičia majú Kaon 570 kockuje signál pri 67 % to asi z T-55 bude dosť možné.Mám ešte 100 cm Gibertini a multi držiak Vantage, uvažujem rozhádzať to tam všetko ale raz som to skúšal ale ked sa zhoršilo počasie tak Digi vypadlo, asi zle nastavené že? Skús mi nejako dvomi tromi vetami niečo poradiť, usmerniť, potrebujem hlavne stabilný príjem Digi a sky link ostatné sa nejako doladí snád. Rozmýšlam stále nad tým ale vždy ma nejako zneistí ten vietor ktorý u nás býva dosť silný, h.a.j.z.e.l.Ak som doterný ospravedlňujem sa, vopred dík. :lookaround: P.S.: nebudem prítomný po odoslaní tohto článku mám povinnosti, večer som tu. :)))3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 160 |
![]() |
|
RE: Toroidal 55 Multibeam 85 Toroidal 90 ........ja mam toroidku 90ku a ked mas ku tomu aj origo konzolu, vsetko dobre prichytene. tak nevidim problem aj pri silnejsich vetroch. len mat all dobre nastavene |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
RE: Toroidal 55 Multibeam 85 Toroidal 90 ........Ja mam T90, vetry jsou u nas take silne jak svin.. (bydlim v udoli kde to jen svisti :( ), ale po radnem nastaveni cela tva skala drzi jak pribita. |
Homemail
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
RE: Toroidal 55 Multibeam 85 Toroidal 90 ........Tomu "výzkumnému středisku" se asi stejně nevyhneš, T90 vypadá jako stanoviště NASA. Ja bych asi nejdřív využil to, co máš. Dej jednu parabolu na 1west /digi/ plus šilhání a druhou parabolu na 23,5 Astra plus šilhání a máš to zredukovaný na 2 paraboly. Počítám, že přepínače a twin lnb už neřešíš. I sousedi už jsou na Tvoje paraboly zvyklí a ještě ušetříš...Samozřejmě T90 je nejčistší řešení, ale uchycení není taky žádná prd...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 162 |
![]() |
|
držiakTen original drziak je v baleni alebo ho treba dokupit?... ak dokupit.. hodte link nech viem ako vypada... aj ja rozmyslam nad T90. Diky |
stano77
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 182 |
![]() |
|
RE: Toroidal 55 Multibeam 85 Toroidal 90 ........dík za reakcie, ale podotýkam že uchytenie už ked tak T-90 musím realizovať len na jediný možný spôsob a tým je komín, no neviem ale také vetrisko poriadne je schopné odtrhnúť hádam aj Toroidku, mám z toho k.u.r.e.v.s.k.é obavy, neviem zvažujem čo teda na jar.@ Tukan tiež som máličko naklonený na redukciu na dve paraboly z držiakom Vantage no viac ma to ťahá do tej Toroidky,čo tak T-55? je tam ODHADOM proti 90 /ktorá je väčšia/ logicky aký percentualny rozdiel? napr. 1W na T-90 je 90% príjem a na T-55 75 %??? zisťujem čo a ako, ked frcnem aj toroidku na strechu 100 cm Gibertini by som využil na 75 E až ju neod...e vetrisko :razz: 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: Toroidal 55 Multibeam 85 Toroidal 90 ........tady máš od Saxona takové základní srovnání pro jednoduchou orientaci o signálu to určitě stačíT 90 vítězí Já jdu do ní jen co se zlepší počasí.Taky jsem stále zvažoval pro a proti.Nač dělat kompromisy :) https://www.parabola.cz/clanky/3205/prijem-satelitnich-pozic-23-5e-a-1w-s-jednou-parabolou/ |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
@patzdarec pat, minule sme rozoberali tvoje super natáčanie zostavy, ako vidím tiež ťa to ťahá do tej toroidky, pravda sto bohová je načo robiť kompromisy, všetky články o rôznych parabolách a možnostiach príjmu mám prečítané od predu a zo zadu snád sto krát ale mne vždy niečo robí škrt a niečo výhodu, vieš s.e.r.i.n.k.á ma žy by som snád mohol využiť viac 100 cm Gibertinku a nevyhadzovať prašule za T_90, skúsim to na čas hodiť na dve paraboly, došetriť prašule a ísť snád do Toroidky 90.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: Toroidal 55 Multibeam 85 Toroidal 90 ........No konečne správne rozhodnutie,mohol si si tak odpovedať hneď v prvom príspevku!CrtJVC1250i, Topfield7700HDPVR, Showbox-300, M3S-TwinLNB!, M6S, Multibeam-85, Al-100, 5xLNB 0,1W-28,2E.
|
pixla
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 259 |
![]() |
|
tamiJasně rozumím..to moje super monstrum zas tak super není protože otočím motorem a ten si nesedne zpět přesně a už to nesedí na multifokusu. Navíc jak otočím tak nikdo nemuže koukat v baráku a je řev.. |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
@pixlaje to možné, asi na to sa dám@pat viem o tom rozoberali sme to minule dosť dlho a preto nemám motor aj ja, nemôžem si to dovoliť, 3 nezávisle telky a zatočím a tma, žožrali by ma čo zase špekulujem ako Mara s p...u. :))) 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
Volba je jasná - T90Na rozsah 28,2 až 5W je Multibeam nedostatečný.Může tu kdokliv psát cokoliv, že mu tento rozsah hraje, ale rezerva zde už neni. BIG BISAT se chová lépe než Multibeam, ale zase je o jiných penězích, to už levněji pořídíš T-90 MAXIMUM. Uchycení a kotvení T-90 neni žádná sranda, ale pokud to myslíš opravdu vážně, neni problém i toto vyřešit. Na OMKU jsem viděl poměrně slušný výložník 60mm na běžný stožár. Stožár ovšem musí splnovat potřebné parametry. Rozhodně to znamená, že musíš například starý stožár od terestrických antén pořádně ukotvit, zkontrolovat upínací třmeny, nebo nedej bože sváry na půdě. Páka od osazené T-90ky je obrovská a při větru může vzrůst až několikanásobně. S tím vším je třeba počítat. Proto je vždy lepší dávat tovéto antény pokud možno co nejníž k zemi, nejlépe někam za vítr. Můžu Ti doporučit svoji variantu, mám ji takto skoro tři roky a ještě jsem na ni nesáhl, tedy kromě doplnování pozic/. Najdeš ji ve zdejší galerii. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Toroidal 55 Multibeam 85 Toroidal 90 ........Vyssie pises, ze tu T90 chces dat na komin ... No tak toho by som sa dost bal ... Asi by som isiel do BigSat, je to o nieco drahsie, ale nie je to taka tazka velka potvora.Ale je pravda, ze neviem, aky mas komin ... |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Toroidal 55 Multibeam 85 Toroidal 90 ........Nazapomínat na to, že T-90 je čistě železná anténa a u komína, který je v provozu u kotle na pevná paliva např. uhlí je to hodně blbá volba. Navíc se předpokládá, že u T-90 bude i dost konektorů a těm výpary plné síry taky nedělaji dvakrát dobře....A je buřt, jestli to je komín od domácí udírny, nebo městské teplárny. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
![]() |