Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

má pocasie vplyv na prijem DVB-T ???

Vcera som nastavil polske sito na vysielac Spani Laz - Modry kamen,signal som mal 100% a kvalitu 6O%,dnes obloha zatiahnuta signál 100% kvaltia 20%,obraz vypadava.antena sa nepohla,prekontroloval som.byvam 20km od vysielaca.

Bude ako má byť!

gabricius
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: má pocasie vplyv na prijem DVB-T ???

ma ked fuka silny vietor,prsi atd,sused z plechovou strechou

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

Vzrostlé stromy a les toje svinstvo. ;)

koax
Registrace: 2/2008

SK mux pri zlom počasí kolíše signál,analog ide stále rovnako.
CZ mux ide bez problémov aj za zlého počasia.Má to logiku?

lubecc
Registrace: 7/2008

Má to logiku,nie je to poriadne urobené.Chlapci sa bavia na vysielačoch a ešte dlho sa budú ak má byť pokryté Slovensko aspon na 50 % signálom.

Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T

ddd
Registrace: 9/2006

počasie

To nie je korektné porovnanie, že český mux ide a sk kolíše.
Nič nie je jednoduché.Počasie má samozrejme vplyv na šírenie signálu, ale treba brať do úvahy výkon vysielača,vzdialenosť, typ a správne nasmerovanie antény aj terenny profil. Ak niekdo použije napríklad polské sito zo zosilovačom, alebo aj bez -v horizontánej polohe a má dnes dobrú kvalitu-tak zajtra po zhoršení počasia mu môže klesnúť na úroven nepozeratelnosti.A potom samozrejme na chybe je akože towercom.Nie je.Treba použiť kvalitnú anténu primerane s vysokým ziskom, najlepšie bez zosilovača,správne polarizovanú.Potom 20 km vzdialenosť nemôže robiť žiadne velké problémy.Som si všimol.že velá ludí sa stažuje na nestabilný signál,ale podla toho čo opisujú a na čo to príjimajú je chyba jednoznačne na ich strane a nie na strane Towercomu.Ja osobne chytám na smerovú anténu Iskra 11-17 dbi-signál z Kamzíka vo vzdialenosti vzdušnou čiarov asi 1OOkm za N.Zámkami.Výkyvi pri zmene počasia 10 až max 20 percent.To sú samozrejme len moje skúsenosti.Ale čo sa týka správnej volby antény ,tak tam robiť nejaké kompromisi je hlúposť.Vela ludí v mojom okolí používa sitá- bližšie pri vysielačoch je to v pohode,aj ked tie zosíky tam robia zle-hlavne ked je anténa v horizontale.Na stredné a vačšie vzdialenosti použivať sitá je nevhodné.Včera som menil jednej pani v Tešedíkove pri Šale anténu- emme esse za sito a zrazu signál a kvalita z Kamzíka sa zvýšila o jednu tretinu-vzdialenosť cca 50 km.

jarosa
Registrace: 12/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra