Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Výmena SAT prijímača

Pomaly mi odchádza satelitný prijímač, tak som začal vyberať nový. Chcel by som Vás poprosiť o radu a pomoc s výberom. Vopred ďakujem za rady typu použi Google.

Priebežne čítam toto fórum, pozeral som aj iné fóra a fakt už neviem, pretože moje požiadavky sú veľmi špecifické :)(nepotrebujem EMU ani zdieľanie, iba legálny príjem)

Moje požiadavky teda sú:
- HD prijímač jednotunerový
- spoľahlivé PVR cez USB, Live pause
- Nepotrebujem žiadne EMU ani zdieľanie, bude to na Skylink plus FTA, plus iné družice napr. 28 aj 19,2, mám motor
- Cryptoworks (nie je podmienka, ale modul navýši cenu, CW môže byť podporovaný aj cez vzdelávací soft, ale spoľahlivosť)
- Čo najlepší obraz SD aj HD.
- Nízka spotreba v Standby.
- Spoľahlivosť!!!

Najprv som myslel Vantage, trochu som o ňom čítal, hlavne mi vadí, že sa hreje, problémy s DO aj FW, je predražený a aj na špec. fore o Vantage niektorí majitelia radia kúpiť Arivu 200 ;)

Tak som pozeral Arivu 200, tiež plno problémov, poruchovosť, ale super cena

Dreambox 800 nechcem, odhliadnuc od problémov s prehrievaním, diskami, SW, predražený, nevyužijem ho

Satelit chcem na pozeranie, do obývačky, nemám čas ani chuť sa s ním denne hrať. S nastavovaním problém nemám, nepozerajte na úroveň obsluhy, nastavím aj linux, som geek, živím sa počítačmi a inými krabičkami, nie však satelinou technikou :)))

Asi je ešte dôležitá cenová hranica, na to použitie, ako som napísal určite nemienim do toho vrážať zbytočne prachy, povedal by som 200 max 300 EUR.

Prosím o rady od niekoho, kto má trochu prehľad, lebo viem, že každý má doma ten najlepsí prístroj a keď ho už zaplatil, tak prepáči aj, že sa mu dvakrát za hodinu reštartne ;) Napr. niekto, komu prešlo rukami viac typov.

lacoh
Registrace: 11/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výmena SAT prijímača

Re: vieš, všetko nájdeš na webe...

To jsem si mohl myslet, vlastní zkušenosti 0(slovy nula) a jen a jen vyčtená moudra druhých, dost tristní pohled na tvoje duševní pochody. Co věta, to nesmysl. Přečti si svůj nesmyslný poslední příspěvek, jen fráze jak z reklamy na vložky, jakou má asi informační hodnotu do diskuse? Tento pocit,kdy se stydím za někoho jiného mám poměrně vzácně, ale dnes ano. Sbohem, dál se nehodlám bořit v tvých duševních výkalech.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

@Vlado Fogo

Ja som ho doporučoval na základe jeho požiadavok a prijateľnej ceny. Ale tu sa porovnával Vantage a Ariva. Nie Dreambox...to je už zase o niečom inom.

Milan C
Registrace: 4/2006

@kuba

urobíš mi nesmiernu radosť, ak nebudeš vôbec sledovať moje príspevky.takže tak,kubko ;P

jarino1978
Registrace: 2/2007

suhlas s vladom. Box ako Vantage, ktory nepodporuje sharing minimalne na newcamd protokole je v dobe, ked emu pomaly ale isto konci dost nerozumne.
Sice urcite sa najdu ludia, ktorym samotna karta skylink v kombinacii s digi emu na zaciatok moze stacit, o par mesiacov ale moze byt v jeho vnimani potrieb situacia celkom ina ... Je to nieco podobne ako ked si niekto vystaci s trabantom dovtedy kym nesedel v BMW ... :)

Nedavno si vantage 1100 kupil sused presne podla rad tohoto fora a prisiel za mnou ci moze pozerat to co ja na DM 800, zial musel som ho sklamat

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

@lacoh

ak by som sa mal este raz rozhodnut co kupit, bol by to v cenovej kategorii okolo 270 eur opat len klon DM 800. Problem s prehrievanim je riesitelny za par min

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

@Milan C

oki, aj tu teda plati, radsej jedna zdielajuca ariva za 1/3 cenu ako jeden nepodadany Vantage z LAN konektorom na ozdobu

BTW: ako riesis doma situaciu ked zena chce pozerat ine, ty ine a deti ine ? ci vsade vantage a karty ?

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo
Registrace: 8/2004

@vlado :

ak to milan používa, bez problémov môže zdielať cez LAN. Ako problém by som to vôbec nevidel.

jarino1978

@jarino1978

aaa ty s ním spavas, ked tak presvedcivo zanho odpovedas ?? he he :)))

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo
Registrace: 8/2004

všetci Vantagisti sú si blízky ;)

jarino1978

@Prosat

Vidění (bohužel) nemám, je to můj objektivně-subjektivní postřeh, jinak psal jsem hlavně o rozdílu v SD (!), který budu nucen asi ještě dlouho preferovat, propojení je vcelku slušným HDMI kabelem. Placku mám 50" plazmu a dle tvého hurápostřehu máš nějaké tuctové LCD pravděpodobně ty sám, v tom případě se skutečně věci nezdají tím, čím ve skutečnosti jsou....I já bych raději vyplázl za dobrý HD přijímač 5 táců než třikrát tolik, to mi věř.
Co se týče opravdu seriózního srovnávacího testu popsal jsem ten můj o pár stránek zpět, ale jinak nemá smysl ti tvůj názor nějak vehementně vyvracet - jseš v podstatě v této při šťastný People.

KOTAZ
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra