![]() |
|
Živnostenský list?Již nějakou dobu instakuju satelitní komplety sousedům nebo známým. Proto uvažuju o tom, že bych si montážemi satelitů mohl i přivydělat. Předpokládám, že bych potřeboval živnostenský list - "Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení". Když procházím podmínky, nacházím mimo jiné toto:"Doklady prokazující odbornou způsobilost podle § 21 mohou být nahrazeny doklady o ... d) řádném ukončení vysokoškolského vzdělání31a) v příslušné příbuzné oblasti studijních programů a studijních oborů ..." Otázkou je, co je to příbuzný obor. Nevíte někdo, zda by stačilo toto? SŠ - s maturitou 78-42-M/001 Technické lyceum, SPŠ strojnická VŠ - bakalářské studium 1802R007 - Informační technologie Díky |
tomygo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
RE: Živnostenský list?Zeptej se na živnostenském úřadě velmi rádi ti odpoví........NEB od toho jsou tady.......chceš slyšet že možná ano či možná NE nebo fundovanou odpověď od našich úředníků.............zvedni telefon a zavolej tam Dnes je Úřední den..........Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
kamilNic ve zlém...Kdybych to věděl tak bych rád odpvěděl. Věřím že montážnící tady mu určitě odpovědí lépe a přesněji než nějaká Nanda na ŽU nebo na telefonu mám své zkušenosti.. Když všichni budou odpovídat tak jako Ty se to tu muže zrušit a místo diskuze napsat jen "pokud něco chcete vědět tak zavolejte tam kde jsou k tomu kompetentní" Takže takhle neeee pane Kamile |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
@tomygoa kde mas nejaku prax ?? tlučhub u satelitakov je habadej :))Lenivosť je matka núdze.
|
Vlado Fogo
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
RE: Živnostenský list?Že se zeptám přímo na úřadě mě samozřejmě taky napadlo. Ale jde o to, že si nejsem jistý, že dostanu jasnou odpověď. Proto jsem se ptal zde, kdyby náhodou někdo věděl.V podmínkách je psáno, že je potřeba buď vzdělání v daném oboru nebo v oboru příbuzném + praxe. Ale to, že jsem nainstaloval několika známým satelit za lahvinku jako praxi nevykážu. U VYSOKOŠKOLSKÉHO vzdělání v příbuzném oboru není praxe vyžadováná. Takže kdyby někdo věděl, zda se pro potřeby živnostenckého listu Informační technologi považuje za obor příbuzný a zda stačí jen bakalářský titul z VŠ, dejte vědět. Jinak mi nezbyde než se opravdu spolehnout na nějakou paní za přepážkou... |
tomygo
![]() |
|
RE: Živnostenský list?Jenže na tom "úřadě" ti to budou vystavovat ne ZDE na parabole..........takže pokud chceš trošku pravdivou odpověď tak si zavolej tam kde ti to budou vystavovat.........nebo si tam radši zajdi osobně........Připadá mi to jak komunikace s 18-letým učněm....a ne montážníkem satelitů!!Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
Pate,PateTaky by jsi se mohl občas vydat do civilizovaného světa a né furt jenom lozit po střechách. R^Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
Předevšímsis vybral nesprávný obor. V tomto případě se totiž nejedná o elektrická ale o elektronická zařízení. Pokud nebudeš pracovat se silovými rozvody nebo s hromosvody, pak se ani nejedná o práci na elektrickém zařízení ale pouze o jeho obsluhu. V takovém případě pro Tebe neplatí ani vyhl.50. Pokud se nemýlím, tak se jedná o volnou živnost, na kterou ani není nutné vzdělání v oboru. Když jsem začínal já, bylo to mnohem přísnější!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 683 |
![]() |
|
RE: Živnostenský list?Jenže pokud bude na střechu vedle hromosvodu strkat parabolu, tak se to už netýká jen těch elektronických zařízení. A u těch elektrických to už není jen o živnostenském listu, ten dostaneš v zásadě bez problémů, ale i o dobrozdání od ITI.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: Živnostenský list?JJ,to som musel aj ja robiť skúšky v minulosti z bývalej výhlašky 50.Teraz je to už o niečom inom,aspoň čo sa týka montáže satelitných antén.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
re:Mohu ti říci,že každý úřad si to vykládá po svém,mám osobní zkušenost,když jsem to řešil já.Konkrétně Vysočina-Jižní Čechy diametrálně rozdílné podmínky a požadavky.Nejlepší jsou ručitelé,nemusí o tom vědět nic,ale ručit ti může,neboť splňuje podmínky.Takže vlastně každý elektrikář..Třeba se ti ozve ještě někdo další..Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
kubisek:Pokud bude tu parabolu strkat vedle hromosvodu, tak nepotřebuje naprosto nic a je to živnost volná. Horší by bylo, kdyby ten hromosvod chtěl taky udělat...Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Živnostenský list?Hromosvody určitě dělat nehodlám. Koukal jsem teda na seznam volných živností - http://zakony.kurzy.cz/455-1991-zivnostensky-zakon/priloha-4/ a nejvhodnější je asi ta 29, že? |
tomygo
![]() |
|
kamile kamileTak vidíš...normální lidi,normální odpovědi a tazatel je určitě hned o něco moudřejší..a ani to nebolelo a jde to Akorát Ty jsi odpověděl trochu "scestně" a Vlado Fogo ale ten je tím pověstný a ani se od něj nic při zanedbané výchově o slušnosti nic víc už nečeká... |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Živnostenský list?Kdysi na montáž TV A sat dle živnostenského zákona byla potřeba elektro vzdělání,vyhlaška 50,zkoušky na paragraf 8 a zkoušky na hromosvody.Aspoň u mne,jak je to teď tak nejlíp se zeptat na úřadu. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 567 |
![]() |
|
RE:živnost.Myslím si, že když budeš elektromontér s vyhl.50 a mít štempl od doktora na práce ve výškách, určitě můžeš o živnost zažádat. |
Pepa 3
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
RE: Živnostenský list?Ja mam tohle :Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačních zařízení. Nyni je potreba vzdelani v oboru, praxe se nedoklada. Vyhl. 50/78 par.8 se nedoklada pro ziskani ZL ale nevim jak pro tuto zivnost ale pro zivnost Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení je potreba aby jsi mohl fakticky pracovat na zaklade tzv. zvlastnich predpisu, stejne jako papir od ITI. Pro ziskani ZL vyhl 50 par.8 dnes neni potreba. Driv byla a bez dolozeni jsi ZL neziskal. Myslim si, ze tu 50ku by mel mit kazdy, kdo dela v oboru. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
@JaSouhlasím.Vyhlášku 50§8 sice dokládat na získání ŽL nemusí,ale pro provozování živnosti ji mít musí.A co když bude někdy potřebovat přimontovat nějakou zásuvku 230V nebo něco podobného.... potřebuje i ten druhý ŽL-Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení a k tomu oprávnění z ITI.... Taky jsem toto všechno kdysi musel podstoupit... |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
RE: Živnostenský list?No mám pocit že teď už se nemusí doklat na ŽU nic ale dříve to tak bylo taky jsem nesl na žu vyhlášku 50§ a praxi v oboru.Dneska muže z fleku jít pekař zapojovat.Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
obory činnostijiž několikrát jsem to psal...chceteli hledejte obor obory činnosti: Výroba rozvaděčů, baterií, kabelů, vodičů a antén druh živnosti: Ohlašovací volná |
veris
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 233 |
![]() |
|
re:Ne,dokládáš vše,pamatuji si to velice dobře,když jsem šel do soukroma(srpen 09),případný ručitel také.Potvrzení o praxi,její potřebná délka se liší kraj od kraje,doklady o zkouškách,vyhláškách,nebo výuční list,maturitní vysvědčení,případně vysokoškolský diplom...Musíš doložit,že splňuješ požadované podmínky.Není to živnost volná,ale vázaná.Už si to z ekonomiky nepamatujete?To byla i má maturitní otázka.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
![]() |
|
Pate,PatePravdu se stejně tazatel dozví na příslušném živnostenském úřadě........protože tady je to každý jiná VES jiný PES.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: Živnostenský list?Jenomže pozor !! Činnost : "Výroba rozvaděčů, baterií, kabelů, vodičů a antén" je sice pěkná , vyrábět antény můžete, ale montovat né. Živnost volná pro montáž satelitů neexistuje. Loni jsem si ji zřizoval a musím mít za sebou elektrikáře který za mě ručí !!http://www.spolecnostiihned.cz/zivnosti-volne.php odstavec číslo 45 |
žela
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 25 |
![]() |
|
re:Je to tak.Někdo to tady v létě nadhodil,ale taková živnost není.Výroba antén je sice možné nouzové řešení,ale problém to neřeší.Výroba je,že si vezmeš hlinikové pruty a udělaš z nich anténu.Fakt je,že tvůj živnosťák by chěli vidět asi až při eventuálním průšvihu,nebo po udání konkureční firmou,nebo závistivým sousedem.. :8)Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
![]() |
|
![]() |