Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nefungují české kanály - nejdou vyhledat (Astra3A)

Dobrý den,

mám problém s příjmem českých kanálů na Astře 3A s kartou CSLine na příjmači Digit-All World SCI-4100E. Všechno fungovalo normálně do té doby, než jsem přidal do kanálů satelitu Astry 3A Primu COOL - nevím jak mě to napadlo, protože pak jsem si uvědomil, že frekvence udávané na příjmači jsou v Mhz a ty uvedené na stránkách COOL v Ghz. Od té doby ale přestaly fungovat všechny české kanály na Astře 3A, na A1 funguje ČT24 - stalo se to již podruhé, poprvé to bylo naprosto bez zásahu do nastavení.

Na stránkách CSLine jsem se dozvěděl, že problém s nedostupností českých kanálů je "normální", viz. http://bit.ly/6YIcFl a tak jsem postupoval dle návodu. Otevřel nastavení a vybral hledání kanálů - DiSEqC 2SW (na výběr jsou i DiSEqC 4SW/8SW, motor DiSEqC a USALS) - nechal znovu vyhledat kanály zaškrtnutím Astra 3A, ale satelit nalezne pouze kanály z frekvence 11992Mhz. Když vyberu Astru 3A a kliknu na ručně, vidím frekvenci 12525Mhz kde je ČT1, atd. ale signál není žádný. V seznamu kanálů vidím ČT1, atd. ale jen ty z Astry 1, které jsou kódované a s touhle kartou nefungují.

Zkusil jsem i restart do továrního nastavení a nechal znovu vyhledat kanály z Astry 1 a 3A - opět bezvýsledně, v seznamu kanálů žádné české z Astry 3A nevidím, pouze z Astry 1. Je zde ještě jeden přijmač (Vantage) a tam vše funguje bez problémů.

Nevíte prosím v čem je problém? Děkuji!

Zedjunior
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nefungují české kanály - nejdou vyhledat (...

Špatně nastavené "nastaveni" diseqC........máš tam monoblok nebo dva konvertory s přepínačem?Ještě jednou projdi nastavení a zkus i druhou možnost volby.Ale bohužel křišťálová koule se dnes trošku mlží........zkus to tvé nastavení popsat ještě jednou.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

neznám ten přijímač, ale nepřenastavil jsi frekvence LNB na Astra 3A, namisto TP ???

milanm
Registrace: 3/2006

Bohužel jen uživatel "ví" co "dělal" či se to "dělalo" samo.........může býti celkem více závad v nastavení..........

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

... nevsiml jsem si, že dal nakonec i Tovarni nastaveni, tak to bude klasika, nenastavene nebo spatne (obracene) nastavene prepinani DiSEqC :-/

milanm
Registrace: 3/2006

Ono je to tak keď každý po prvom zapnutí príjmača je majster sveta.Ťažko radiť keď ani sám nevie čo spravil.V prvom rade mal čítať manuál a až potom sa v tom babriť.

Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T

ddd
Registrace: 9/2006

Zkus modrým tlačítkem , promáčkni a tím provedeš propojení. Mám DW SFT 2000.

Satmen
Registrace: 1/2006

Momentálně mám k satelitu daleko a na monoblok nebo dva konvertory s přepínačem se zeptám, na frekvence a nastavení kouknu až u něj budu a hlavně zkusím přečíst manuál. Modré tlačítko mám zkusit kde? Zatím díky.

Zedjunior
Registrace: 1/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra