Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Prasknutá krytka LNB

Dobrý deň,
Pri pokusoch s nastavením antény na DBV-T som pri výstupe na strechu náhodou zistil, že na mojom satelitnom komplete je prasknutá krytka na LNB (kruhový plastový kryt vpredu ožarovača).
Jedná sa o veľkú závadu alebo to môžem ignorovať ?
Za odpoveď ďakujem.

Dundee
Registrace: 3/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Prasknutá krytka LNB

Můžeš se pokusit prasklinu "zaplácnout" třeba silikonem........pokud nechceš čekat až nastane den D a budeš míti na tv nápis "špatný nebo žádný signál" tak ho třeba můžeš vyměnit za nový........ale pozor při dotahování na objímku LNB........taky by jsi ji potom mohl "měnit".Pěkný digitální den.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Hele kluku nešetři a kup si nový, vždyť to je malá investice, protože pokud dojde ke zkratu, tak si odpálíš celý přijímač a to už asi malá investice nebude !!! :fuming:

jurkaturk
Registrace: 4/2009

Nestrašte ho ja som zalepený používal a vymenil som ho až keď som dával twin,LNB pracuje ďalej na druhom satelite.

Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T

ddd
Registrace: 9/2006

Ja používam na toroidke T90 niekoľko konvertorov s prasknutou (rozsypanou) krytkou(tie modré od AB Com).
Keď som ich kupoval boli v dobrej cene,čo už,ale už sú tam 4 roky (2roky z toho s rozsypanou krytkou).
Ak máš dobrý prístup oprav,ak nie kúp nové a pri dobrom počasí vymeň.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

DDD nevíte jak moc je to prasklé,teď v zimě při mrazu se trhlina rosšíří, bude pracovat a pokud mu tam při oblevě nateče voda , tak mu to zkratuje a odpálí přijímač, nevím, ale já bych investoval ty peníze do nového konverktoru. Může to tam vydržet třeba 5 let a najednou bum :)))

jurkaturk

doplnenie

ďakujem za rady
len na doplnenie:
prasknuté je len hrdlo krytky ( nekvalitný plast praskol asi pôsobením mrazu a vody), čelo krytu je zatiaľ neporušené.
Jediná možnosť ako to provizórne opraviť, je oblepiť hrdlo izolačnou páskou.
s pozdravom db

Dundee
Registrace: 3/2009

Konvertor dnes stojí pár korun,není co řešit,ale pokud se to svaří,tak je na tom jako na novým.Je to jeho rozhodnutí a obě jsou stejně hodnotná. :)

zzaner
Registrace: 9/2006

Takhle to oblepil můj kamarád, ušetřil si cca 500 Kč za konverktor, ale teď už má poroce a půl nový přijímač, alespoň si koupil už HD. Ony ty rady na zalepení nejsou špatné, ale nesmí se to vevnitř zarosit, hodně štěstí a ušetřených peněz :)))

jurkaturk

Mám prasklé krytky

už asi 2 roky (multifokus 3 LNB v 80 cm parabole) a žíly mi to netrhá. Prostě to jede, takže zádnou přecitlivělost prosím. Ve středovce mi ten kousek teflonu vypadl taky, nejdřív jsem to zadělával igelitem, ale asi počasí a taky nezbední ptáčkové z toho za chvíli udělali řešeto, tak jsem se na to vykašlal a jede to taky bez problémů. Takže tak asi....

gaston
Registrace: 1/2006

Pokud nechceš nový konvertor tak to můžeš opravit bílým víčkem od šlehačky ve spray.Tímto víčkem to opravují naší
kolegové z RU,když upravují konvertory pro příjem na pozici 36E na kterou je nutná depolarizační destička uvnitř konvertoru.

Fanyn
Registrace: 11/2007

Pokud má LNB konvertor ze spodu odtokové dírky a je kryt na odtok vody kostruován, tak kvalitně zalepit.

CES
Registrace: 4/2007

Treba dať pozor, aby bol pri lepení vo vnútri suchý. Keď začne naň svietiť slnko, voda sa vyzráža na krytke, ktorú opravíte a razom sa Vám signál zníži o polovicu. :((

lolofon11
Registrace: 10/2008

Z mojej praxe môžem povedať,že každý konventor s prasknutým víčkom do ktorého sa dostala voda po čase odišiel.Samozrejme da sa to zalepiť,ale pri dnešných cenách nemá význam zbytočne riskovať prípadné poškodenie prijimača.Tých pár eur nikoho nezrujinuje.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra