![]() |
|
Naladenie STRONG 6510(Nitra)Ahoj, priznávam som úplný začiatočník a navyše v koncoch, doteraz sa trápim s vianočným darčekom, išla som podľa návodu, tanier som po mm otočila už okolo celej polosi, po 2 dňoch mi to konečne našlo nejakých 7 satelitov vrátane Astra 23,5E kde by malo automaticky nabehnúť (podľa predajcu biela SkyLink karta je aktívna na príjem cz a sk programov - Metro, zatiaľ som ju neregistrovala) nejakých 15 programov cz+sk, mám tam asi 1500 ruských, arabských a indických programov ale z týchto ani jeden.Kde robím chybu? Nikde v návode nie je ani postup ako a kedy vložiť kartu (pred ladením, po, čipom hore-dole).V celej diskusii som našla ešte jedného s týmto typom prijímača ale nikto mu zatiaľ neodpovedal. PROSÍM O POMOC. Zatiaľ to nechcem vzdať a volať na to nejakú profes. firmu. |
dorotka
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
ladenieAntenu musíš natočiť na juh-cca 170 stupnov.Elevácia-to jest náklon má byť 34,4 .Ked ti nabehni signál, tak daj zoskenovať družicu.Karta tam nemusí byť vložená.Ak budeš tam mať po naskenovaní tv NOE-tak si na dobrej družici.Tv Noe vysiela iba na 23.5.Ak nie tak treba znova vyhladať družicu a znova naskenovať. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Naladenie STRONG 6510Asi nejsi tam kde si myslíš že jsi....jsi asi na 13 či bůhví kde jinde....budeš muset lépe směrovat parabolu.......nejlépe když si někoho pozveš a ten ti to naladí.......Pěkné vánoce třeba příští rok............Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
ladenieAle je to robota pre technika.Nepodcenujem Ťa, ale dobré nastavenie sat.súpravy bez meráku nemôžeš urobiť.Ja zajtra možno idem do Nitry-ked budeš mať záujem ,daj vedieť. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Naladenie STRONG 6510jajaj, vďaka za pomoc, ale potrebujem vysvetlenie tých pojmov, so mnou to nie je ľahké, som z tohto úplne mimo, sorry. Elevácia je náklon toho taniera alebo toho maléhoLNB (mám SRT L 916). Zoskenovanie družice mám urobiť v menu cez čo? Vyhladanie satelitov - vyhľadať satelit alebo sieť? ale tam to ide od začiatku od najmenšej frekvencie po najvyššiu automaticky a hneď tam aj nabehujú kanály, ale už som to mala aj na tej Astre 23,5 a NOE tam nie je. Alebo zoskenovanie cez mySAT? Tam mi nabehne satelit čo je asi najbližšie alebo má najsilnejší príjem. Čakala som že keď nabehne Astra tak tých 15 cz+sk nabehne automaticky ale nič.Aj rádiové kanály mi naskakujú len talianske a rozne podobné. Som síce blondína ale toto s tým nemá nič spoločné. |
dorotka
![]() |
|
RE: Naladenie STRONG 6510Zadej si tvé údaje na stránce www.dishpointer.com. Pokud to ani pomocí těchto údajů nenastavíš, tak si na to někoho pozvi. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: Naladenie STRONG 6510Ďakujem, skúsim sa s tým potrápiť, večer dám vedieť do akej miery som neschopná. Zatial pa |
dorotka
![]() |
|
RE: Naladenie STRONG 6510dorotka-neumim malovat,štukovat a tak jsem si pozval malíře pokojů,radši zaplatim než se s tim trápit a stejně by to nebylo ono a to je tvůj pripad-neumíš a chceš koukat Tv tak si někoho pozvi a "zaplať " odměnu jako já-spokojenost na obou stranach |
papay
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
RE: Naladenie STRONG 6510Tých vianočných darčekov asi dopadlo takto viac.Z môjho okolia poznám tiež tieto prípady a konkretne aj tieto strongy.Nič v zlom,ale mila Dorotka,keď si to budeš sama chcieť všetko urobiť,to znamená správne zložiť a zapojiť jednotlivé častí satelitnej súpravy a potom aj nájsť a nadstaviť tú správnu družicu a ďalej naskénovať všetky programy,vytriediť a zoradiť tak asi pretečie dole Dunajom hodne vody.Pre amatéra je to úmorná robota,lebo nevie čo robí.Ale skúsiť môžeš,len dúfam,že to nebudeš robiť,tak dlho ako jeden pán čo chcel dokázať,že to vie,alebo ušetriť a takto sa trápil jeden celý mesiac a potom rezignoval a poslal manželku hladať nejakého montéra.To,že to skúšal mesiac neprezradil,prezradil,že iba týžden.Bonzla ho manželka.Dalo by sa to ospravedlniť snáď iba tým,že si trúfal nadstaviť motor a nie pevnú parabolu.Ale dosť kecania za tu dobu,čo tu píšem by som bol u Dorotky aj tú parabolu nadstavil a to kompletne.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Naladenie STRONG 6510Všetci máte pravdu, ale nejde o to ušetriť, len som dúfala, že sa mi niekedy podarí aj niečo čo som nikdy nerobila a čo ani robiť neviem, len to tak skúsiť čo ak náhodou... a budem mať lepší pocit. Ale uznávam že všetci čo ste mi odpísali viete o čom to celé je a tak si nechám od vás poradiť a volám niekoho kto to naozaj vie. Prajem vám všetkým nech vám to v tomto roku všetko pekne ladí PS:Kľudne by som vás na ten balkón pozvala ale môj nenormálne žiarlivý priateľ by si to asi zle vysvetlil a štvrté poschodie je predsa len trochu privysoko ;) |
dorotka
![]() |
|
RE: Naladenie STRONG 6510Mam SRT 6510 a taktiez som s tym doteraz nemal skusenosti. Mam naledene 23.5 E a 19,2 E.Cez MySAT ziskas udej, na ktore satelity si naladená. Ak nie si na 23.5 E v Istalacii - Nastavenie anteni si nastav transporter na CT 24 (CT1,CT2 ...) ma omoho silnejsi signal ako ostatne. Priamo tam sleduj ci nabehne cervena pas - kvalita signalu. Ak sa ti nepodari strafit, tak ako bolo spomenute vyzsie na stranke www.dishpointer.com si mozes najst aj sateletny pohlad na svvoj barak a zadat si lubovolnu druzicu. Alebo sa popozeraj po ost. parabolach s vynimkou DIGI TV, ako su priblizne otocene. Vela stastia. |
ivan99
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
![]() |