![]() |
|
Rebel na HotBirduDost si tuto stanici pouštím,dobrá muzika.Náhodou mě napadlo v TV změnit zvuk.Tak jsem ze sterea změnil naDolby Surround a zvuk se hodně zlepšil.Lepší kvalita 11585/V/27500 |
Ji.sat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 804 |
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirduCo to je "hodně zlepšil"? Jako že to má větší odstup signál/šum, nebo méně deformovanou dymamickou obálku?Pokud k tomu neni vysílána originální vícestopá složka, pak se nedá o zlepšení zvuku vůbec hovořit. Jde pouze o vkus, nebo spíš nevkus posluchače. Taková stanice Deluxe music na Astře 19,2, kterou mam docela rád to bohužel dělá také, ta navíc dokonce vysílá druhou audio stopu jako regulerní DD 5.1, ale také tam nelezneš v drtivé většině zvukový pseudohnus. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirduV tom stereu to bylo takové potlačené,po přepnutí lepší výšky i basy.Hudební sluch mám,na štěstí.Taky záleží jakou kdo má TV.Toť vše.Jinak si někdy pouštím přes hifi bedny. |
Ji.sat
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirduTo jsem přesně čekal...Když se přidají výšky a basy, tak to přeci neznamená kvalitnější zvuk, ne? :)) Celkem kvalitní zvuk ve stereu má právě třeba Deluxe music. Ono by se vlastně přirovnání kvalitní zvuk v dnešní době DVB už ani používat nemělo. Vždyt to je všechno komprimované od odbavovací technologie, přes vysílací trasu až k posluchači. Poslední kvalitní audio ze satelitu mělo DSR, ale to už je hodně dávno. :( On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonNáhrada za DSR je na 3SAT a WDR,poprípadne na ZDF.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
oneeeeeDSR je zkratka pro Digital Satelitte Radio. Bylo to 8 digitálních radií z Kopernikuse a 8 radií myslim z Hotbirdu.Na digitálním výstupu přijímače jsi měl nemprimované audio 48kHz/16 Bit Stereo. Teď jsem to střelil přímo z paměti, doufám že to takhle přesně bylo... Nechce se mi to ted někde přesně dohledávat, mám ted jinou práci. ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirduDSR přestalo existovat v roce 1999.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirduVzorkovací frekvence byla 44,1kHz stejně jako CD-DA.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirduhe he ja viem čo to je,ale to už skončilo a bolo to len audio. Z audiom sa skončilo pre nerentabilnosť a veľké straty na trhu. Prvoradosť je video signál a kvalita zvuku je ta-tam. Preto som napísal že náhrada je 3SAT a podobne. Nikde inde to zatiaľ tak nejde. Na tých koncertoch ,čo tam dávajú to vidno, ale aj to je lepšie ako počúvať zvuk zo suda.A ak sa dožijeme nejakej nápravy, vzhľadom na náš vek ,kde začíname hluchnúť nám to bude asi prd platné. Citlivosť ucha po 55 roku padá pod 16 KHz. Poniektorý mladší nepočujú ani to. Domáce kiná tiež stoja za (nevhodné slovo),bez rozdielu ceny. Kam dospel vývoj , neviem ale zlaté 80 te roky pri klasických zosiľovačoch sú nenávratne preč. Už le audiofily to vedia ohodnotiť.http://www.tommm.cz/Pristroje_A747.htm vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirduS těma 16kHz si ještě docela věříš. :)))Dneska jsou mladý lidi, kteří jsou rádi, že slyší 10kHz a to ještě se sakra malou citlivostí. Když si někdy v práci nasadim po speakrech sluchátka, tak mi div neprasknou bubínky... Ten kotoučák je hezkej, kdybys někdy zajel do CB, tak ti jich ukážu plnej barák a lepších strojů. Tředa A80 od Studeru, to jsou kočičky... R^ On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirdušvajčiarska firma studer alebo revox pre domáce využitie , to poznám. Od roku 1981 mám akai gx 620 a ten mi dodnes ide. Zakúpený v Brne v tuzexe za 4100 bonov. Tých 16 KHz som radšej pridal , aby som niekoho neurazil. Lepší stroj od akai 747 dbx je len akai pro 1000 a cena je za 80 tisic korun českých.Vyrobilo sa ich 80 kusov. Za to si v dnešnej dobe kúpiš komplet sat.prijímač aj z plazmou.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirduJo, ty ceny jsou hezký.A80 by dnešním přepočtu vyšel na cenu novýho VW Passata. Ale A80 dnes jedou úplně v pohodě. Počkám si, až se budou vyřazovat a snad jednu ukořistim pro někoho do sbírky. Sám mám koníčka ve starých lamových přijímačích, tak budu pak investovat do starých kapliček. Snad... ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Rebel na HotBirduZadával jsem toto téma na zlepšení ,nebo na lepší poslech z TV.Je jasné a přímo blbost abych přepnul na stanici a měl před sebou digi měřák a porovnábal zvuk.Tam to šustí a tam ne.Když máte klasický obyvák a průměrnou televizi,tak tu změnu uslyšíte .Hezký zbytek večera už aby bylo ráno. R^ |
Ji.sat
![]() |
|
Saxon,oneeeeePekné pokecaníčko. Pár rokov dozadu to bol aj môj koníček. No v práci vo výrobnej hale máme cca 106dB hluku. Minule mi dcéra pustila nejaký testovací piskot z mobilu,smiala sa ako kôň,lebo som to počul,až keď jej to už bolo nepríjemné. Aspoň nepočujem blbé reči. :))) :))) :)))GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RastoVšechny nás to čeká... :)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |