![]() |
|
opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada tunera?Dobry den mam tento magic stb Ariva 200 zatial som bezal na FW s januara 2009 V1.01B2P islo to vsetko 23,5:19,4,:13:0,8 sem tam vypadlo ale slo!pokusal som sa dat novsiu verziu FW ale nesli mi skoro ziadne programy tak ako dnes ked som tam dal A200_1.03B9 P moja otazka znie ako sa prejavuje zavada tunera? na display je ledka zelena ta obycajne svieti v pravo dole ale ked nenapaja LNB tak nesvieti toto je moj problem ariva ide len s FW s januara a ostatne tak na 10% kanalov cele som to prehraval asi 50x aj cez RS 232 aj USB a stale nic daval som len FW a rucne ladenie potom aj FW a k tomu patr Setth ale stale to iste ak nahram vysiu verziu FWtak sa problem opakuje tak co ten tuner to asi nebude? dakujem |
jano33
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 45 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...sa spýtaj predajcu, ktorý ti ju predal |
jarino1978
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 452 |
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...musíš se zeptat ve srozumitelném jazyce.S herym do zlodějského nebe
|
dkdkdk
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 560 |
![]() |
|
to dkdkdknazdar ako sa mam opytat?ako sa prejavuje zavada tunera na ariva 200? vypadaava napajanie LNB sem tam pristroj funguje alebo nejde vobec nic? takto staci dakujem |
jano33
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...áno aj tak.ale nemusí to byť tvoj prípad. |
jarino1978
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...to jano 33:zkus se podivat na nastaveni LNB, zda mas: univerzalni(9750-10600). V menu instalace - nastavení anteny. jinak pri zavade tuneru nejdou vubec zadne programy (uroven signalu je 36 a kvalita 10) |
sateliti
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...Přesně tak. Když blbne ten tuner, tak se zobrazí žádný signál a jeho úroveň je 36-45 a kvalita vždy 10. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...Pokud tam dáš nový sw bez programů tak se musí všechny programy naskenovat znova.Přenastavit v menu satelitu diseq pro satelity nebo příp. pokud máš motor nastavit pozice satelitu. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 569 |
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...Re: pokusal som sa dat novsiu verziu FWA proč? Proč si sa do toho je.al? Přes RS232, to je nejlepší cesta jak zničit program vnitřní paměti. Pošli to do servisu. http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=129&t=22088 Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
to satelitidik za odpoved ja pouzivam motor a nastavenie USALS na LNB mam univerzal a 9750-10600 ten signal odpoveda tomu co pises ti a ta ledka zelena v pravo mi nesvieti co ta ledka znamena na display?dalujem PS lebo ked svieti s casu na cas tak stb ide ako ma vsetko dik |
jano33
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...Re: áno aj tak.ale nemusí to byť tvoj prípad.Ne, takto opravdu ne. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...zelena ledka by mela svitit stale pri zapnutem receiveru. nevim, zda kdyz tobe zrovna nesviti, to ma souvislost se zavadou tuneru.ja kdyz mel zavadu tuneru, zelena led me svitila a mel jsem jen ten vyse zminovanej slabej signal a nesel me zadnej program (jinak me vse fungovalo vcetne otaceni motoru na usals) |
sateliti
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...me pri zavade tuneru slo i napeti do konvertoru (13/18V), presto signal nebyl zadnej |
sateliti
![]() |
|
to allzdravim vsetkych tak som na to prisiel len tak nahodou som skusil dokrutit f-konektor vstup LNX in do arivi a cuduj sa svete cela ta cast sa nejako mika je tam zli spoj ak na to zatlacim ide pustim nic treba celu tu cast asi prepajkovat fu to to trvalo na to prist.v pondelok idem reklamovat lebo maju inventuru. dakujem |
jano33
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...vitaj v klube priateľov arivy... ;) |
jarino1978
![]() |
|
@kubko :posielam ďalší reputačný bod pre Arivu... Aspoň takto v reále vidíš, ako sa tvoria štatistiky.... :laughing: |
jarino1978
![]() |
|
@kubaTak to dopadá,když si kopí někdo Arivašrot,dnes jsem jich viděl pět kusů na reklamaci :laughing: |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
jarino1978Jsi jenom hloupej, nic víc. Kdybys uměl číst, tak bys věděl, že za to můžou opět volšový ruce. Nevím, proč tam cpal neodborně nový soft. Stále stejný problém....uživatel.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
4KubaTo mi vysvětli, jak souvisí změna firmware s poruchou tuneru... |
polulin
![]() |
|
kubaNevím,proč se zde pořád zastáváš tohoto šrotu. Na tomto i jiných fórech se až moc často diskutuje o problémech s tímto krámem!! To potom mají asi všichni volšový ruce?!! Jak jsem dříve psal mně tento krám přestal naráz fungovat po dvou dnech po návratu z opravy!Předtím fungoval pouze 2 měsíce,pak odešel tuner sám od sebe-nešlo nic naladit. Volšový ruce asi měli ti,co ten krám vyráběli.Teď mám Vantage 1100.Nechal sem tam soft,který mně nainstaloval prodejce-čte i Skylink kartu.Zatím ho mám necelý měsíc a oproti Arivě je to kvalitnější přístroj. Ariva 200 je zadarmo drahá!! |
dechovkar
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 427 |
![]() |
|
polulinKde čteš. že se jedná o poruchu tuneru? Boha pánově ČTĚTE, než začnete plkat bláboly.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
dechovkarNo a co jako, porucha může vzniknout reklamoval jsem už několikrát sat. přijímače, ale zatím jiných značek než Ariva. To že se porouchal přijímač pár křiklounům, to se prostě stává. Přečti si Bucharův projekt na abforu, to je člověk, který asi o Arivě ví opravdu hodně a ten udává poruchovost 2-4 přístroje ze sta a to je velice slušné, nebo ne? Mě jich běhá asi dvacet a zatím bez problémů.Takže proč šrot? Navíc obraz mají naprosto srovnatelný s Topfildem 7710 takže není co řešit.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...Vyměním Arion 8000HD za porouchanou Arivu.. :)))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
4KubaCitace Jano33:zdravim vsetkych tak som na to prisiel len tak nahodou som skusil dokrutit f-konektor vstup LNX in do arivi a cuduj sa svete cela ta cast sa nejako mika je tam zli spoj ak na to zatlacim ide pustim nic treba celu tu cast asi prepajkovat fu to to trvalo na to prist.Přesně takhle se projevuje ten vadný tuner. Doporučuji k pročtení (jestli to tedy zvládneš) gsmobil.net |
polulin
![]() |
|
RE: opat na tema ariva ako sa prejavuje zavada...Podle tohoto popisu to opravdu vypadá na HW závadu(nejspíš kontakt-snad jen jeden-ukáže čas). Ale ještě to jisté není, pořád nevíme s jistotou, zdá třeba nemá problém v F-ku.Včera jsem se ptal svého prodejce, zda se mu Arivy nevracejí kvůli tunerům. Zatím žádná. Osobně jsem zapojil 4ks a zatím taky nic a to je dohromady určitě cca 30ks. Na úvahy je ještě čas, je stále hodně čerstvá, navíc ji výrobce možná trochu uspěchal. To ale nevylučuje možnost, že tyto přijímače za chvíli tolik stát budou. Jen ona je vlaštovka, tak se na ní svezem. Za pár let si na ni ani nevzpomenem. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
kubaJe pravda,že porouchat se múže každý přístroj. Ale proč se zde řeší nejvíce problémů právě s Arivou? Asi soudruzi v Polsku nebo v Číně někde udělali chybu,na kterou nadávají zákazníci,kteří se nechali zlákat na nízkou cenu! Včetně mně!Nepatřím mezi křiklouny,kteří všechno kritizují,ale mezi ty,kteří mají s Arivou 200 velice špatné zkušenosti! To i Humax od Digi je oproti Arivě 200 špičkový přístroj.Máš pravdu v tom,že Ariva 200 má kvalitní obraz.Bohužel jen do doby,než se něco posere.A podle různých diskusí na různých fórech je jeho poruchovost opravdu vysoká!! |
dechovkar
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 427 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
![]() |