Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Řešení zemních smyček

Zdravím,otázka pro zasvěcené s tímto problémem.Dům 4 patra,2x sat. přijímač na patře,octo LNB střecha.Z ekonomických důvodů ,elegantní řešení oddělovací trafa zavrhuji.Má někdo zkušenost,nebo nápad,jak řešit tento problém?Děkuji a přeji hezký den.

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Řešení zemních smyček

Zacal bych u jednotlive TV a Sat. prijimace. Je treba preklemovat signalovou cestu. Casto pomaha silny medeny drat, kterym propojis kostru TV a receiveru. Nejlepe propojit F vstup u receiveru a IEC u TV. Pro dokresleni si predstav Scart kabel jako rezistor na kterem vznika ubytek napeti/brum/ a ty ho preklemujes rezistorem s daleko mensim odporem/tlustym dratem/ a tim padem vetsina proudu zacne protekat protekat tim dratem. Prumer dratu je treba dostatecny, kontakty dokonale - dulezite! Dalsi faze je takto dratama propojit celou sestavu v dome. Vsechny TV, receivery, i Octo.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Než začneš drátovat,tak si ověř jestli ten brum u jednotlivých účastníků bude slyšet.Někdy pak stačí jenom otočit vidlici v zásuvce.Nemám tolik zkušeností s více účastníky,ale jestli brum bude pokračovat měl by pak vše vyřešit galvanický oddělovač,což je určitě levnější něž izolační trafo.Např.TONER XTI-1G

Maxim
Registrace: 6/2006

Levnější to určitě je, ale jak chceš vyřešit galvanické oddělení satelitního svodu? Po kabelu přece posíláš i DC napětí!

Jednu variantu vlastně znám a tou je optokonvertor Invacom a dokonce ho ted dělá i Triax. :)

On Air!

Saxon

OT, může mi někdo vysvětlit proč se vůbec TV vyrábí s tříkolíkovou přípojnou šňůrou?
Budete tam lít vodu, sypat prášek nebo koukat ve sprše? :-/

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tak satelitní antenu jistě ne.Oddělovač na koax od anteny (nebo jiný zařízení)jestli by bylo zdrojem brumu.Hlavně nejdřív najít ten zdroj brumu.

Maxim

TOM

Já mám doma plazmu Panasonic a ta má celou zadní stěnu kovovou, tak to je celkem logické, že má přívodní šnůru s vodičem PE.

On Air!

Saxon

@Tomik535

Telka ma predsa kovove dekle.

georgo
Registrace: 10/2006

Tak to se musím kouknout :))) , protože u své mám přívodní šňůru bez zemnícího vodiče.
Na dekly vzadu nemáte před odpojením ze sítě co šahat :razz:

Tomik535

Tomik535

Záleží na výrobci buď je televize v třídě I- třívodičový přívod,kde je ŽZ vodič použit pro ochranu před úrazem el proudem,nebo je televize ve třídě II pak je ochrana provedena dvojitou izolací a stačí dva vodiče,bez ŽZ vodiče.

Maxim

Jestli má televize kovové části nejni pro určení třídy ochrany rozhodující.Jestli máš dvoužilový přívod mělo by být na štítku označení dvojité izolace,což jsou dva čtverce(jeden uvnitř druhého).

Maxim

Ok, kouknu na štítek. Zatím

Tomik535

TV na tři dráty ze zásuvky.

Samsung má v návodu upozornění na použití třídrátového přívodu pro napájení televize. Ono to logiku má v tom, že při otočení vidlice se mohou změnit napěťové poměry u tuneru, svodových kondenzátorů je přeci uvnitř více než dost. Uzemněná anténa pak způsobí jikřičku, docela malou, ale naprosto účinnou......Stejně jsou ohroženy veškeré kontaktní obvody-scarty atd.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Před 4 lety jsem koupil novou 106cm plazmu Philips, tehdy za 80.000,-Kč a měl jsem brum jak (nevhodné slovo). Klasickou anténu jsem vyřešil galvanickým oddělovačem. Mám k TV hodně techniky, přes audio receiver,dvd, sat. receiver, který je přes toroidku a diseqc přes další guardy LNB napojen do dalších 3 receverů po domě, způsobil další brum v TV.
TV je na 3 kolíkolíkovou šňuru. Nechtěl jsem poškodit šňuru, tak jsem rozebral klasickou roztrojku za 25,-Kč, vybral zevnitř zemnící článek a tím vyloučil chybné zapojení vidlice.
Klasickou roztrojku mám zapojenou do přepěťové ochrany INFOSEC: PFS 7 TCFR, do které mám připojené všechny zbylé spotřebiče z jedné zásuvky na stěně.
Od té doby klid - žádný brum ani při maximálním zesílení audio receveru, přes který honím veškerý zvuk ze všech médií.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

ojoj1

A myslíš si, že odpojením ochranného kolíku si to vyřešil správně?
Brum si možná odstranil, ale s televizoru sis v podstatě udělal vražedný nástroj.
Přepětová ochrana si vůbec nic nevyřeší.

On Air!

Saxon

Pánové, nerad bych kecal, ale vemte si ,že se před pár lety změnila norma na silnoproud a "jestli to dobře čtu tak je Vás víc napojeno na jedno el. zařízení",potom jde o to ,kdo co má doma za "el. spotřebiče" a jak jsou zapojeny. Např.: akum. kamna, el. sporáky,pračky + nějaká věc z Chiny nebo SSSR + samo-domo el. prodlužovačky a je hotovo. Dál souhlas s Maxim.

CES
Registrace: 4/2007

Děkuji za přínosné odpovědi,co se týká odpojení kolíku v rozdvojce,doma snad,ale u zákazníka si to dovolit nemohu,drátovat 4patra měděným drátem to je divočina.

pierrepetr

ojoj1

Ty seš teda bourák R^ Takhle jsem se už hodně dlouho nepobavil.Faktem je,že třeba nepadá 3fáz.30mA fíčko v rozvaděči.Ale třeba si sté bedny udělal elegantně zařízení dvojté izolace.Tak to potom jo :laughing: Koukej to připojit :fuming: K tobě bych chtěl prijít na revizi spotrebičů :laughing:

Slibem nezarmoutíš,ačkoliv ti to nikdo neudělá lépe než já ti to slíbím!!!!

binladin2

pierre

Divočina to možná je, ale funguje to dokonale.
Zrovna před týdnem jsem to dělal u zákazníka s Quadem.
Předtím se nemohli na satelit vůbec koukat i přes obraz lítaly pruhy sem a tam. Nyní to je čisté jak panenka a žádné střední vodiče jsme nikde stříhat nemusel...

On Air!

Saxon

Měli natahaný všude 20mm husý krky a v nich pouze jeden 7mm koax a tam se obyčejnej 4mm drát v pohodě vešel.
4mm průřez, ne průměr. :)

On Air!

Saxon

Saxon

tohle je čtyřpatrový dům bez krků,jde to světlíkem a v bytech povrchu

pierrepetr

pierre

Tak holt do toho. R^

On Air!

Saxon

Saxon

Tak jste mne amatéra tak vystrašili, že jsem to šel hned řešit. Tříkolíkovou šňuru od TV jsem vrátil tak jak má být(vyřadil roztrojku bez zemnícího kolíku), prodrátoval měděným drátem TV a sat.receiver a je po brumu. Díky.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra