![]() |
|
Řešení zemních smyčekZdravím,otázka pro zasvěcené s tímto problémem.Dům 4 patra,2x sat. přijímač na patře,octo LNB střecha.Z ekonomických důvodů ,elegantní řešení oddělovací trafa zavrhuji.Má někdo zkušenost,nebo nápad,jak řešit tento problém?Děkuji a přeji hezký den. |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 384 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekZacal bych u jednotlive TV a Sat. prijimace. Je treba preklemovat signalovou cestu. Casto pomaha silny medeny drat, kterym propojis kostru TV a receiveru. Nejlepe propojit F vstup u receiveru a IEC u TV. Pro dokresleni si predstav Scart kabel jako rezistor na kterem vznika ubytek napeti/brum/ a ty ho preklemujes rezistorem s daleko mensim odporem/tlustym dratem/ a tim padem vetsina proudu zacne protekat protekat tim dratem. Prumer dratu je treba dostatecny, kontakty dokonale - dulezite! Dalsi faze je takto dratama propojit celou sestavu v dome. Vsechny TV, receivery, i Octo.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekNež začneš drátovat,tak si ověř jestli ten brum u jednotlivých účastníků bude slyšet.Někdy pak stačí jenom otočit vidlici v zásuvce.Nemám tolik zkušeností s více účastníky,ale jestli brum bude pokračovat měl by pak vše vyřešit galvanický oddělovač,což je určitě levnější něž izolační trafo.Např.TONER XTI-1G |
Maxim
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekLevnější to určitě je, ale jak chceš vyřešit galvanické oddělení satelitního svodu? Po kabelu přece posíláš i DC napětí!Jednu variantu vlastně znám a tou je optokonvertor Invacom a dokonce ho ted dělá i Triax. :) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekOT, může mi někdo vysvětlit proč se vůbec TV vyrábí s tříkolíkovou přípojnou šňůrou?Budete tam lít vodu, sypat prášek nebo koukat ve sprše? :-/ Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekTak satelitní antenu jistě ne.Oddělovač na koax od anteny (nebo jiný zařízení)jestli by bylo zdrojem brumu.Hlavně nejdřív najít ten zdroj brumu. |
Maxim
![]() |
|
TOMJá mám doma plazmu Panasonic a ta má celou zadní stěnu kovovou, tak to je celkem logické, že má přívodní šnůru s vodičem PE.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Tomik535Telka ma predsa kovove dekle. |
georgo
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 362 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekTak to se musím kouknout :))) , protože u své mám přívodní šňůru bez zemnícího vodiče.Na dekly vzadu nemáte před odpojením ze sítě co šahat :razz: Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Tomik535Záleží na výrobci buď je televize v třídě I- třívodičový přívod,kde je ŽZ vodič použit pro ochranu před úrazem el proudem,nebo je televize ve třídě II pak je ochrana provedena dvojitou izolací a stačí dva vodiče,bez ŽZ vodiče. |
Maxim
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekJestli má televize kovové části nejni pro určení třídy ochrany rozhodující.Jestli máš dvoužilový přívod mělo by být na štítku označení dvojité izolace,což jsou dva čtverce(jeden uvnitř druhého). |
Maxim
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekOk, kouknu na štítek. ZatímZnova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
TV na tři dráty ze zásuvky.Samsung má v návodu upozornění na použití třídrátového přívodu pro napájení televize. Ono to logiku má v tom, že při otočení vidlice se mohou změnit napěťové poměry u tuneru, svodových kondenzátorů je přeci uvnitř více než dost. Uzemněná anténa pak způsobí jikřičku, docela malou, ale naprosto účinnou......Stejně jsou ohroženy veškeré kontaktní obvody-scarty atd.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekPřed 4 lety jsem koupil novou 106cm plazmu Philips, tehdy za 80.000,-Kč a měl jsem brum jak (nevhodné slovo). Klasickou anténu jsem vyřešil galvanickým oddělovačem. Mám k TV hodně techniky, přes audio receiver,dvd, sat. receiver, který je přes toroidku a diseqc přes další guardy LNB napojen do dalších 3 receverů po domě, způsobil další brum v TV.TV je na 3 kolíkolíkovou šňuru. Nechtěl jsem poškodit šňuru, tak jsem rozebral klasickou roztrojku za 25,-Kč, vybral zevnitř zemnící článek a tím vyloučil chybné zapojení vidlice. Klasickou roztrojku mám zapojenou do přepěťové ochrany INFOSEC: PFS 7 TCFR, do které mám připojené všechny zbylé spotřebiče z jedné zásuvky na stěně. Od té doby klid - žádný brum ani při maximálním zesílení audio receveru, přes který honím veškerý zvuk ze všech médií. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
ojoj1A myslíš si, že odpojením ochranného kolíku si to vyřešil správně?Brum si možná odstranil, ale s televizoru sis v podstatě udělal vražedný nástroj. Přepětová ochrana si vůbec nic nevyřeší. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekPánové, nerad bych kecal, ale vemte si ,že se před pár lety změnila norma na silnoproud a "jestli to dobře čtu tak je Vás víc napojeno na jedno el. zařízení",potom jde o to ,kdo co má doma za "el. spotřebiče" a jak jsou zapojeny. Např.: akum. kamna, el. sporáky,pračky + nějaká věc z Chiny nebo SSSR + samo-domo el. prodlužovačky a je hotovo. Dál souhlas s Maxim. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekDěkuji za přínosné odpovědi,co se týká odpojení kolíku v rozdvojce,doma snad,ale u zákazníka si to dovolit nemohu,drátovat 4patra měděným drátem to je divočina. |
pierrepetr
![]() |
|
ojoj1Ty seš teda bourák R^ Takhle jsem se už hodně dlouho nepobavil.Faktem je,že třeba nepadá 3fáz.30mA fíčko v rozvaděči.Ale třeba si sté bedny udělal elegantně zařízení dvojté izolace.Tak to potom jo :laughing: Koukej to připojit :fuming: K tobě bych chtěl prijít na revizi spotrebičů :laughing:Slibem nezarmoutíš,ačkoliv ti to nikdo neudělá lépe než já ti to slíbím!!!!
|
binladin2
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
pierreDivočina to možná je, ale funguje to dokonale.Zrovna před týdnem jsem to dělal u zákazníka s Quadem. Předtím se nemohli na satelit vůbec koukat i přes obraz lítaly pruhy sem a tam. Nyní to je čisté jak panenka a žádné střední vodiče jsme nikde stříhat nemusel... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyčekMěli natahaný všude 20mm husý krky a v nich pouze jeden 7mm koax a tam se obyčejnej 4mm drát v pohodě vešel.4mm průřez, ne průměr. :) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxontohle je čtyřpatrový dům bez krků,jde to světlíkem a v bytech povrchu |
pierrepetr
![]() |
|
pierreTak holt do toho. R^On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonTak jste mne amatéra tak vystrašili, že jsem to šel hned řešit. Tříkolíkovou šňuru od TV jsem vrátil tak jak má být(vyřadil roztrojku bez zemnícího kolíku), prodrátoval měděným drátem TV a sat.receiver a je po brumu. Díky.Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
![]() |