![]() |
|
Řešení zemních smyček IIOmlouvám se za další vlákno,ale už to zapadlo.Někde jsem nedávno našel něco jako optickou spojku s adapterem,který dodával do koaxu příslušná napětí dle povelů ze sat. přijímače,bohužel tehdy jsem to nepotřeboval a nevěnoval jsem tomu pozornost,teď to nemohu najít.To by mohlo splnit moje požadavky na oddělení zemí.Nemáte někdo odkaz? Děkuji za pomoc a přeji hezký den. |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 384 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIZemní smyčka u satelitního příjmu? No takovou ptákovinu teda slyším poprvé a jistě nejsem sám :bigeyes:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIhttps://www.parabola.cz/forum/topic-44529/Měl jsem podobný problém,brum,pruhy přes obraz,a při jakémkoli spotřebiči v bytě,který se používal,obraz prakticky nekoukatelný.Sestava podobná,akorát připojeno jen 5 SD přijímačů.Taky jsem nevěděl čím to,ale nakonec jsem to vyřešil tím,že jsem koupil kvalitní,stíněné SCART kabely a bylo po problému. |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
technikTKRTo jsi toho viděl málo. Běžný problém, při dvojitém LNB jeden do jednoho bytu a druhý výstup k sousedovi třeba o patro výš. A vtu ránu máš zaděláno na problém.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIPřesně tak. Viz. můj, zatím nevyřešený problém. https://www.parabola.cz/forum/topic-42265/ |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIVytáhni zemnicí kolík se zásuvky u tv a je po brumu. |
lucifer75
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 72 |
![]() |
|
kuba:Naprostý kec, protože kde by se ta zemní smyčka asi tak vzala, ha? Satelitní receivery mají přívodní napájecí kabel dvoužilový, koax. kabel není taky nikde vodivě spojený se zemí, takže zbývají snad jedině tajemné síly ze záhrobí, které to způsobují :8)Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
pierreUž Ti do toho nemíním dál kecat, ale neni jednodušší a levnější natáhnout s koaxem i onen měděnný drát??On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
lucifer75:třese se to třese, jako šiška v lese :laughing:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IITyto problémy se řeší velmi těžko. Vždy začínám tak, že odpojím vše co není nutné k přijmu. Potom zkouším, které připojení dělá onen problém. Někdy pomůže dostatečné uzemnění, jindy prepojení zásuvky na jinou fázi, někdy výměna propojovacích kabelů atd. Nic jiného než laborovat zkoušet a nezešílet u toho. To je v podstatě práce, kterou ti nikdo nezaplatí, Naposledy pomohlo prohodit skarty na satelitu, a to potom čumíš jak puk, nechápeš, ale hlavně že to chodí.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
technikTKRTechniku, tak teď mám ten pocit, že jsi nikdy nic nenamontoval.Takovou blbost snad může říci jedině jarin, od tebe bych to nečekal. Někdy tě vezmu s sebou až ten problém bude a ty mě ty tajemné síly ukážeš.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
TKRTo Tě opravdu tolik baví chytal lidi za slovo?Každej tady přece ví, že jde o problém s propojením k TV. A smyčka vzniká díky rozdílným potenciálům el. rozvodů v místech kde jsou přijímače v provozu. Techniku když nemáš co k věci, měl bys držet hubu, minimálně půlka tvých reakcí je obyčejný SPAM. Nechápu, že ti to redakce trpí. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxon:Já chápu že máš mindrák z toho, že jsem tě s celým DVB-T poslal někam a utrpělo tak tvoje ego, které si zde pěstuješ, ale v tomto případě mám naprostou pravdu, protože žádná zemní smyčka u satelitního příjmu nikdy nebyla a nebude a jestli si někdo koupí TV, která má třívodičové napájení a dostane se tím PE vodičem něco nežádoucího, tak by to měl vyřešit tak max. s výrobcem té TV nebo si nekupovat takový krám vydávaný za TV (když tady po desetiletí stačil i k TV přívod dvouvodičový). Navíc taky existují oddělovací trafa...Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IITechniku, ty jsi sám jeden velkej mindrák.Když napíšeš slovo "chápu", tak se začím smát... a tahle věta - "která má třívodičové napájení a dostane se tím PE vodičem něco nežádoucího, tak by to měl vyřešit tak max. s výrobcem té TV nebo si nekupovat takový krám vydávaný za TV (když tady po desetiletí stačil i k TV přívod dvouvodičový). " akorát svědčí o tvé tuposti, že vůbec nevíš o čem je řeč. a DVB-T je super věc, moc mě baví. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIBrum ve zvuku v mnoha případech vzniká vplyvem rozdílnich zemních potenciálu. Propojovací šnúrou se se tento potenciál ne zcela zrovná ,hlavnňe ne při tenkém a dlouhém AV kábelu. Proto je třeba zkusit AV kábel s dobrým stíněním, nebo propojit spotřebiče Cu deátem(kostra SCART Tv - F konektor SAT a pod.). Po případě jedno ze zařízení odpojit od uzemnení.Třeba zkoušet co víc pomuže, někdy jsou to galeje. |
erik1
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 55 |
![]() |
|
Saxon:Já narozdíl od tebe vím dobře o čem je řeč, protože zemní smyčka se v kabelovkách řeší už od dob co ty kabelovky existují a nemusím jako ty objevovat Ameriku kdesi na střeše při patlání pozemních nesmyslů :laughing: :laughing: :laughing:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIA jak byste řešili takovouto věc: Plynový sporák s osvětlením trouby má podle normy třípramennou šňůru. A ta je pěkně horká, ochranným vodičem teče 20A, protože zem plynových trubek je lepší než zem sítě a celá ulice svítí přes tu šňůru. Odpojit kolík nebo ne? |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
visperNo kdyby to bylo u mě doma, řešil bych to odpojením kolíku a připojením tchýně... |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
to visperOd sporáku by 20A nemělo téci, ani náhodou. Na sporáku by měla být oddělena 0 modrá od žlutozelené. Propojení zemí elektroinstalace a plynového potrubí by mělo být provedeno někde dole na hlavním přívodním potrubí v domě.Popsaná situace je vhodná pro akutní zásah revizního technika elektro - na zákaz provozu. Ve hře jsou přece spoje pracovní nuly nejen zem.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIJá bych neodpojil, proud přece(i když teda menší) teče i nulákem a pak by ochranný vodič mohl i škvařit..Navíc ta trouba nejspíš nebude zdrojem brumu AV sestavy. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
to technikTKRKaždý máme právo na názor. Doporučuji ve Vašem nicku vypustit slovo technik a všichni budeme spokojeni.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIVšichni? Ty máš utkvělou představu, že je vás víc? No to z tebe bude mít pan doktor na psychiatrii vskutku radost až přijdeš na kontrolu :laughing:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
Saxonnevim jak to technik dělá ale zřejmě umí redakci dobře podkuřovat protože jak říkáš polovina jeho příspěvku je spam a normální uživatel by už měl nějaky to ovoce. |
petr1207
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIU mě možná polovina, zato ty máš jenom ten spam...Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
to visperAk vytiahneš šnúru sporáka zo zásuvky, ulica zhasné? Potom by sa mali rozvodné závody po oznámení poruchy ihneď postarať o odstránenie odpojenia stredného-ochranného vodiča v rozvodnej sieti, kým niekto od úrazu prúdom neľahne. |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
Řešení zemních smyček IISCART ;) |
ury77
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 69 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |