![]() |
|
Řešení zemních smyček IIOmlouvám se za další vlákno,ale už to zapadlo.Někde jsem nedávno našel něco jako optickou spojku s adapterem,který dodával do koaxu příslušná napětí dle povelů ze sat. přijímače,bohužel tehdy jsem to nepotřeboval a nevěnoval jsem tomu pozornost,teď to nemohu najít.To by mohlo splnit moje požadavky na oddělení zemí.Nemáte někdo odkaz? Děkuji za pomoc a přeji hezký den. |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 384 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
technikTKRTechniku, podej si s jarinem ruce, oba stejný.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IITy nejseš kuba, ty seš Lojza :razz:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IITechniku, i to je možný, ale hovadiny plácáš ty.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
@technik TKRa jak tedy vyřešíš rozdíl fází mezi 4 přijímači na LNB Quad, pokud jsou přijímače v rámci rozvodu na 3 fázích a mezi zeměmi koaxu naměříš 100V? Problém je v tom,že nemůžeš použít GND oddělovač. Bohužel jsi tu ze sebe udelal asi "technika" KRE..., protože o problému, s kterým bojují montážníci každý den nemáš ani páru. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 041 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIPřátelé,moc děkuji za přínosné rady,opravdu jsem nechtěl takto bouřlivou diskuzi,nakonec byla přínosná pro ty,kteří o tomto problému nevědí a mohou se s ním v budoucnu setkat,také pro ty,kteří vědí jaký je to problém a snaží se ho řešit.Nakonec jsme se všichni dozvěděli o jedincích,kteří by se měli vrátit do školy a pokud možno neradit ostatním.Přeji hezkou noc. |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIPratele nenapadejte se vsichni mate castecnou pravdu,jen s tim sporakem to je uplne mimo tak to vubec neni.Technik ma svou pravdu ostatni maji skutecne problemy s montazi.Hlavni problem je v tom,ze pouzivate nevhodnou technickou terminologii.Ono s tou zemni smyckou to skutecne nema vubec nic spolecneho.Kazdy revizni technik elektro by vam to potvrdil. |
kunitz
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IIKdyž jsem kolaudoval barák, tak jsem měl doma taky revizního technika s měřákem zemního odporu a kulatým razítkem a ten by mi nikdy s vyrovnávacím proudem různých potenciálů nepomohl, absolutně nemá šajn o těch to věcech.kunitz - k tvému příspěvku se dá napsat jedno jediné. ...slyšeli jste slovo Boží... Terminologie je jedna věc, ale podstatné je to, že všichni co řešíme namodulované napětí do signálových cest A/V, víme oč nám jde. Pamatuješ si na loňský rok, kdy kapitán fotbalové reprezentace Ujfaluši prezentoval v tisku svůj komentář k aféře několika hráčů/včetně jeho/ v pražském hotelu?? To byla terminologie, viď? Ani sám něvěděl co vlastně řekl... :))) :))) On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE:kunitzTenhle problém je jenom o tzv. zemní smyčce. Když někdo v elektronice použije slovo ,,spoj", nemyslí tím spoj autobusu Praha-Brno, ale spoj např. sočastek, propojení zařízení a pod. A tá zemní smyčka nemá s hlínou jak si Ty myslíš nic společného, je to hlavně o dokonalém propojení tzv. zemí t.j. koster zařízení, které zaruči dobré stínení propojovacích kabelu nebo vzájemné spojení drátem mimo AV šňúry. Nevím co by revizní technik Terrametrem zde objevil. |
erik1
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 55 |
![]() |
|
nejen zemní odporRevizní technik umí měřit mnohem více než pouze zemní odpor. Především změří odpor smyčky, to znamená odpor veškerých spojů na fázi + spojů na pracovní nule (modré) měřeného obvodu. Pokud je obvod v pořádku, je také předpoklad menších napěťových rozdílů pracovní nula-země a rozdílů napětí pracovních nul na obvodech různých fází. Umí změřit přechodové odpory, které vytvářejí napěťové rozdíly. To je však reakce pro výše uvedený příspěvek vispera (20A).Souhlasím s názorem, že pro řešení vyrovnávacích proudů u konvertorů s mnoha výstupy nepomůže, stejně tak i na odstranění brumů. Nicméně jeho práce odstraní zásadní hrubé nedostatky, které se mohou na elektroinstalaci vyskytnout, zejména u starých instalací.Pak teprve nastupuje problematika elektroniky, odrušovacích kondenzátorů, elektronických transformátorů a podobných vymožeností, které nám kazí náladu. Když ona takzvaná dvojitá izolace elektroniky nám nevyhovuje, propouští - bestie jedna, sice velmi málo na úraz el. proudem, ale stačí to na vztek a problémy při propojení více elektronických přístrojů dohromady.Nezbývá než kostry řádně pospojovat a otáčet vidlice v zásuvkách, vyhodit tzv. "zlodějky", které mají nesprávně zapojenou fázi atd. U octo konvertorů je to docela fajn zábava........ Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IITedy nevim v cem jsem pronesl slovo bozi,chtel jsem jen sklidnit naladu.Vychazim z toho,ze el.instalace musi byt v poradku dle prislusnych CSN.Je to problem elektroniky tak neplette hrusky s jabkama.Toto je diskuzni forum....... |
kunitz
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
RE: Řešení zemních smyček IItento problem je i v pocitacovej sieti pokial je zemny odpor v zasuvkach PC a rootra iny a PC i monitory su napajane trojzilou s kolikom, nepomoze nic len kontrola vsetkych spojov nuloveho i ochranneho vodica,[ videt rusive napatie na monitore] odpor moze byt pre 16a istic do 1.8 Ohm aby spolahlivo vypol |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
kunitzTo je sice hezké,problém v elektrovodné síti,zkus po montáži sat.příjmu pro osm účastníků říci majiteli domu."vážený pane,já mám hotovo,zaplaťte,ty pruhy v obraze a brum zvuku vám odstraní revizní technik" |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |