Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Kupa Dreamboxu

Chcem sa poradit ohladne prijimaca Dreambox. Chcem zakupit tento prijimac ale predtym by ma zaujimalo, ktory je najvhodnejsi. Videl som na stranke dreambox.org.uk dva rozdielne dreamboxy 800C a 800 S, vie niekto poradit v com je rozdiel a ci cena 200 £ nie je prilis mala za takyto prijimac. dakujem.

joe77
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kupa Dreamboxu

to jsou klony z číny. většinou to tam i napíšou, né sice přímo, ale píšou že jsou výrobce těch přijímačů, což úplně stačí

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

za tu cenu jsou to klony a "C" je pro kabelovku

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

@pat
ahoj všechno v pořádku, také uvažuji o DM, jo linux je linux, prosímtě jak to vidíš obrazově na plasmě přes DM 800?

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui

@babui

Cau no já už asi 6 let nic jinýho nemám než různý variace dreamboxe takže těžko to mužu srovnávat a hlavně pro porovnání objektivní by to muselo stát vše vedle sebe ve stejný čas..
Ale "říká se" co je na tom pravdy nemohu posoudit že obrazové výstupy u dreamboxu nikdy nebyli nic moc...
A byl se nedávno u mě podívat jeden co ho zajímal právě DM 800 ten má doma topfiedla a rovnou my řekl že ten obraz je u DM horší..
Nevím jak horší mě je to fuč já jsme nadšenej a nic jinýho my do baráku nesmí.A to je možná ta chyba
:)) :))
Přeju hezký víkend

pat

neviem preco by mal byt horsi - ked to prepojis cez dvi-hdmi kabel, tak je to vsade rovnake (az na interpolaciu obrazu u sd programov)

Director
Registrace: 3/2007

@babui

mam i ted na test arivu 200 HD, takze mohu porovnat jen ted tyto prijmace (prepinani HDMI vstupu na stejnem TP) 1. Octagon 918HD 2. DM800HD a nasledne Ariva na plasme PS50A756.

Homemail
Registrace: 7/2007

@homemail

To srovnání platí pro HD obraz nebo obraz v SD ?, V prodejně jsem si nechal přepnout obraz DM800 na SD obraz (ČT1 Skylink) a subjektivně se mi zdál obraz mnohem horší nez z Fergusonu 8800 (propojeno přes HDMI ns PS50A656). Proto jsem se ještě nerozhodl přejít na DM 800, proto by mě zajímal Tvůj postřeh, když máš k dispozici více přijímačů. Dík

pepjan
Registrace: 8/2007

@Babui - sice ses neptal mne, ale to nevadi - DM800 (orig. 11/2009) proti Panasonic PDP V10 naprosta spokojenost (na BD to ale nema a jine HD kanaly (FTA) jsou i lepsi nez co predvadi SkyLink a jeho feederi, ale to je jina kapitola)... spise nadavam nad tim, jak vypada DM uvnitr (v souvislosti se siti a eSata v soucasne dobe).

BTW Nedokaze v patricnem vlakne nekdo poradit s NovaHD a Skylinkem?

PaJaSoft
Registrace: 3/2009

@pajasoft

Tobě to pořád neběží ještě ??to je divný. Já mám SK link kartu v DM 800 v Ccamu a vubec my to nevypadlo..

pat

Dovolím si připojit svůj názor na kvalitu obrazu u HD kanálů přijímaných na V 7100, Oc 918 HD a DM 800 na LCD Panasonic 82cm. Nejlépe mně vychází Oc 918 HD, následně V 7100, až na konci je DM 800, ale ve všech případech jde o zanedbatelné drobnosti. Pokud se týká pořadí kvality a možností těchto přístrojů je to DM 800, Oc 918 HD a na konci V 7100.

klokan49
Registrace: 4/2006

klokan49

namíchej dohromady kvalitu a možnosti, to jsou dost různý věci. vantage skoro nic neumí, ale je to rozhodně kvalitní přijímač s excelentním tunerem, software je stabilní, celkově provedení toho stb je už na první pohled na úrovni atd.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

ahoj kluci, děkuji za reakce, ono to je těžké, mám celkem velké plasmy a nerad bych se díval na VHS-ku,
líbil se mi názor na sestavu Octagon 918,HF 8900, Ariva-mám přesně tu samou, bohužel se mi seká cccam ve videoguardu, proto ta úvaha o linuxu
@PajaSoft
známe se?
pokud potřebuješ pomohu ti

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui

Klokan49 to napsal asi správně nepatrné obrazové rozdíly tam určitě jsou ale zanedbatelné a postřehnutelné jen v přímém srovnání.Určitě bych se na to neupínal a nedával tomu velkou váhu.
Naopak bych sázel na SW podporu a tam si troufám říct že vede jednoznačně s velkým náskokem právě Dreambox.A ani se není třeba obávat že by měla v brzké době umřít,tak jako se to muže stát a stává u ostaních přijímačů.
Viz.např Vanatage 7100 a jeho sítová karta která nikdy nepojede ani jet neměla byla to jen lákačka.

pat

@pat: jistě, ale je potřeba rozlišovat mezi kvalitou provedení a možnostma. zvlášť v dnešní době těch nejrůznějších ariv 100/200 a podobně

vortimond

@vortimond

Jasně souhlasím.
Já pořád jsem zblblej a zaměřenej na tu SW popodporu.
O Arivě která je z papíru se nemá cenu bavit
Ale co se týče HW Vantage tam je to určitě bez problému lepší než u dreamboxu.Témeř žádné reklamce po 2 letech užívání.
PS co v Hnidousích padá padá v Rozdělově taky :))) :)))

pat

já nemám nic proti dreamboxům, určitě jsou to skvělý přijímače po všech stránkách. ale ten vantage je zase zaměřenej úplně někam jinam. není to sice multimediálně-síťový domácí centrum, ale satelitní resívr toho nejklasičtějšího typu. a klasika není špatná, i když není moderní, tak si svoje zastánce vždycky najde. každej prostě ty softwarový vychytávky linuxu ani nevyužije. (jo, padá i v hnidousích, ale zatím nic moc. normálka)

vortimond

Pro vortimond

Omlouvám se za špatně zvolené slova kvalita a možnosti, máš plnou pravdu, místo slova kvalita tam mělo být skutečné možnosti těchto sat. přístrojů.

klokan49
Registrace: 4/2006

@pepjan

Samozrejme jsem testoval na HD kanalu History a jeste kdyz jel Melody prepinanim vsech prijmacu propojenych pres hdmi (jinak to nema cenu).

Homemail
Registrace: 7/2007

@homemail

Dík za odpověď, ale spíše mě zajímá upscaling SD kanálů na dm800, protože předpokládám že HD kanály jedou bez problémů.

pepjan
Registrace: 8/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra